אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054
ועדת הכספים אישרה ב- 25/11/24 הארכה ועדכון של מתווה הפיצויים ליישובים שנפגעו מחרבות ברזל בחודשים ספטמבר-אוקטובר 2024. כך בהתאם למתווה שאושר, נחלקים עסקים ביישובי הצפון ל-5 קבוצות:
בעלי נכסים פרטיים בקו עימות זכאים לתבוע פיצוי על נזקי ההזנחה שנגרמו בעקבות הפינוי. על מנת שניתן יהיה לקבל את מלוא הפיצוי יש לתכנן את התביעות בצורה מדויקת ולוודא שכל שלב בשיקום יתבצע בליווי מקצועי ומשפטי.
החלטת המנהל בהשגה אינה בהכרח סוף פסוק, קיים סיכוי ממשי להביא לידי שינויה ולהביא לידי קבלת החלטה אשר תיטיב עם הניזוק ותבלום את הדרישה להשיב את הכספים שקיבל ואף, במקרים המתאימים, מעבר לכך.
האם נזקים עתידיים ברי פיצוי מכוח חוק מס רכוש? אלו עסקים יוכלו לתבוע פיצוי בגין נזק עתידי? מהו גבול הפיצוי בגין הנזק העתידי? תשובות אלו ועוד במאמר
ראש נזק חדש לעסקים בקו עימות: "פיצוי בגין תקופת התאוששות עבור כלל הענפים, מעבר לענף החקלאות והתיירות"
ככל וסוג הרכוש עונה להגדרת נכס /או ציוד בחוק, גובה הפיצוי יהיה בגובה הנזק הממשי כמו ניזוק עסקי, ככל וסוג הרכוש אינו עונה להגדרות שבחוק, גובה הפיצוי ייקבע בהתאם לאמור בתוספת לתקנות מס רכוש וקרן פיצויים (חפצים ביתיים).
החלטת המנהל אינה בהכרח סוף פסוק וניתן להביא לידי שינויה ולהביא לקבלת החלטה שתיטיב עם הניזוק, ותבלום את הדרישה להשיב את שקיבל, ואף במקרים המתאימים, מעבר לכך.
עסקים רבים טרם קיבלו סיוע מהמדינה - רבים מעסקים אלו נמצאים בקשיים ובסכנת קריסה. למצב שכזה יש פתרון שבאמצעותו ניתן להציל את העסק, לפרוע את חובותיו וגם לשמור על שמו הטוב של בעל העסק – ככזה העומד בהתחייבויותיו.
לא אחת מתעוררות מחלוקות משפטיות בכל הקשור למה הניזוק יכול לתבוע על נזק ישיר לבין מה שאין הוא יכול לתבוע. וכך מתעוררות סוגיות משפטיות מורכבות, המתחייבות התפלפלות משפטית וזאת במקרים דוגמת אלו הכתובות במאמר>>
מלחמת חרבות ברזל נחתה על מדינתנו כרעם ביום בהיר, וזאת בעיקר על היישוב היחיד והמיוחד מטולה. לא זו בלבד, אלא שתושבי מטולה עקב סמיכותם לגבול נאלצו במהירות הבזק לעזוב את ביתם ואת עסקם, לעזוב את פרי עמלם ולהעתיק את מגוריהם, כמפונים מביתם, לבתי מלון ו/או לישובים אחרים ובפועל מזה תקופה מאוד ארוכה, אותם תושבים מקסימים, נמצאים בבית לא להם.
המלחמה התקדימית והרצון להביא לידי פיצוי מלא מציפה אין ספור סוגיות משפטיות לגביהן אין עדין פסיקה מחייבת ובפועל מאפשרת הגשת תביעה אדומה הכוללת ראשי נזק חדשים, כאלה שחלקם לא נתבעו בעבר, ראשי נזק אשר לשם הצלחתם מחייבים ביסוס משפטי איתן, כזה המושתת על פסיקה, פרוטוקולים של הכנסת, הוראות חוק מקבילות, ניתוח כוונת המחוקק כבר בשנת 1961 ובכלל זאת ראשי נזק משפטים דוגמת אלה המפורטים במאמר.
