מחלקת שוק הון וניירות ערך של משרדנו מעורבת בשנים האחרונות במספר רב של הנפקות הון וחוב של חברות ישראליות בארץ ובבורסות מובילות בעולם, בדגש על ה-NASDAQ, NYSE, Main List, AIM בלונדון, TSX בקנדה וכן ASX באוסטרליה. בהנפקות אלו, המחלקה פועלת בשיתוף פעולה מלא עם הגופים הרגולטוריים בישראל ובחו"ל, ביניהם הרשות לניירות ערך, הבורסה לניירות ערך, ה-SEC בארה"ב ורשויות ה-FSA בלונדון. כמו כן, שיתופי הפעולה הייחודיים שלנו עם פירמות עורכי דין מובילות בניו-יורק המתמחות בשוק ההון, מייצרת ומחזקת את הנוכחות הבינלאומית של משרדנו, ומהווה ערך מוסף ומשמעותי עבור חברות ישראליות המנפיקות בארה"ב.
עורכי הדין שוק ההון שלנו מצטיינים בטיפול בסוגיות מורכבות בדיני חברות וניירות ערך. בזכות הידע המשפטי, הפיננסי והניסיון המעשי הרב שצברנו בתחום אנו מעניקים ללקוחותינו פתרונות אופטימליים לכל סוגיה. במסגרת זו, אנו מעניקים ליווי משפטי מקיף בסוגיות של מיזוגים ורכישות, הצעות רכש, עסקאות בעלי שליטה, נושאי ממשל תאגידי (לרבות תוכניות אכיפה פנימיות בניירות ערך ומדיניות תגמול ותוכניות תגמול נושאי משרה בכירים), רישום דואלי, חלוקת דיבידנד, בדיקות נאותות, הפרטות, הצעות רכש ומחיקת חברות ממסחר.
בין לקוחותינו, חברות ציבוריות ותאגידים מהמוכרים במשק בתחומי התעשייה, ההייטק, הביוטק, נדל"ן, סחר, ספנות ועוד.
כמו כן, אנו מלווים באופן שוטף את כל גופי החיתום בארץ בהליכי גיוס הון וחוב מהציבור בישראל ובחו"ל ובמסגרת בדיקות נאותות לתשקיפים ועסקאות. בין היתר, אנו מלווים את דיסקונט קפיטל חיתום, לאומי פרטנרס חתמים, פועלים אי.בי.אי, לידר הנפקות, אוריון חיתום והנפקות, רוסאריו שירותי חיתום, מנורה מבטחים חיתום ועוד.
המחלקה ממשיכה להיות מדורגת מדי שנה על ידי חברות הדירוג הישראליות כמובילה בתחומה.
אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054
מספר כללי אצבע לקבלת החזר מס בגין השקעה בשוק ההון, לקראת הגשת הדו"חות לשנת 2022. טרם הגשת הדוח חשוב לבחון את כל ההיבטים הכרוכים בכך על מנת לנצל את מלוא ההטבות על פי החוק.
רשות לניירות ערך בישראל ממשיכה בשיתוף הפעולה עם ארגון יוסק"ו שיתוף פעולה בין רשות לניירות ערך וארגון יוסק"ו
לאחרונה אימץ הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי ה-OECD, בשיתוף פורום ה-G20, כללים ותנאים למתן הקלות במיסוי לגבי הכנסות מנכסים לא מוחשיים - עיקרי הכללים להלן.
לאחרונה פורסם חוק מס הכנסה (ניכוי הוצאות הנפקה) (הוראת שעה), התשע"ח-2018 אשר במסגרתו נקבע כי חברה או שותפות תהיה זכאית לנכות הוצאות שהיו לה להנפקת מניות או יחידות השתתפות, לפי העניין, הנרשמות למסחר בבורסה בישראל, בשנה שבה בוצעה ההנפקה.
ב-5 בינואר 2016, אישרה ועדת הכספים של הכנסת את תיקון התוספת הראשונה לחוק ניירות ערך-1968 וב- 24 בפברואר, 2016, פורסם צו ניירות ערך (תיקון התוספת הראשונה לחוק), התשע"ו-2016 לפיו תוקנו התנאים להכללת יחיד כמשקיע הפטור מהכללה במסגרת 35 הניצעים המותרים ללא פרסום תשקיף ולכך יש משמעות גדולה בכל הקשור לגיוס כספים באמצעות הנפקה פרטית בישראל.
