ליווי בתחום המטבעות הדיגטליים

המטבעות הדיגיטליים כגון ביטקוין, את'ריום, ריפל ואחרים הפכו לשמות מוכרים, כאשר בישראל רבים כבר השכילו בשנים האחרונות להשקיע בהם. יש כאלה שהשקיעו במטבעות אלה במקרה ויש שעשו כן תוך חשיבה ומתוך הכרה מעמיקה של עולם המטבעות הדיגיטליים, אופן התפתחותו והפוטנציאל הכלכלי הגלום בו. 

הביטקוין הפך למטבע הדיגיטלי הנפוץ ביותר, אך בהחלט יש שהעדיפו להשקיע במטבעות אחרים המבוססים על טכנולוגית הבלוקצ'יין, וזאת מתוך הנחה שהביטקוין כבר עשה את הקפיצה שלו וכי את הגדילה האמיתית הבאה בשווי המטבעות הדיגיטליים ניתן יהיה למצוא דווקא במטבעות דיגיטליים אחרים.

חלק מהישראלים רכשו את המטבעות שבבעלותם באמצעות זירות מסחר בינלאומיות, אחרים רכשו ממכרים או מאתרי אינטרנט המאפשרים רכישה ויש כאלה, יותר טכנולוגיים, אשר הקימו חוות שרתים בארץ או בעולם.

ככל שעולה השימוש במטבעות הדיגיטליים, כך גוברת גם האכיפה מצד רשויות המס בישראל ובעולם, אשר מנסות לאתר את המחזיקים במטבעות הדיגיטליים והסוחרים בהם, אשר לא דיווחו על רווחים והשתמטו מתשלום מס הכנסה על מטבעות דיגיטליים.

משרדנו בעל ניסיון וידע רב במתן ייעוץ ליזמים ומשקיעים, חברות ונותני שירותים בתחום מיסוי מטבעות דיגיטליים וההתנהלות מול רשויות המס, בתחום הרגולציה ואיסור הלבנת הון ומימון טרור וכללי ה- Anti-Money Laundering ו- Know Your Client. אנו מלווים את לקוחותינו בכל הסוגיות הנוגעות למיסוי קריפטו ובהבנת החשיפה הפוטנציאלית הקיימת בתחום.  

 

מסחר במטבעות דיגיטליים

רשות המיסים קבעה, כי רווח ממכירה של מטבע דיגיטלי חייב במס. כלומר, מטבעות דיגיטליים נחשבים על ידי רשויות המס כנכס פיננסי (ולא כמטבע), ולכן הם חייבים בדיווח על הרווחים והפעולות כמו כל נכס רגיל אחר. לכן חל מיסוי קריפטו על כל פעולה של המרה, מסחר או חליפין במטבעות דיגיטליים. כל מי שביצע ו/או מבצע מגוון רחב של פעולות במטבעות הדיגיטליים, לרבות פעולות של המרה לשקלים, המרת מטבע דיגיטלי אחד במטבע דיגיטלי אחר, קבלת תשלום, קבלת שכר או רכישה של שירותים ומוצרים שונים חייב לדעת, כי חלה עליו חוות דיווח על העסקה והפעולה.

 
 

מיסוי מטבעות דיגיטליים

כל עוד רשות המס הישראלית נמנעה מלהביע עמדה בדבר חבויות המס המתחייבות מרכישה ומימוש של מטבעות דיגיטליים, ניתן היה להימנע מתשלום מס. אבל היום המצב שונה בתכלית. רשויות המס הוציאו חוזר מס הכנסה על מיסוי מטבעות דיגיטליים המבהיר באופן ברור כי רווחים מפעילות במטבעות קריפטו חייבים בתשלום מס. הן מס רווח הון על הרווחים והן מיסים אחרים אפשריים כגון מס הכנסה, ביטוח לאומי, מע"מ וכדומה.