חוק מס רכוש במתכונתו הנוכחית כולל שני מתווי פיצוי על נזק עקיף, המסלול האדום, והמסלולים הירוקים, המסלול האדום הינו מסלול קבוע בחוק, ומכוחו זכאים ניזוקים אשר עסקיהם ממוקם ב - "יישובי ספר", לתבוע פיצוי בגין נזקיהם העקיפים שנגרמו עקב מלחמה ו/או פעולת איבה. עם זאת, המלחמה הנוכחית הביאה עמה נזקים כלכליים לא מבוטלים גם לניזוקים שאינם יושבים ביישובי הספר. מתווה הפיצוי לניזוקים אלו הם המסלולים הירוקים.
התבקשתם להחזיר כספים שניתנו לכם בעקבות תביעת מס רכוש במסלול הירוק? או שאולי לא קיבלתם את הסכום המלא בתביעה במסלול האדום? יש מה לעשות! - כך תפעלו>
רק תביעה במסגרת המסלול האדום תאפשר לקיבוץ לתבוע את הנזקים שנגרמו לו ואין ולא יכולה להיות נוסחה המפצה מדויק יותר את הקיבוץ. רק במסגרת תביעה אדומה ניתן יהיה להתקרב לפיצוי מלא, כאשר ברור וגלוי כי הנטל לתשלום הפיצוי חייב לחול על כלל אזרחי המדינה, על כל קופת המדינה, יהא הפיצוי אשר יהא.
ככל שהמלחמה מתארכת, מתחדדת המסקנה – לעוסקים ביישובי הספר בקו העימות מומלץ להגיש תביעה ב"מסלול האדום"
ישנם סוגי נזקים שונים שמתמודדים איתם העוסקים מתחום הבקר, וכך גם היכולת להוכיחם שמאתגרת לא פחות, ולכן, רצוי להכין תיק עובדתי איתן מוקדם ככל הניתן, במסגרתו ייכללו ראיות ותיעוד אשר ייאספו במהלך המלחמה, כמובן שבכפוף לשיקולים הביטחוניים ובטיחותיים.
מאז ה-7 באוקטובר והמלחמה הכואבת והמתמשכת שכולנו חווים, עסקים רבים, בעיקר כאלה הנמצאים באיזורי העימות בצפון ובדרום הארץ (אבל לא רק), שורדים בקושי, תוך שהם צוברים חובות; חלקם כבר נמצאים על סף קריסה, בהם גם עסקים שחוששים מפשיטת רגל וחדלות פירעון.
המלחמה אותה אנו חווים מייצרת מגוון רחב של סוגיות משפטיות תקדימיות ומורכבות, סוגיות אשר בגין חלק גדול מהן אין בנמצא עמדה משפטית ברורה וחלוטה מצד מנהל מס רכוש ואין בנמצא החלטות מנהל ברורות המקנות לבעלים של רשתות מעורבות כאמור, וודאות בנוגע לזכאות שלהם לפיצוי.
מהחלטות שיצאו תחת ידי רשות המיסים עולה, כי זו נוהגת לעתים לסטות מהנוסחה הקבועה בחוק ולקבוע "חישוב חלופי" למחזור הבסיס תחת נימוק כי מדובר בעסקים "תנודתיים" ועל כן לכאורה מחזור הבסיס לא מייצג את ההכנסה אותה אמור היה הניזוק להפיק אילולא המלחמה.
שימוש מושכל וחכם בהוראות החוק העדכניות יביאו את התוצאה האופטימאלית לנוגעים בדבר. טוב יעשה הגורם הנתון במצוקה להיערך נכונה מבעוד מועד.
שלב ההשגה הינו שלב חשוב ביותר בפני מנהל מס רכוש ונקבע כשלב מעין משפטי. בתי המשפט קבעו לא אחת כי על ניזוק לכלול בהשגתו את כל טענותיו בלי להותיר סרח עודף שיובא רק בשלב הערר או הערעור.
בהתאם לסעיף 36 לחוק מס רכוש וקרן פיצויים התשכ"ח 1961, תביעה לפיצוי בגין נזק עקיף במסלול האדום תוגש תוך שלושה חודשים מקרות הנזק. אך מאחר ומלחמת חרבות ברזל נמשכת כבר חודשים ארוכים הובהרו פרטים נוספים.
האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?
ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>
את התביעות במסלול האדום יש לקדם ללא דיחוי, מועד הגשת התביעות נגזר משורה של פרמטרים, אם כי אין בנמצא צורך ב"הפסקת פעילות" שכן התקנות אינן דורשות הפסקת פעילות בענף החקלאות.
רשות המס פרסמה שתי הבהרות חשובות: מתי וכיצד ניתן לעבור בין המסלול הירוק למסלול האדום? ומי זכאי למסלול האדום ביישובים שפונו וביישובים שלא פונו.
התנהלות משפטית מקצועית – תביא את התוצאה לטובת כל המעורבים בהצלחה רבה.
נזקי רכוש שנגרמו מפעולות אויב הינם נזקים ישירים ברי פיצוי, אך האם אותם נזקי הזנחה ונטישה הינם נזקים ישירים אשר יזכו את הניזוק בפיצוי?
משרד האוצר הודיע על הרחבת רשימת היישובים המזכים בפיצוי מלא במסלול אדום בגין נזקי מלחמת "חרבות ברזל" - מרץ 2024
עד לרגע זה לא נקבעה רשימת אתרי תיירות על ידי שר האוצר שיוכרו כאתרי תיירות המוחרגים מדרישת הפסקת פעילות לצורך זכאות לפיצוי ומקדמה במסלול האדום, לשם כך פנה משרדנו במכתב רשמי לשר האוצר בצלאל סמוטריץ בבקשה לקבוע רשימה זו וליתן וודאות לאותם עסקים.
המסלול האדום הוא מסלול הפיצוי האופטימלי עבור קיבוצים, שכפי שיובהר בהמשך, מאפייניו הייחודיים מחייבים הגשת תביעה הנסמכת על ראשי נזק משפטיים וכלכליים.
בפסיקה עולות שתי פרשנויות בהקשר פסיקת פיצויי התאוששות, האחת מצומצמת והשנייה מרחיבה. כל הפרטים במאמר>>
רשות המיסים פרסמה הנחייה על אופן הגשת המקדמות במסלול האדום 2024. בהנחיה צוין כי עסק אשר לא נמצא ברשימת היישובים המצומצמת, אולם סבור כי עונה על התנאים לקבלת מקדמה, עליו להגיש בקשה המפרטת מדוע זכאי למקדמה. כל הפרטים במאמר >>
בעלי צימרים וחקלאים ביישובים שיצאו מרשימת הזכאות למקדמות לחודשים ינואר פברואר 2024 - עליכם לפנות להמשך קבלת מקדמות ולהגשת תביעה במסלול האדום
רשות המיסים פרסמה את רשימת היישובים שעסקים בתחומם זכאים למקדמות בחודשים ינואר פברואר 2024. בעקבות שינוי הוראות פיקוד העורף המשפיע על רשימה זו - מומלץ לעקוב אחר השינויים.
רשות המיסים צמצמה את רשימת היישובים הזכאים למקדמות ינואר 2024, אילו עסקים שיישובם יצא מהרשימה עדיין זכאים? - פרטים מלאים במאמר>>
למרות העדר היכולת להוכיח רווחים מהעבר - אותם חקלאים, עסקים, יזמים, משקיעים ועוד - רשאים ע"פ דין, לקבל מהמדינה פיצוי מלא, כזה שיעמידם במקום בו יכולים הם היו להימצא באם המלחמה כלל לא הייתה פורצת.
מנהל מס רכוש הפיץ לאחרונה ממש הבהרה, לפיה היישובים ספסופה, מירון, קדיתא ועוד, זכאים לבחור במסלול הפיצוי האופטימאלי - המסלול האדום.
מנהל מס רכוש שקול לשופט שלום, ולכן התביעה למנהל חייבת להיות מבוססת משפטית וכלכלית. תביעה במסלול האדום המוגשת למנהל מס רכוש - הערוץ האופטימלי היחיד שמפצה באופן מלא עד סוף המלחמה ואף לאחריה.
עסקיים או פרטיים, יפוצו על אבדן הכנסה ועל נזקים שנגרמו לרכוש אם עקב פעילות האויב, אולם מה באשר לרכוש אשר ניזוק עקב הזנחתו?
המסלול האדום אינו צריך להרתיע את בעל המטע. ההפך הוא הנכון. התנהלות משפטית נכונה וטיפול משפטי מקצועי יביאו לבעל המטע את הפיצוי האופטימאלי במסלול הבטוח – הוא המסלול האדום
ניזוקים זכאים להגיש בקשה לפיצוי ממנהל מס רכוש בגין נזק עקיף על הרס. במאמר זה, ננסה לעמוד על אופיים של נזקים אלו, האם וכיצד ניתן לתבוע ולקבל פיצוי הולם בגינם.