כשזה מגיע לעסק הפרטי שלנו עלינו לחתום על חוזים מסחריים שיבטיחו את הביטחון הכלכלי שלנו - סוג מאוד חשוב של חוזים מסחריים הוא חוזי שותפים ועליהם נפרט במאמר הבא.
ביום 19.7.2015 נדחתה תביעת חברה אמריקאית לקבלת סעד הצהרתי, לפיו הסכם לעסקת MBO שכרתה עם חברה אחרת, ישראלית, בטל, מאחר ונכרת עקב הטעייה ומצג שווא. הנתבעים הינם מנכ"ל החברה הישראלית, שהיה גם אחד ממייסדיה, וסמנכ"ל הכספים של החברה.
על-פי דיני החברות דהיום, כפי שעולה הן מחוק החברות, התשנ"ט-1999 (להלן: "חוק החברות") והן מפסיקה ענפה של בתי המשפט, הרי שכלל, עומדת לדירקטור הזכות לעיין במסמכי החברה, וזכות זו ניתנת להגבלה רק במקרים חריגים. האמור מעוגן במסגרת סעיף 265(א) לחוק החברות, בזו הלשון : "לכל דירקטור הזכות לבדוק את מסמכי החברה ואת רישומיה ולקבל העתקים מהם, ולבדוק את נכסי החברה, ככל שהדבר דרוש למילוי חובותיו כדירקטור".
החוק לעידוד השקעות הון מהווה אמצעי מרכזי במדיניות התיעוש והצמיחה הכלכלית בישראל. החוק מעודד השקעות במשק כולו ובמיוחד, אך לא רק, באזורי הפריפריה.
בתאריך 31.7.12 נדונה הצעת חוק לתיקון לחוק החברות, תיקון שאמור להגביל את השכר לבכירים בחברות ציבוריות וחברות אג”ח.
ניהול כספי ציבור המשקיעים באופן שקול ומאוזן כרוך בראש ובראשונה בחיפוש ובחירת יועץ השקעות מתאים. בישראל ישנן שלוש אפשרויות לקבלת ייעוץ השקעות: יועץ השקעות בבנק, יועץ השקעות של בית ההשקעות ויועץ השקעות פרטי.
מטרת מדיניות הטבות המס והמענקים הניתנים לפי החוק לעידוד השקעות הון, להתאים את החוק לאתגרים הכלכליים העומדים בפני המדינה, כדי למצוא את הדרכים הנכונות ביותר לחלוקת התקציב המיועד לעידוד השקעות בתעשייה. תיקון 68 שנעשה בשנת 2011 נועד על מנת לייסד מנגנון הטבות פשוט, שבו ידע כל משקיע(מקומי או זר) מה ההטבות שיהיה זכאי להן ומה המס שיוטל עליו בגין הכנסותיו.
לאור תיקון פקודת מס הכנסה בחוק לשינוי נטל המס (תיקוני חקיקה), התשע"ב-2011 (להלן-"החוק") והעלאת שיעור המס על רווח הון ממכירת ניירות ערך ויחידות בקרן נאמנות פטורה, הודיעה רשות המיסים כי משקיעים מסוימים יוכלו לבצע החל מיום פרסום החוק ועד סוף דצמבר 2011, "מכירה ורכישה רעיונית" של ניירות הערך הנסחרים בבורסה
במסגרת חוק המדיניות הכלכלית לשנים 2011 ו-2012 (תיקוני חקיקה), התשע"א-2010, תוקן ביום 29/12/2010 תיקון 68 לחוק עידוד השקעות הון, התשי"ט -1959 - להלן סקירה קצרה של עיקרי התיקון
לא מעט דובר על המשבר הכלכלי הגלובאלי שנותן את אותותיו בלא מעט חברות פרטיות שהחלו להיסגר ואף גם בחברות ציבוריות הנסחרות בבורסה שנאלצות להתמודד היום יותר מבעבר
הצעת החוק של הרשות לניירות ערך להסדרת פעילות חברות המסחר במט"ח (פורקס) עתידה לזעזע את אמות הסיפים של תעשייה שלמה ומשגשגת, במידה ותתגבש לכדי חקיקה ממש - קראו כאן בהרחבה בנושא.
לאחרונה פורסמו שלוש החלטות מיסוי חדשות בנושא מיסוי שוק ההון: