6/3/2024
פנייתנו למשרד האוצר בבקשה לקביעת רשימת אתרי תיירות הזכאים לפיצוי ללא הפסקת פעילות
עד לרגע זה לא נקבעה רשימת אתרי תיירות על ידי שר האוצר שיוכרו כאתרי תיירות המוחרגים מדרישת הפסקת פעילות לצורך זכאות לפיצוי ומקדמה במסלול האדום, היעדרה של רשימה זו מעמידה עסקים רבים באי וודאות לגבי זכויותיהם וזכאותם לפיצוי, לשם כך פנה משרדנו במכתב רשמי לשר האוצר בצלאל סמוטריץ בבקשה לקבוע רשימה זו וליתן וודאות לאותם עסקים.
ענף התיירות הוא אחד הענפים שחוו את הפגיעה הקשה ביותר במשק הישראלי עקב מלחמת חרבות ברזל, שכן בשל מאפייניו סופג פגיעות שנובעות עקב חשש טבעי של תיירים מלנפוש באזורי מלחמה וברור כבר כעת כי פגיעה זו אף תימשך לתקופה נוספת לאחר המלחמה, דבר זה היה גלוי וברור לעיניי המחוקק ולכן בחר להחריג את ענף התיירות מדרישת הפסקת הפעילות שמהווה תנאי זכאות לפיצוי במסלול האדום.
לשון תקנה 1(2) לתקנות מס רכוש קובעת: לשון תקנה 1(2) לתקנות נוקבת בעסקים בענף התיירות כ-" בבית מלון, פנסיון, בית מרגוע, בית הארחה או אתר תיירות שקבע שר האוצר בהתייעצות עם שר התיירות".
חלקו הראשון של התקנה ברור ומפרט בדיוק את סוג העסקים שמוחרג מדרישת הפסקת הפעילות, בעוד חלקו השני קובע כי גם רשימה של אתרי תיירות שקבע שר האוצר, ואמנם מאז התקנת התקנה הנ"ל ב1973 לא נקבעה רשימת אתרי תיירות זו. בהיעדרה של רשימה זו אותו מונח – "אתר תיירות" הינו בגדר מונח אמורפי הפתוח לפרשנות.
משרדנו פנה במכתב רשמי לשר האוצר – ח"כ בצלאל סמוטריץ, ולשר התיירות ח"כ חיים כץ, בבקשה לקבוע רשימת אתרי תיירות אשר יוכרו כאתרי תיירות המוחרגים מדרישת הפסקת הפעילות לפי התקנה לעיל. שכן, סיום המלחמה אינו נראה לעין, ולאחר פגיעה כלכלית ממושכת של למעלה מ-4 חודשים נדרשים עסקים אלו לוודאות בדבר זכויותיהם וזאת על מנת לשקול צעדיהם ולתכנן את פעולותיהם ועתידם, היעדרה של רשימה זו מעמידה את כל אותם אתרי תיירות שאינם בטוחים בהשתייכותם אליה ובהתאם לכך אינם בטוחים בזכאותם להמשך פיצוי ומקדמה בחוסר וודאות גמור לגבי עתידם.