בעל עסק הממוקם בקו עימות שלקוחותיו אינם משלמים בעקבות מלחמת חרבות ברזל - אזי יש לאפשר לאותו בעל עסק, הממוקם בקו עימות, לתבוע ממס רכוש את אובדן ההכנסות, תחת תביעת הלקוחות. כל הפרטים במאמר>>
מה נדרש לעשות עסק שלקוחותיו שהם עסקים בעצמם, או משכירי דירות לאנשים פרטיים - שתשלומיהם הופסקו עקב הפסקת פעילות או פינוי מיישוב, והאם ראוי לפצותם ממס רכוש?
ביום 22.1.24 הודיעה רשות המסים על צירופם מספר יישובים נוספים לרשימת יישובי הספר המוגדרים על פי חוק מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>
במאמר זה, ננסה לפשט ולהבהיר את הנקודות העיקריות שעלו במסמך ההבהרה מטעם רשות המסים לעניין זה ביחס לפיצוי על אבדן דמי שכירות למשכירים, ומנגד מימון דיור חלופי לשוכרים.
ככל שכבר הוגשה תביעה במסלול הירוק ובדיעבד הסתבר כי אין זה המסלול המיטבי, ניתן בנסיבות מסוימות לנקוט בצעדים שיאפשרו הגשת תביעה חדשה במסלול האדום, הגם שתביעתו כבר הוגשה במסלול ירוק. מהם התנאים ואיך ניתן לעבור מסלול? כל הפרטים במאמר>>
המסלול האדום הוא ה-מסלול עבור חקלאים בקו עימות. המסלול האדום אינו מותנה בהחלטת ממשלה בזמן מלחמה, בקיום ממשלה, במתווים שמוארכים או לא מוארכים, מכיוון שמקורו בחוק. חשוב לשים לב שלא כל מתווה פיצוי "גנרי" יתאים לכל סוג של עסק, ויש לבחון את הכדאיות על פי נתוני העסק הפרטני.
השגה היא הליך מעין שיפוטי לגביו חלים כללים ייחודיים השונים מאלה החלים לגבי בקשת המענק ויש לנסחה באופן מלא ומדויק, לכן מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין מיסים מנוסה שמכיר את הרקע המשפטי, ויידע לנסח את כתב ההשגה ולנהל את הדיון בהשגה. עורך דין יידע לנסח את טענות העוסק ואת הדרכים להוכחתן והכל על מנת להביא לקבלתה של ההשגה.
השגה היא הליך מעין שיפוטי לגביו חלים כללים ייחודיים השונים מאלה החלים לגבי בקשת המענק ויש לנסחה באופן מלא ומדויק, לכן מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין מיסים מנוסה שמכיר את הרקע המשפטי, ויידע לנסח את כתב ההשגה ולנהל את הדיון בהשגה. עורך דין יידע לנסח את טענות העוסק ואת הדרכים להוכחתן והכל על מנת להביא לקבלתה של ההשגה.
מלחמת חרבות ברזל מעלה, ועוד צפויה להעלות, שורה ארוכה של סוגיות משפטיות ואתגרים משפטיים, וזאת משום שאירוע דוגמת זה טרם ידעה מדינתנו.
תוקן חוק מס רכוש וקרן פיצויים והוחלט על הארכת תכנית הפיצויים במסלול הירוק – הוצאות מזכות, כך שתחול גם על חודש דצמבר, כל הפרטים במאמר>>
בעל צימר, אשר בשוגג הגיש במסלול הירוק, יכול כעת "להחזיר את הגלגל לאחור" ולהגיש את תביעתו במסלול האדום. מי יכול לעשות זאת ואיך? קראו את המאמר>>
מטרת המסלול האדום שואפת להעמיד את הניזוק כלכלית במקום בו הוא אמור היה להימצא בהעדר המלחמה על מנת לקבל את מירב הפיצוי המגיע לכם עליכם לפעול כך>>
חקלאים העומדים בתנאי הזכאות ויכולים להגיש תביעה ביותר ממסלול אחד מורשים להגיש תביעה רק דרך מסלול אחד בלבד, לבחירתם. הסבר מלא על המסלולים ועל הדרכים להשגת פיצויים מלאים עבור חקלאים במאמר>>
באופן מפתיע למדי, יש בנמצא ניזוקים רבים, אשר עסקם נמצא בקו העימות, מיקום המזכה אותם לתבוע פיצוי בגין נזקים הכלכלי ע"פ חוק מס רכוש – "מסלול אדום" אשר באופן תמוה עדיין מתבלטים. על החשיבות שבמסלול האדום ועל הכשל והמחדל נלמד במאמר זה.
מתקבל הרושם כי יש בלבול של ממש בקרב ניזוקים מפגיעה ישירה ומפגיעה כלכלית, בכל הקשור למסלול הפיצויים שעליהם לבחור. במאמר זה הסבר מפורט>>
המסלול האדום, מאפשר להגיש תביעה בגין כל הנזק הממשי שנגרם לעסק וזאת ללא תקרת פיצוי וללא מגבלת תקופה , ומאפשרת להגיש תביעה מלאה או חלקית (לאו דווקא בעבור כל חודש בנפרד) וכן קבלת מקדמות בטרם הגשת התביעה.
במסגרת התביעה במסלול האדום, בגין קבלני ביצוע הממוקמים בקו העימות, בעלי פרויקטים בקו העימות ו/או להם "סניף" בקו עימות, יש בנמצא חובה משפטית, להגיש תביעה נזיקית/כלכלית אשר תושתת על ראשי נזק מבוססים משפטית, כאלה המתיישבים עם תכלית חוק מס רכוש אשר תכלול בין השאר, על אף המחלוקות המשפטיות הצפויות, פיצוי בגין מרכיבים דוגמת אלו:
המסלול האדום לא יעכב את הכסף, לא יעכב את קבלת המקדמות, ההפך הוא הנכון ובפועל ברוב המוחלט של המקרים הוא יביא למפעל מאות אחוזים מעבר למסלול הירוק
ישנם מיקרים רבים בהם תביעה במסלול הירוק מוטב שתתבצע ע"י עורך דין בקיא במס רכוש! במקרים אלו כתב הטענות חייב להתבסס על תשתית משפטית רלוונטית שמצדיקה את הגדלת המקדם. אלו מקרים דורשים עורך דין? כל הפרטים במאמר>>
המסלול האדום הוא היחיד המקנה לבעלי מסעדות את האפשרות לקבל פיצוי מלא בגין הנזקים הכלכליים שנגרמו להם ובמקדמות מידיות!
המסלול האדום הנו מסלול משפטי במסגרתו רשאים בעלי האולמות לקבל את כל הפיצוי הכלכלי המלא לו הם זכאים בגין כל אחת ואחת מהפעילויות של האולם ובמקדמות מידיות!
הפער בין תביעה במסלול המשפטי האדום לבין ניסיון להצטופף לתוך מתווה המסלול ירוק, מסתכם בסכומי עתק, כך שאם המושב רוצה באמת ובתמים לקבל פיצוי המשקף את נזקו האמתי, חייב הוא, לתבוע ע"פ המסלול האדום.
תביעה במסלול האדום, ביכולתה לפצות באופן מלא את הניזוק! לא רק בגין נזקים אותם ניתן לזהות בנקל מתוך הדו"חות, אלא גם באמצעות ראשי נזק נוספים אותם ניתן לתבוע בהישען על טיעון משפטי.
הפער בין תביעה במסלול המשפטי האדום לבין ניסיון להצטופף ולהיכנס לתוך מתווה השבלוני של המסלול ירוק, מסתכם בסכומי עתק, כך שאם הקיבוץ רוצה באמת ובתמים לקבל פיצוי המשקף את נזקו האמתי, חייב הוא, לתבוע ע"פ המסלול האדום.
במרבית מן המקרים, ניזוק אשר זכאי להגיש תביעה במסלול האדום, מחובתו לעשות זאת ואל לו לעשות שימוש במסלולים הירוקים, שכן המסלולים הירוקים הינם במידה רבה כוללניים ומוגבלים בסכום וביכולת הטיעון, בעוד שהמסלול האדום הינו מסלול שאינו מוגבל בסכום הפיצוי, גמיש, בר התאמה לעסק הספציפי ובפועל מאפשר לניזוק, בהישען על טיעונים משפטים נכונים, לתבוע ראשי נזק רבים, אותם לא ניתן לתבוע במסגרת המסלולים הירוקים, והכל ללא מגבלה של סכומים וללא כל צורך בתשלום אגרה.