רשות המיסים הבהירה, כי מבחינתה מטבעות דיגיטליים הם נכס לכל דבר ועניין, החייב במס בגין כל פעולה המתבצעת בו. משכך קבעה כי במידה ונרכש שירות מסוים באמצעות מטבע דיגיטלי, אזי, יש לראות בכך משום מימוש החייב במס. באותה מידה היה ובעל מטבע החליט להמיר את המטבע הדיגיטלי שלו במטבע דיגיטלי אחר, אזי גם פעולה זו תחשב כמימוש החייב במס. על פי עמדת רשות המס הישראלית, מטבעות דיגיטליים אינם "מטבע" כמו השקל או מטבע אחר אותו אנו מכירים ולכן היא אף דורשת תשלום מס גם על עליית שער המטבע.

כך יוצא, כי מי שמימש מטבעות דיגיטליים או המיר בין מטבעות, מבלי לדווח ולשלם מס, ביצע אם בידיעה ואם שלאו, עבירות מס - עבירות המייצרות חשיפה עונשית וחבות מס אזרחית.

 

שיעורי המס השונים

שיעורי המס על מטבעות דיגיטליים משתנה ממקרה למקרה ולפעמים קשה לדעת מראש מה יהיה המיסוי על הפעולות והרווחים.

רשות המס קובעת, כי יש מצבים בהם הפעילות חייבת בשיעור מס של 25% ויש מצבים בהם הפעילות חייבת ב-50%, לפעמים הפעילות חייבת במע"מ ולפעמים אין היא חייבת במע"מ, לפעמים יש בנמצא חבות בביטוח לאומי בשיעור של 12% ולפעמים אין בנמצא חבות שכזו.

בגין כל מקרה, רשות המס תבקש להבין בדיוק מה הייתה ההתנהלות, מה נרכש, באיזה אופן, מה הבקיאות של המעורבים, כמה עסקאות נעשו, מה הייתה תדירותן, האם היה מינוף בנקאי ומה הייתה כוונת הצדדים. בהסתמך על כל אלה, רשות המיסים תבקש לבחון את כל העובדות והנתונים ובסופו של יום לקבוע כמה מס יש לשלם ובהתאמה האם תכול גם חבות מע"מ וביטוח הלאומי. מאחר וקיימת חובת דיווח לרשות המיסים ותשלום מיסים על מטבעות קריפטו, ניתן גם לקזז הפסדים מפעולות אלה למול רווחים מנכסים פיננסים אחרים באותה שנת מס.

ההמלצה היא לקבל ייעוץ מס וייעוץ של עורך דין לענייני מיסוי מטבעות דיגיטליים, על מנת לעמוד בדרישות הדיווח של רשות המיסים ולשלם כמה שפחות מס במסגרת החוקית.  

 

גילוי מרצון על פעילות מטבעות דיגיטליים

מאחר ואי דיווח על רווחים ממסחר במטבעות דיגיטליים, ביודעין או שלא ביודעין, מהווה עבירת מס, כדאי לפעול מול רשויות המס כדי להימנע מתשלום קנסות ונטרול החשיפה הפלילית. משכך, עמדתנו הנחרצת אל מול קהל המתלבטים בתחום היא כי נכון לפעול במיידי לטובת נטרול החשיפה הפלילית הנגזרת מאותה התנהלות,  אם בדרך של גילוי מרצון, בדרך של דיון שומתי יזום ואם בדרכים חוקיות אחרות המלוות בדיווח ותשלום מס.

בנוסף, כדאי לדעת כי אנו מסייעים ב ייצוג ישראלים במסחר במטבעות דיגיטליים בחשבונות בנק בחו"ל, אשר מבקשים להעביר את הכספים לישראל ונדרשים להוכיח לבנק בישראל כי הפעילות והרווחים דווחו למס הכנסה וכי שולם מס בגינם. החשש של הבנקים הינו, כי הכספים שהושקעו במטבעות הדיגיטליים נבעו או ישמשו להלבנת הון או למימון טרור. לכן, הבנקים מבקשים לברר את מקור הכספים ששימשו לרכישת המטבע הדיגיטלי ואת הנתיב שעברו הכספים ממועד רכישתו ועד להפקדתו בחשבון הבנק. משרדנו מסייע בהכנת חוות דעת מפורטת הסוקרת את מקורות הכספים שהושקעו, את נתיבי המעבר של הכספים ועד המימוש, לרבות דיווח לרשויות המס בין באופן הרגיל ובין בדיעבד באופן של בגילוי מרצון כדי לאשר את ההפקדות בחשבון. 

 

 

כיצד אנחנו יכולים לסייע לך בנושא?

משרדנו מעניק מעטפת שירותים מלאה הכוללת ייעוץ שוטף בתחום של מטבעות דיגיטליים וייצוג שוטף בפני רשויות המס. משרדנו, המורכב מעו"ד לענייני מיסים, בעל היכרות מעמיקה עם החוקים והתקנות הנוגעים לרגולציית המטבעות הדיגיטליים ולמיסוי על קריפטו והן עם הדרכים הנכונות והאופטימליות להתנהל מול רשויות המס.

מאחר והמדיניות הרגולטורית בתחום המטבעות הדיגיטליים משתנה באופן תדיר ומדובר בנושא מורכב וסבוך, מומלץ לעבוד באופן צמוד עם מומחים בתחום שיכולים להעניק לכם ליווי משפטי ומיסויי צמוד. משרדנו  בעל צוות של עו"ד המתמחים בתחום הקריפטו והביטקוין יודע לייצג את אותו ישראלי מול רשויות המס, לנטרל את החשיפה הפלילית ולהביא לידי תשלום מס חוקי והמינימלי ביותר.

בנוסף, כמומחים למיסוי בינלאומי אנחנו יודעים לתת את הדעת גם לאמנות המס עליהן חתומה ישראל מול מדינות אחרות ועל האופן בו הן עשויות להשפיע על המיסים על מטבעות קריפטו. כך גם עולים חדשים או תושבים חוזרים העשויים להנות מהקלות מס שונות ביחס לרווחים שלהם על  פעולות במטבעות דיגיטליים.

אנו ממליצים לכל מי שמשקיע במטבעות דיגיטליים, לבצע פניה יזומה לרשות המיסים במטרה לדווח על הכנסותיו ורווחיו ולהימנע מהליכים פליליים וקנסות.

תנו לעו"ד מומחים ומנוסים לייצג אתכם נאמנה – בדיסקרטיות מלאה

לייעוץ ראשוני, פרטים נוספים ובכל שאלה פנו אלינו כעת: סניף חיפה 04-8147500 סניף מרכז 03-6109100

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

מידע מקצועי

עשרת הדיברות לרוכשים מטבעות קריפטוגרפים

המטבעות הקריפטוגרפים הפכו במידה רבה להיות עובדה מוגמרת. יותר ויותר ישראלים, פרטיים ועסקים, רוכשים את המטבעות, מודעים לכך שיש אלפי סוגים מהם, לומדים את אופן התנהלותם, מתבייתים על סוג ספציפי ומבצעים רכישות, מכירות ועוד מתוך תיקווה לייצר רווחים.

הגיע הזמן "להלבין" חוקית את המטבעות הקריפטוגרפים

רשויות המס רואות במטבעות הקריפטוגרפים, לרבות הביטקוין, "נכס" לכל דבר. אסטרטגיה המשפטית וההתנהלות הנכונה והמהירה היא זו שתביא את התוצאה האופטימאלית.

מיסוי מטבעות דיגיטליים

השימוש ההולך וגובר בקרב הסוחרים במטבעות דיגיטליים הוביל את רשות המיסים לפעול ללא הרף מול בעלי ארנקים דיגיטליים ומטבעות קריפטו. אנו ממליצים לכל בעל ארנק דיגיטלי, אשר יש בו הכנסות לא מדווחות ו/או פעולות לא מדווחות, לפעול ללא דיחוי מול רשות המיסים.

חברות ארנק

בעל חברה אשר נותן שירותים צריך לבחון ולבדוק האם הוראות המיסוי בדבר "חברת ארנק" חלות עליו. שכן, ככל והחברה שלו נכנסת להגדרת חברת ארנק, הרי שמדובר בשינוי חבות המס החייבת של החברה כמפורט בהמשך.

שימוש בכספים שמקורם במטבעות וירטואליים

העברת כספי קריפטו למערכת הבנקאית

ארנקים דיגיטליים, מס הכנסה ומה שביניהם

האנונימיות אשר אפיינה את המסחר במטבעות דיגיטליים ואשר היוותה כר פורה להלבנת הון ולהעלמות מס הולכת ומתפוגגת, זאת לנוכח היכולת להתחקות אחר הפעולות שנעשו בהם בקובץ הבלוקצ'יין (Blockchain) המאפשר מעקב וניטור על-ידי גורמים שלישיים, ובכלל זאת - רשויות המס. לפיכך, ניתן לצפות כי אין זה אלא עניין של זמן עד אשר תענקנה רשויות המס תשומת לב מיוחדת - וביתר שאת - בניסיון לשים את ידה על פלח שוק זה.

משמעותם וחשיבותם של ארנקים דיגיטליים

בשנים האחרונות, ניתן לראות כי שימוש ומסחר במטבעות דיגיטליים, כגון מטבע הביטקוין וסוגי מטבעות קריפטוגרפים נוספים, צוברים תאוצה ומשפיעים על כללי המשחק בזירה המסחרית. השימוש במטבעות הדיגיטליים נעשה ללא מעורבות גופים ציבוריים או בנקים כאשר העברה נעשית באמצעות רשת האינטרנט באופן ישיר בין אדם אחד לאדם אחר.

בנק אינו רשאי לסרב לפתוח חשבון לנותן שירותי מטבע דיגיטלי

פסק דין חדש של בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע, כי בנק לאומי אינו רשאי לסגור חשבון בנק של חברה העוסקת בשירותי המרת מטבע על סמך חשש כללי מפני ביצוע פעולות הלבנת הון וכן אינו רשאי להתנות את המשך ניהול החשבון בתנאים בלתי סבירים המסכלים למעשה את מודל העסקי של החברה.

חידוד השלכות המס על רקע נסיקת שערי המטבעות הדיגיטליים

שערי המטבעות הוירטואליים, המכונים גם מטבעות קריפטוגרפיים כדוגמת ביטקוין (BTC) ואתריום (ETH) מגיעים לרמות שיא חדשות ונראה כי זהו הזמן לחזור ולחדד את המצב המשפטי העדכני בכל הנוגע למיסוי פעילות זו.

הכשרת ארנקים דיגיטליים

המתנה ואי נקיטה בפעולות מידיות לטובת הסדרת המתחייב חושפת עוד יותר את בעל הארנק הדיגיטאלי ומעמידה אותו בפני מצב בו חשיפתו על ידי רשויות המס תסתיים בענישה מחמירה ולצידה חבות מס גדולה....

שוק מטבעות הקריפטו לשנת 2021

הביטקוין סוגר בזינוק של 300% - הישראלים קופצים על המטבע המצליח, אך מס הכנסה מתעקש שביטקוין אינו מטבע – סיכום שנת 2020 ואיך צולחים את 2021 בשוק מטבעות הקריפטו?

המרת מטבע דיגיטלי / קריפטו מסוג אחד לאחר

משרדנו מעניק ייעוץ משפטי מיוחד לממירי מטבעות דיגיטליים / קריפטו מסוג אחד לסוג אחר במטרה להביא לידי הכשרת מטבעות וארנקים דיגיטליים, הלבנה של מטבעות שחורים וכו' - קראו כאן בהרחבה בנושא.

דיווח ותשלום מס על מכירת מטבעות דיגיטליים

לאחרונה פרסמה רשות המסים את טופס 1399 לשנת המס 2019, המכונה "הודעה על מכירת נכס וחישוב המס המגיע לשנת המס 2019", במסגרתו ישנה התייחסות מפורשת לדיווח אודות מכירה של מטבע וירטואלי בעמודה חדשה וייעודית לכך.

בנקים בישראל מסרבים לקבל כסף שמקורו במטבעות ווירטואליים

לא פעם, אנו נתקלים במשקיעים אשר מבקשים להעביר את תמורת השקעתם ורווחיהם מפעילותם במטבעות ווירטואליים לחשבונות בנק בארץ אך נתקלים בסירוב על ידי הבנקים. מדובר במצב לא הגיוני כלל אשר מוביל לעיוות חוקי חמור, כאשר ניתן להתגבר עליו באמצעות הגשת תביעה כנגד הבנק המסרב לקבל את הכספים ולהכריח אותו באמצעות צו בית משפט לקבל את הכסף.

בתי המשפט מתירים פעילות בביטקוין

ביום 3/6/19 קבע ביהמ"ש העליון כי חברת "ביטס אוף גולד", חברת המסחר במטבעות וירטואליים הגדולה בישראל, תוכל להמשיך לנהל את חשבון הבנק שלה בבנק לאומי לצורכי פעילותה במסחר במטבעות וירטואליים. מדובר בהחלטה משמעותית, אשר גורמים רבים בענף ייחלו לה, כזו שמטבע הדברים וודאי תשפיע רבות על ענף המטבעות הווירטואליים המקומי כבר באופן מיידי.

בית המשפט הכריע: ביטקוין אינו "מטבע" אלא "נכס"

ביום 19.5.19 נתן כב' השופט בורנשטין את פסק דינו בע"מ 11503-05-16 קופל נ' פ"ש רחובות - ערעור זה נגע לשאלת סיווג הביטקוין לצורך מתן פטור לפי סעיף 9(13) לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש], התשכ"א-1961. בית המשפט דחה את הערעור וקבע כי במציאות דהיום ביטקוין אינו נחשב "מטבע" אלא "נכס", ומשכך כפוף למיסוי בהתאם.

הנפקת ICO - השלכות מס

לאחרונה נתקלים אנו בציבור משקיעים יודעי חן, המבקשים ליטול חלק בפלטפורמה חדשה ואטרקטיבית למכירה וחלוקה ראשונית של טוקנים חדשים - פלטפורמה חדשנית זו מוכרת בשם IEO (Initial Exchange Offering).

דיווח הכנסה ממטבעות וירטואליים במסגרת דו"ח שנתי

בימים אלה נערכים הנישומים להגשת דוחותיהם האישיים לשנת 2018 לרשות המסים. במסגרת טפסי 1301, נדרשים לראשונה נישומים לדווח על פעילותם במטבעות הווירטואליים ועל הכנסותיהם (או הכנסות בני זוגם) מפעילות זו שיכולות לנבוע מכרייה או ממימושם של המטבעות.

חברות הכורות ביטקוין רשאיות להחזיק חשבון בנק בישראל​

בית המשפט קבע: חברות ה"כורות" ביטקוין רשאיות להחזיק חשבון בנק בישראל​ - סיקור התובענה אשר נדונה במסגרת ת"א (מחוזי ת"א) 14643-04-18 ישראמיינרס בע״מ נ' בנק אגוד הרצליה סניף איזור התעשייה אשר בסיומה קבע בית המשפט כי החלטותיו של הבנק כנגד החברה אינן סבירות ועל כן ייפסלו.

איסור הלבנת הון באמצעות מטבעות וירטואליים

משרדנו מתמחה בניהול הליכים בשם בעלי ארנקים ומטבעות דיגיטליים מול רשויות מס הכנסה אשר יש בהם כדי להלבין ולהכשיר את ההון הדיגיטלי שנצבר, בחוקיות ובשקיפות.

הלבנת קריפטו, ביטקוין ומטבעות דיגיטליים

ישראלים המחזיקים מטבעות דיגיטליים הנמנעים מלטפל בנושא, המוקסמים מכמות המטבעות אותם הם צוברים תוך התעלמות מהמגבלות, תוך התעלמות מבעיות הצפויות להתעורר בעתיד הקרוב, שוגים. זה הזמן לפעול. זה הזמן להביא להכשרה, בטרם יהיה מאוחר מדי!

הסדרת מיסוי רווחים ממטבעות דיגיטליים

סמנכ"ל רשות המיסים הבהיר לאחרונה כי הרשות לא תתעקש על שיטת ה-FIFO בעת חישוב המס הנובע מרווחים במכירת מטבעות דיגיטליים, וכי קיימת אפשרות לחישוב מס המתייחס למטבע הספציפי לגביו התבצעה עסקה, במקרים בהם ניתן לזהותו במדויק. שינוי זה מיועד להביא לגבייתו של "מס אמת" בעסקאות מכירת מטבעות דיגיטליים, וכתוצאה מכך אף עשוי להפחית את שומות המס בעסקאות אלה.

ליווי משפטי ועסקי בתחום הקריפטו

פעילות זו באה לתן מענה במגוון רחב של סוגיות משפטיות, סוגיות מס וסוגיות חשבונאיות הקשורות במטבעות דיגיטליים - סחר, קניה, מכירה, הקמת מבנים ועסקים בתחום, כריה ועוד.

העברת כספים ממכירת מטבעות דיגיטליים לישראל

משרדנו מתמחה בייצוג ישראלים המבקשים להעביר לארץ כספים שהתקבלו ממכירת מטבעות דיגיטליים דוגמת ביטקוין ואחרים - לחצו כאן לכל הפרטים בנושא.

הרגולציה הבנקאית על מטבעות וירטואליים

קיימים כיום עוסקים רבים אשר כל עיסוקם הנו השקעות במטבעות וירטואליים המניבות להם רווחים. עם זאת, כאשר אותם משקיעים מבקשים להפקיד את כספיהם בבנקים על מנת שיוכלו למשוך אותם בעתיד, הבנקים מערימים עליהם קשיים באופן שאינו מאפשר למשקיעים ליהנות מפירות השקעותיהם.

תושבות ישראלית, מימוש מטבעות דיגיטליים ומה שביניהם

ישראלים רבים המשתייכים לקהילת הקריפטו בישראל נוטים לנוע בעולם, עוברים הם ממדינה למדינה, לטובת מגוון רחב של עניינים, אם לטובת פעילות עסקים ואם מטעמים אחרים. כך יוצא שחברים רבים בקהילה רוכשים מטבעות דיגיטליים בעוד הם מתגוררים בישראל ובהמשך יורדים הם מהארץ ומממשים מטבעות בחול, אם באופן מלא ואם באופן חלקי.

דיני מטבעות דיגיטליים

למשרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי משרד האוצר, רשויות מס, מע"מ ומשרד הפנים - מחלקה משפטית המתמחה בדיני מטבעות דיגיטליים.

קיזוז הפסדים במסחר במטבעות דיגיטליים

עניין קיזוז ההפסדים הנו בעל משמעות רבה עבור הנישום שכן הוא מאפשר להפחית, לעתים באופן משמעותי, את חבות המס ולמעשה לשלם מס רק על הרווח האמיתי שנוצר לנישום. אשר על כן, על הנישומים להתנהל בקפדנות תוך מילוי הוראות החוק וניצול מלוא הזכויות על פי דין.

חלפנים של מטבעות דיגיטליים - האם נדרש רישיון מיוחד?

בהתאם להוראות סעיף 12 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (שירותים פיננסיים מוסדרים), התשע"ו-2016 אשר פורסם במהלך חודש אוגוסט 2016, לא יעסוק אדם במתן שירותים בנכס פיננסי או במתן אשראי אלא אם כן בידו רישיון למתן שירות פיננסי או רישיון למתן אשראי, לפי העניין, ובהתאם לתנאי האישור.

אופן רישום תקבולים המתקבלים באסימונים מבוזרים

בהמשך למבזקים קודמים בנושא, בו עדכנו אתכם בדבר פרסומו של חוזר מס הכנסה מספר 5/2018 בעניין מיסוי פעילות באמצעי תשלום מבוזר (מטבעות וירטואליים), נבקש לעדכנכם כי רשות המסים פרסמה לאחרונה החלטת מיסוי בהסכם מספר 209/18 בנושא אופן רישום תקבולים המתקבלים באסימונים מבוזרים.

גילוי מרצון למחזיקי מטבעות דיגיטליים

תחום המטבעות הדיגיטליים מעורר שורה של סימני שאלה, תהיות ובעיות, כצפוי מענף חדש, הנובעות מאופיו המיוחד של המטבע, מזמינותו, מהתחרות אותה הוא מייצר אל מול המערכת הבנקאית ובעיקר בשל האנונימיות והחששות המתלווים אליו בכל הקשור להכשרת הון שחור, שימוש לא ראוי בכספים דיגיטליים והמקור ממנו נבעו אותם כספים.

דיווח על מסחר בביטקוין ומטבעות דיגיטליים לרשויות המס

טיפול משפטי וליווי מס לישראלים שסחרו בביטקוין ומטבעות דיגיטליים אחרים מבלי לדווח על הרווחים ו/או על הפעילות לרשויות המס.

מימוש מטבעות דיגיטליים - תכנון וייעוץ מס

מרבית האוחזים במטבעות דיגיטליים נחשפים לחבויות מס ולחובות דיווח עקב פעולות אותן הם מבצעים עם המטבעות הדיגיטליים שבבעלותם, מה שמחייב אותם בהתנהלות מס נכונה, רצוי מאוד - על ידי עו"ד מס, המתמחה בדיני מטבעות דיגיטליים ותשלום מס בגינם.

בית המשפט חייב בנק לקבל כסף ממכירת ביטקוין

לאחרונה עדים אנו להסלמה קיצונית במלחמתם של הבנקים בביטקוין ובשאר המטבעות הוירטואליים. במה שנראה כמו מדיניות מתוכננת לחיסול ממוקד, מונעים הבנקים מלקוחותיהם את האפשרות להחזיר לחשבונותיהם בישראל כספים מחו"ל שמקורם במטבעות וירטואליים, אף שהלקוחות מבקשים להצהיר על תנועת הכספים ולשלם עליהם מסים כדין.

עו"ד קריפטו ועו"ד ביטקוין - ענף משפטי חדש?

אין זה מופרך שבעתיד הקרוב, יתווסף ענף משפטי העוסק כולו במטבעות הווירטואליים ועורכי הדין יתבקשו ללמוד ולספק שירות משפטי מקיף בנושאים אלה - קראו כאן עוד בנושא.

סחר במטבעות וירטואליים דרך הבנק

בהחלטה תקדימית שניתנה לאחרונה על ידי בית המשפט העליון, ניתן צו זמני האוסר על בנק ישראלי להפסיק באופן גורף את פעילות חשבון הבנק של חברת "ביטס אוף גולד", הקשורה למסחר בביטקוין.

העברת כסף לחו"ל עבור מסחר במטבעות דיגיטליים

כאשר סוחרי מטבעות וירטואליים ישראלים מעוניינים להשקיע ולרכוש מטבעות אלה, הם נדרשים להעביר כספים לזירות המסחר אשר ממוקמות לרוב באתרי אינטרנט מעבר לים - אך מדוע הבנקים בישראל דורשים ניכוי מס במקור?

חוזר מס הכנסה בנושא מיסוי פעילות במטבעות ווירטואליים - מה נשתנה?

בהמשך למאמרנו מיום 14 בדצמבר 2017 בעניין טיוטת חוזר מס הכנסה בנושא מיסוי פעילות מטבעות ווירטואליים, נבקש לעדכנכם כי לאחרונה פרסמה רשות המסים את החוזר הסופי - חוזר מספר 5/2018 בנושא מיסוי פעילות באמצעי תשלום מבוזר (המכונים - מטבעות וירטואליים).

מדיניות רשות המס מקשה על משקיעים במטבעות דיגיטליים

על אף כי ברור לכל כי המשק העולמי הולך לכיוון טכנולוגיית הבלוקצ'יין והמטבעות הדיגיטליים העומדים לשנות את פני העולם הפיננסי, דומה כי רשות המס הישראלית במדיניותה, עם כל הכבוד והערכה, מערימה קשיים רבים אשר יש בהם כדי להבריח ממש יזמים ואנשי עסקים ישראלים העוסקים בתחום מתוך שטח מדינת ישראל ועל כך אנו מצרים - טור דעה מיוחד בנושא.

ייצוג ישראלים המרוויחים כספים ממסחר במטבעות דיגיטליים

מטבעות דיגיטליים הם לכל הדעות הדבר הבא. יש הטוענים כי מטבעות אלו הם העתיד בהתגלמותו ובהישען על עמדה זו, כך רבים סבורים, יותר ויותר פעילות מסחרית ועסקית תעבור לזירה הדיגיטלית. יש הטוענים כי טכנולוגיה זו ופעילות זו תלך ותגדל, מה שבסופו של יום יוריד מהותית את המעורבות של המערכת הבנקאית, חברות האשראי, חברות הסליקה ועוד.

