
מטבעות קריפטוגרפיים הפכו בעשור האחרון לנכס פיננסי נפוץ בעולם ובהדרגה גם בישראל. סוגי מטבעות דיגיטליים כגון ביטקוין ואתריום, לצד אלפי מטבעות נוספים, מתאפיינים בכך שאינם מונפקים או מפוקחים בידי מדינה או בנק מרכזי. מטבעות אלה נשמרים בארנקים דיגיטליים (Digital Wallets) מוגני הצפנה, המאפשרים למחזיק שליטה מלאה בנכסיו. יתרה מזו, העברת מטבע קריפטוגרפי מתבצעת באופן מידי בין משתמשים בכל רחבי העולם דרך רשת הבלוקצ’יין, ללא צורך במתווך בנקאי או פיננסי – ללא מעורבות צד שלישי. מאפיינים ייחודיים אלה מעלים אתגרים משפטיים, ובעיקר שאלות בענייני מיסוי, דיווח ואכיפ
במאמר זה נפרט מהי צוואה לעומת ירושה על פי דין, נסביר באילו מקרים ובאילו עילות ניתן להתנגד לצוואה, כיצד מתנהל ההליך, אילו ראיות נדרשות, מה קורה אם הצוואה נפסלת, ולבסוף – מדוע חשוב להסתייע בעורך דין מומחה בדיני ירושה לצורך ניהול ההליך.
ההשפעה של עו”ד פלילי מתחיל כבר מרגע הזימון לחקירה. עורך הדין מכיר את המערכת, את שיטות השאלות, ויודע להדריך חשודים כיצד לעבור חקירה עם מינימום נזקים להמשך. ייעוץ נכון יכול למנוע טעויות בלתי הפיכות, להבטיח שהחשוד ימצה את זכויותיו, ולבנות מראש את קו ההגנה הטוב ביותר למקרה שהפרשה תמשיך למשפט. במיוחד בעבירות כמו גניבה, שבהן לעיתים קרובות הראיות הנסיבתיות וההסברים של החשוד משחקים תפקיד מרכזי, לא כדאי לוותר על ליווי משפטי צמוד כבר משלב החקירה.
במאמר זה נסקור את חשיבות הבדיקות הגנטיות והאבחוניות בהריון, את חובות הרופאים והמוסדות הרפואיים בישראל בתחום זה, ואת ההשלכות המשפטיות במקרה של הימנעות או כשל בביצוע בדיקות אלו. הדברים מבוססים על הדין הישראלי והפסיקה העדכנית, תוך התמקדות בעוולת הרשלנות הרפואית בסיטואציה של “הולדה בעוולה” – לידת ילד עם מחלה גנטית או מום חמור שלא אובחנו עקב התרשלות במעקב ההיריון.
הליך פירוק חברה הוא מסגרת משפטית לסיום קיומה של חברה, באמצעות מימוש נכסי החברה, חלוקתם בין בעלי הזכויות (נושים ובעלי מניות), ולבסוף חיסול החברה כאישיות משפטית נפרדת . הדין הישראלי קובע מספר מסלולים וסוגי פירוק אפשריים, בהתאם לנסיבות החברה ומצבה הפיננסי. להלן נפרט את הסוגים העיקריים של פירוק חברות בישראל, העילות והנסיבות לכל סוג, הגורמים שמוסמכים ליזום את ההליך, וכן תיאור התוצאות המשפטיות של פתיחת פירוק ואופן ניהול ההליך – והכול בהתייחס לדין הישראלי (חוק החברות וחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי) ולפסיקה עדכנית.
העיזבון שייך ליורשים מרגע הפטירה, ובהיעדר מנהל עיזבון רשאים היורשים לחלקו בהסכמה ביניהם. לכן, בתי המשפט נוטים להימנע ממינוי מנהל עיזבון כשאין בכך צורך ממשי, גם אם המנוח ביקש זאת, כדי לא לסרבל את ההליך או להוסיף הוצאות מיותרות . רק במקרים המצדיקים זאת לטובת ניהול העיזבון ושמירת זכויות הצדדים ימנה בית המשפט מנהל עיזבון.
בעידן הרשתות החברתיות, פרסומים פוגעניים המתפשטים במהירות עלולים להסב נזק כבד לשמו הטוב של אדם. החוק הישראלי מאפשר להתמודד עם פרסומים אלו באמצעות הגשת תביעת לשון הרע (דיבה) לפי חוק איסור לשון הרע, תשכ”ה–1965. במאמר נפרט מהי לשון הרע על-פי החוק, מהם תנאי התביעה, העילות וההגנות הרלוונטיות, וכן נסקור את חשיבות תיעוד הפרסום, אסטרטגיות בהגשת התביעה, סיכונים וסיכויי הצלחה, סוגי הפיצויים ואופן ניהול ההליך בבית המשפט. הכל ייעשה בסגנון משפטי-מקצועי ובלשון כללית (גוף שלישי), על מנת להציג תמונה מקיפה של הנושא.
במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.
אירוע פריצה לעסק הוא אמנם טראומטי, אך אין פירושו שהעסק נידון לשאת לבדו בהפסדים. פוליסת הביטוח נועדה להעניק לבעל העסק הגנה פיננסית ברגע האמת, ובלבד שהמבוטח יפעל בהתאם לחובותיו (דיווח ותיעוד, עמידה בתנאי הפוליסה) ויעמוד על זכויותיו. במקרה של מחלוקת עם חברת הביטוח, היערכות מושכלת ופנייה לייעוץ משפטי מתאים יכולים לעשות את ההבדל בין דחיית התביעה לבין קבלת הפיצוי המלא והשבת העסק למסלולו התקין.
פירמת דורון, טיקוצקי ושות’, עורכי דין מתמחה במתן ייצוג משפטי מקיף ומקצועי בתחום דיני התעבורה. צוות המשרד מלווה נהגים המעורבים במגוון רחב של עבירות תנועה בפני בתי המשפט לתעבורה ברחבי הארץ. אנו מטפלים בכל תיק ברגישות ובמקצועיות, תוך שאיפה עקבית להשגת התוצאה האופטימלית עבור כל לקוח. חשוב לזכור כי עבירות תעבורה רבות נושאות אופי פלילי ועלולות לגרור עונשים כבדים – מפסילת רישיון הנהיגה, דרך קנסות גבוהים ועד מאסר בפועל במקרים חמורים. משום כך, בכל מקרה של חשד או אישום בעבירת תנועה, קריטי להסתייע בעורך דין מומחה לתעבורה שיעמוד לצידכם ויגן על זכויותיכם.
מאמר זה נועד לסייע לחיילים משוחררים ולמשרתי מילואים שנפגעו במהלך שירותם הצבאי – בין אם בפגיעה פיזית ובין אם בפגיעה נפשית. המדריך מסביר בשפה ברורה (ולא משפטית) את תהליך ההכרה בנכות על-ידי משרד הביטחון (אגף השיקום), את ההבדל בין נכות צה”לית לנכות כללית, את דרך הגשת הבקשה והמסמכים הנדרשים, את שלבי הטיפול לאחר הגשה (כולל ועדות רפואיות והחלטות), את הקריטריונים להכרה בפגיעה נפשית (כגון פוסט-טראומה), את הזכויות וההטבות המגיעות לנכה צה”ל בהתאם לאחוזי הנכות, מה לעשות אם הבקשה נדחית (ערעורים), ולבסוף מידע על תמיכה רגשית ונפשית וגורמי סיוע. המטרה היא לאפש
מאמר זה יסביר את ההבחנה בין תאונת עבודה למחלת מקצוע, את ההליך מול הביטוח הלאומי, את האפשרות לתביעה נזיקית במקביל, ואת החשיבות בליווי משפטי מקצועי לכל אורך הדרך.
חוק הנאמנות, תשל”ט–1979 מגדיר “נאמנות” כ”זיקה לנכס, שעל פיה חייב נאמן להחזיק או לפעול בו לטובת נהנה או למטרה אחרת” . כלומר, במסגרת נאמנות אדם אחד (יוצר הנאמנות) מקנה נכס לנאמן, אשר מחזיק ומנהל את הנכס על פי הוראות שניתנו לו, לטובת אדם אחר (הנהנה) או למטרה מוגדרת . כך נוצרת מערכת יחסים משולשת עם שלושה צדדים עיקריים: יוצר הנאמנות (Settlor) – המכונה גם “מקים” הנאמנות, הוא בעל הנכס המקורי המקים א
רשלנות רפואית היא תת-תחום של דיני הנזיקין, העוסק במצבים שבהם גורם רפואי חורג מסטנדרט הטיפול הסביר וכתוצאה מכך נגרם נזק למטופל. בדרך כלל מדובר ברופא או איש צוות רפואי שלא נקט במידת הזהירות או המיומנות המצופה ממנו. בתחומי ההיריון והלידה, רשלנות רפואית יכולה להתבטא במגוון דרכים – החל מטיפול שגוי באם או בעובר במהלך מעקב ההיריון או הלידה, ועד העדר אבחון או יידוע. למעשה, במקרים רבים של רשלנות בהריון לא מדובר בנזק פיזי שהרופא גרם במעשיו, אלא בפגיעה שנגרמה עקב מחדל: הרופא לא אבחן בזמן בעיה בעובר, או לא מסר להורים מידע חיוני אודות מצב העובר והשלכותיו .
במדריך מקיף זה נפרט את הדין הישראלי וחקיקה רלוונטית, נגדיר מיהו "מומחה זר" ומהם תנאי הסף להעסקתו, נסביר את ההליך המלא לקבלת אשרת עבודה B/1 עבורו, נבחן מקרים מיוחדים בענפים שונים (הייטק, רפואה, תרבות, דת, חינוך ועוד), נפרט את חובות המעסיק לאורך הדרך, ניגע במשך האשרה והמגבלות על שהות המומחה בארץ, נסביר לגבי הבאת בני משפחה נלווים, ולבסוף נדגיש את חשיבות הליווי המשפטי להצלחת התהליך. המידע מובא בלשון מקצועית וברורה, עם דגש פרקטי למנהלי משאבי אנוש ומעסיקים, על מנת לאפשר לכם להבין את השלבים ולפעול נכון – וכן להניע אתכם להסתייע בייעוץ משפטי במידת הצורך
במאמר מקצועי זה נסביר בהרחבה מהו ניתוק תושבות לפי הדין הישראלי (ובפרט מבחן מהותי ומבחן כמותי בפקודת מס הכנסה), מדוע חשוב לבצע אותו באופן פורמלי מול רשויות המס והביטוח הלאומי, מה ההשלכות אם לא מנתקים תושבות, כיצד חוות דעת משפטית יכולה להגן עליכם בהליך, וכיצד עורך דין מיסים בעל מומחיות בינלאומית יכול להוביל את התהליך בהצלחה. המידע נועד הן להאיר את חשיבות הנושא והן להניע לפעולה מושכלת.
השקעה בחברה פרטית בישראל רלוונטית במיוחד עבור קרנות הון סיכון, אנג’לים, שותפים אסטרטגיים וגופים מסחריים הרוצים להיות חלק מצמיחת החברה. הכרת ההליך המשפטי תסייע למשקיע להגן על כספו, לקבל זכויות מתאימות ולהימנע מסיכונים מיותרים. להלן נפרט את השלבים והמנגנונים העיקריים בהשקעה בחברה ישראלית לפי הדין הישראלי.
הפצה של תמונות אינטימיות של אדם ברשת, במיוחד כאשר הדבר נעשה על-ידי בן/בת זוג לשעבר, היא תופעה חמורה הפוגעת קשות בכבוד האדם ובפרטיות הנפגע/ת. מעשה זה, המכונה לעיתים “פורנו נקמה”, אסור במפורש על פי חוק בישראל. החוק רואה בהפצת תוכן מיני ללא הסכמה עבירה פלילית ועוולה אזרחית, בשל הפגיעה העמוקה בצנעת הפרט ובזכותו של אדם לשלוט במידע האישי עליו. במילים אחרות, הפצת תמונות אינטימיות ללא אישור היא התנהגות פסולה ובלתי חוקית מכל הבחינות, והדין נוקט נגדה ביד קשה.
חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל”ג–1973 (להלן: החוק) קובע את אופן הסדרת רכושם של בני זוג נשואים בהיעדר הסכם מיוחד ביניהם. לפי החוק, ברירת המחדל היא “הסדר איזון משאבים” שחל בעת פקיעת הנישואין (עקב גירושין או מות אחד מבני הזוג). המשמעות היא שעם סיום הנישואין, כל אחד מבני הזוג זכאי למחצית שוויים של כלל נכסי בני הזוג שנצברו במהלך הנישואין. נכסים אלו כוללים בין היתר רכוש, כספים וזכויות סוציאליות (כגון פנסיה וחסכונות), והאיזון נעשה באמצעות חלוקה שווה של שווי הנכסים – אם יש פער בערכם, בן הזוג העשיר יותר יעביר תשלום איזון כדי להשוות את חלקו של השני. עם
מדריך משפטי ליזם הישראלי: מכירת חברה בע”מ במלואה (100% מהמניות) היא מהלך משמעותי ומורכב עבור כל יזם. מדובר בעסקת מכר של “מפעל חיים” הדורשת תכנון קפדני, הבנה של ההשלכות המשפטיות-מסחריות וליווי מקצועי צמוד. במאמר זה נפרט את השלבים העיקריים במכירת חברה בע”מ, נבחן את מבנה העסקה (מכירת מניות לעומת מכירת נכסים) בהתמקדות בעסקת מניות, נדון בשיקולים המשפטיים המרכזיים (כגון התחייבויות, חוזים, עובדים, קניין רוחני, רגולציה, סודיות ואי-תחרות), נציג שיקולי מיסוי עיקריים למוכר (ובפרט מס רווח הון) ונסביר את חשיבות הליווי המשפטי והפיננסי. כמו כן, נתייחס לסוגיית