מדריך להגשת תביעות פיצויים עבור נזקים ישירים בעקבות מבצע "חרבות ברזל".מי יכול לתבוע, מתי צריך להגיש את התביעה וכיצד מגישים.
לאור פניות רבות, נבקש, לעשות עבורכם סדר ולנסות להסביר בקצרה מה הזכאות של אדם או עסק אשר ניזוק ו/או יינזק כתוצאה מהמלחמה.
תביעה במסלול האדום אמורה לפצות את הניזוק בגין מלא הנזק, תביעה שכזו הינה תביעה משפטית גרידא, המושתתת על מגוון רחב של טענות משפטיות מתוחכמות ומורכבות, במאמר מידע מקיף על כל הסוגיות שיש לקחת בחשבון לפני הגשת התביעה
תביעות במסלול האדום ניתן להגיש במספר אופנים, במספר פעימות, או בתום המלחמה לאחר התגבשות מלוא הנזק. רשות המיסים הודיעה כי בכוונתה לאפשר הגשה למקדמה נוספת (לחודש נובמבר 2023) עבור עסקים הזכאים להגיש תביעה במסלול אדום.
ענף המסעדות בכל הארץ ובפרט באזורים המפונים נפגע קשה במהלך המלחמה, ובעלי המסעדות זכאים לפיצויים ממס רכוש. כך תפעלו על מנת לקבל אותם.
לאור הנזק הרב שנגרם לחקלאים במהלך מלחמת חרבות ברזל, הן בנזק ישיר והן בנזק עקיף, המדינה החליטה על מתווה פיצויים נרחב לחקלאים. כל הפרטים במאמר>>
עושים לכם סדר בסוגיית הפיצויים לחברות ועסקים עקב מלחמת "חרבות ברזל". משרדנו תמצת באופן מדויק את מתווה הפיצויים הנרחב, היכנסו למאמר>>
כל אזרח או תושב ישראל אשר נפגע פיזית או נפשית מפעולה של מדינה או ארגון עוין לישראל וודאי שנפגעי מלחמת חרבות ברזל נחשבים ככאלה, זכאי לפיצויים לפי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה תש"ל 1970. כאמור גם פגועי נפש נפגעי חרדה ופוסט טראומה וכדומה נכנסים לקטגוריה זו.
מה דינה של תאונת דרכים שנגרמה כתוצאה או במהלך פעולת איבה. מי יכסה את הנזק לנפגע? כל הפרטים המאמר
מי שהוכר כנפגע פעולות איבה זכאי לתגמולים ע"פ החוק. נפגע בפעולת איבה שהגיש תביעה לתגמול נכות, יוזמן להופיע לפני ועדה רפואית, שבסמכותה לקבוע את דרגת נכותו לתקופה זמנית או קבועה, לפי חומרת הפגיעה.
הממשלה אישרה את חוק התכנית לסיוע כלכלי שנועד לסייע לעסקים קטנים ובינוניים תוך השתתפות בהוצאות הקבועות שלהם וכן חלק מהוצאות השכר ששילמו לעובדים שנאלצו להישאר בבית.
במאמר נחדד את סוגית היעדר יכולת ניצול נכס בתחום ישוב ספר בזמן לחימה, אשר החוק מאפשר פיצוי לאותם עסקים, ומעניק פיצוי למי שנכנס לאותה קטגוריה אשר ידאג להגיש תביעה מתאימה, מלאה ובמועד.
פורסם ב-30.10.23 תזכיר חוק ממשלתי הנותן מענה לחלק מן הנזקים הכלכליים העקיפים שנגרמו ונגרמים לעסקים רבים ברחבי ישראל כתוצאה ממלחמת "חרבות ברזל". כל הפרטים במאמר>
במאמר זה ננסה לסקור בקצרה שינויים והתאמות בעולם העמותות בעקבות מלחמת חרבות ברזל יש לשים לב שהמאמר מכוון לעיתות מלחמה ולהתאמות שנדרשות מעכשיו לעכשיו
רשות המסים הודיעה שמעסיקים יהיו זכאים לפיצוי בגין שכר ששילמו לעובדיהם שהם תושבי מיישובי עוטף עזה וגבול הצפון שפונו מבתיהם ונעדרו מעבודתם.