עסקאות ארביטראז' בקריפטוגרפיה - פערים בין זירות מסחר

כולנו כבר יודעים על דבר קיומם של המטבעות הוירטואליים. המטבעות הוירטאולים דוגמאת ביטקוין ולייטקוין כבר מזמן הינם בגדר תופעה קיימת אשר רבים ברחבי העולם ואף בישראל משקיעים כספים רבים ברכישתם והמסחר בהם מתבצע באופן תדיר. הזינוק המטאורי בשווים של מטבעות אלה, מרתק אנשים רבים מהציבור הרחב.

ייצוג וליווי מיזמים מבוססי מטבעות דיגיטליים

ישראלים רבים מזהים כי יש בנמצא, לפחות נכון להיום, ציבור הולך וגדל של אנשים המחפש לרכוש שירותים מגוונים בתחום המטבעות הדיגיטליים, כך שביקושים קיימים וכל שנותר עתה, זה להתביית על המיזם הקריפטוני הנכון, לתכנן אותו פשוט ונכון ולמצוא עבורו את הפתרון החוקי המתחייב, לטובת מתן מענה או שירות, באופן חוקי וכזה שלא יחשוף את היזמים לבעיות מול רשויות אכיפת החוק.

פורסמה עמדת רשות המס בעניין מיסוי הנפקות "ICO"

רשות המסים פרסמה טיוטת חוזר מקצועי בנושא "ICO - הנפקת "אסימונים דיגיטליים" למתן שירותים ו/או מוצרים בפיתוח (Utility Tokens). הטיוטה מתייחסת בין היתר להשלכות המס הנובעות בעת הנפקת אסימונים (מטבעות) דיגיטליים בתמורה להתחייבות למתן שירות/מוצרים בפיתוח בעתיד. לאור חשיבות נושא זה, הבאנו בפניכם את עיקרי ההוראות שנקבעו בטיוטת החוזר.

חבות המס במקרה של המרת ביטקוין במטבע וירטואלי אחר

ראינו לנכון לחזור ולהדגיש כי עמדתה של רשות המסים כפי שמשתקפת מטיוטת החוזר בנושא, מובילה לתוצאה כי גם המרת מטבע ווירטואלי מוביל כגון הביטקוין למטבעות ווירטואליים אחרים, מהווה אירוע מס החייב במס רווח הון בשיעור של 25%.

10 הדיברות בעת מימוש מטבעות ווירטואליים

לאור השלכות המס (בחלק מהמקרים מדובר בהשלכות מס כבדות) הקיימות בעת מימוש מטבעות ווירטואליים, כדאי להכיר את העובדות הבאות בנושא.

מסחר במטבעות דיגיטליים בישראל

ישראלים רבים משקיעים במטבעות הדיגיטליים, כאשר הם מקימים זירות מסחר מקומיות ובין לאומיות לטובת סחר במטבעות הדיגיטליים. עם זאת, נכון להיום, אין גישה אחידה בכל הקשור לרגולציה של השימוש בהם כמטבע. נכון להיום, סוגיית המטבעות הוירטואליים איננה מוסדרת בחוק והסוחרים בהם נמצאים במצב של חוסר וודאות בכל הנוגע לאופן בו צריך הסחר להתבצע ולרגולציה עליו.

מימוש מטבעות וירטואליים

חושבים על מימוש ביטקוין או כל מטבע וירטואלי אחר? תחשבו היטב, כי כעת יש לכך השלכות מס - רשות המסים פרסמה את עמדתה בנושא מיסוי מטבעות וירטואליים במסגרת "עמדות חייבות בדיווח" וקבעה כי על רווחים שנוצרים כתוצאה מהמימוש יחול מס רווח הון (במידה ולא מדובר בעסק).

תכנוני מס ומיזמים בתחום המטבעות הווירטואליים

יש הטוענים כי מטבעות וירטואליים הינם העתיד בהתגלמותו - עובדה זו עדיין לא מבוססת במלוא מאת האחוזים, אך בהחלט נראה, על סמך כמות מיזמי האינטרנט מבוססי המטבעות הווירטואליים המתגבשים מדי יום, כי אכן המשק העולמי צועד לעבר אותה התנהלות וירטואלית, מושתת מטבעות וירטואליים.

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.