החלטתם אסטרטגית להקים עסק בחול? עסק אשר ידע לייצר את ההכנסות אותם אתם מבקשים לייצר בימים בהם מדינת ישראל מושבתת כתוצאה ממלחמה ו/או בכלל להקים עסק בחול אשר ידע לעשות את מה שהם יודעים לעשות בישראל, כך תעשו זאת נכון.
במאמר זה נחדד סוגיה___________ החוק מאפשר פיצוי לאותם עסקים, וכן יעניק פיצוי למי שנכנס לאותה קטגוריה וידאג להגיש תביעה מתאימה ובמועד.
בעת העברת כספים מחול לישראל מומלץ לבדוק תחילה כי הכספים המצויים בחשבון הבנק הזר הם "לבנים" וכי יש בידיכם את כל האישורים המעידים על כך והיה ויש בנמצא בעיה ו/או היה ואין בידך אסמכתאות ו/או היה והכספים "שחורים" אזי נכון לטפל בעניין מבעוד מועד, עוד בטרם תעביר את הכספים לישראל, לטובת הבטחת קליטת הכספים בישראל בחוקיות ובשקיפות וללא מעצורים מצד הרשויות ו/או הבנקים.
רשות המס מאפשרת להגיש בקשות למקדמות בגין "נזק עקיף" שנגרם במלחמת חרבות ברזל, עוד לפני הגשת התביעה. איך כמחשבים זאת?
לראשונה בעת מלחמה הוצג מתווה סיוע חדש למענק לעסקים בכל רחבי הארץ על מנת למנוע את קריסתם בשל נזקי מלחמת "חרבות ברזל".
על מנת להקל ככל הניתן על תושבי ישראל בתקופת מלחמת חרבות ברזל, מדינת ישראל, באמצעות רשות המיסים והמוסד לביטוח לאומי, פועלת למתן הקלות שונות לציבור הנישומים. להלן פירוט של ההקלות הידועות בשלב זה.
עסקים בעוטף עזה ובצפון הארץ הממוקמים ביישוב ספר זכאים להגיש תביעות פיצויים באופן מיידי
במדינת ישראל קיים חוק המיועד להעניק פיצוי בגין נזקיה של מלחמה, הן בנזק הישיר לנכסים, והן בנזק העקיף שנגרם מהיעדר יכולת לקיים פעילות כתוצאה מנזק לנכסים. בשל הדחיפות קבוע בדין הליך מהיר יחסית להגשת תובענה ולקבלת כספי הפיצוי.
בימים אלו, כאשר מדינת ישראל נלחמת להשגת ביטחון אזרחיה אל מול זוועות הטרור יש לזכור כי פגועי גוף ונפש יכולים לתבוע על פי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה.
כל אזרח או תושב ישראל אשר נפגע פיזית או נפשית בפעולת איבה, זכאי לפיצויים לפי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה. כך גם פגועי נפש, נפגעי חרדה ופוסט טראומה.
מהי ההשפעה של מבצע "חרבות ברזל" על הזכויות והחובות החוזיות של צדדים בהתקשרות חוזית ומה דין הפרת חובות חוזיות אלו בעקבות המלחמה?
מהו נזק עקיף? נזק עקיף מוגדר בחוק מס רכוש וקרן פיצויים כהפסד או מניעת ריווח כתוצאה מנזק מלחמה בתחום ישוב ספר, מחמת אי אפשרות ניצול נכסים הנמצאים בתחום ישוב ספר, עקב פעילות מלחמה על ידי צבאות סדירים של האויב או עקב פעולות איבה אחרות נגד ישראל.
משרד האוצר פרסם טיוטא לתיקון כללי מס הכנסה אשר, אם תתקבל, תביא לשינוי בדרישות הדין החלות לגבי חברות המקצות אופציות או מניות לעובדים.
עסקים הממוקמים ב"יישוב ספר" כהגדרת מונח זה בסעיף 35 לחוק מס רכוש, שרווחיותם נפגעה עקב מבצע "חרבות ברזל", גם אם לא נפגעו פיזית ובתנאי שהם נכללים ברשימת היישובים המוגדרים כיישובי ספר, זכאים לפיצוי בגין אובדן רווחים. מאמר זה מפרט את הליך הגשת התביעה.