צודק מי שאומר כי אדם צריך לדעת לנהל את מותו כפי שהוא מנהל את חייו - ניהול חכם בחייו של אדם מה ייעשה ברכושו לאחר מותו יוכל להבטיח לאדם מעט שקט ושלווה בשנותיו האחרונות.
צוואה היא מסמך משפטי, בו מורה אדם כיצד יחולק רכושו לאחר מותו. המשפט הישראלי, על פי חוק הירושה, תשכ"ה-1965 (להלן "החוק") מכיר בארבעה סוגי צוואות: בכתב יד, בפני עדים, בפני רשות ובעל פה. במרבית המקרים בהם כדאי לערוך צוואה על מנת למנוע סכסוך אפשרי כגון מצב של בני זוג ידועים בציבור, פיצול ירושה ליורשים שאינם בני משפחה, חלוקת ירושה שלא על פי הוראות חוק הירושה, מקרים של משפחות חד הוריות, פרודים, זוגות עריריים וזוגות שנשואים נישואים שניים ויותר ולכל אחד מבני הזוג ילדים משלו. צוואה היא הדרך הבטוחה לדאוג לחלוקת העיזבון על פי רצונו של הנפטר. לשם עריכתה מומלץ להסתייע בייעוץ משפטי וזאת להקטנת הסיכוי לבעיות משפטיות עתידיות. כמו כן משרדנו מטפל ומתמחה בנושא הכשרות המשפטית והאפוטרופסות ובעל ידע רב ובקיאות בתחום. באמצעות צוות עורכי הדין המנוסים, מלווה המחלקה ומספקת הכוונה במסגרת מינוי אפוטרופוס, ניסוח צוואות וייצוג בבתי משפט. משרדנו מלווה כל לקוח בצורה אישית ובהתאם לאסטרטגיה הטובה ביותר המתאימה לו ולנסיבות התיק. המחלקה בניהולו של עו"ד נוטריון גיל מור בעל 20 שנות ניסיון בתיקים בתחום המעמד האישי ובעל ידע רב והכשרה בתחום האפוטרופוס לרבות ייצוג בבית משפט לענייני משפחה, התנגדות לצוואות ובעל הסמכה לעריכת ייפוי כוח מתמשך למינוי אפוטרופוס.
מגוון התחומים בהם אנו מטפלים:
לייעוץ ראשוני, פרטים נוספים ובכל שאלה פנו אלינו כעת: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500.
גם מלחמה אינה עוצרת התנהלות משפטית הנגזרת מכל מאבק משפטי, שכן הימנעות מפעולה בכל הקשור לדיני עיזבונות והמתנה עד לאחר המלחמה עלולה להסב נזק בלתי הפיך ולמנוע מבני משפחה לדרוש בעתיד את שמגיע להם על פי דין.
בפסק דין שניתן לפני כחודש ימים, בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את טענת המערערים לפיה, יש לראות בהסכם הממון שכרת אביהם המנוח עם אשתו, צוואה שבכוחה לגבור על סדרי הירושה הקבועים בדין. זהו פסק דין שמבטא היטב את הצורך ואף החובה של כל אדם להסדיר את ענייניו הרכושיים עוד בעודו בחיים.
צו קיום צוואה הוא צו אשר נדרש לצורך חלוקת עזבון בין יורשים על-פי צוואה אשר הותיר אחריו המצווה לאחר פטירתו. כל המבקש לערוך צוואה אשר - לאחר אריכות ימים - תקוים כלשונה, הרי שעליו ליתן את הדעת לכל הסייגים אשר נקבעו בדין מכוחם ניתן יהיה לפסול את הצוואה.
השפעה בלתי הוגנת היא אחת הטענות השכיחות המועלות על ידי המתנגדים לצוואה לצורך הוכחת העדר תוקפה של הצוואה. על המתנגד לקיום הצוואה הטוען להשפעה בלתי הוגנת, מוטל הנטל להוכיח כי הצוואה אינה משקפת את רצונו האמיתי של המצווה ושהצוואה נעשתה מתוך אותה השפעה אסורה שהופעלה על המצווה.
צוואה הדדית הינה צוואה המשותפת לשני בני הזוג, שמנוסחת במשותף. מהן יתרונותיה ומדוע קיימת חשיבות לערוך צוואה זו ע"י עורך דין המומחה בתחום?
אדם העורך צוואה בגיל צעיר עלול עם הזמן לשכוח על קיומה, מה יהיה דינה של אותה צוואה ישנה אם בחלוף השנים השתנו נסיבות חייו של המנוח והצוואה אינה משקפת עוד את רצונו? זוהי השאלה אשר נדונה על ידי בית המשפט המחוזי.
בעת עריכת צוואה עבור אדם מבוגר המעוניין לערוך צוואה בערוב ימיו, קיימת חשיבות לכך שעורך הדין המטפל בעריכת הצוואה יתרשם מיכולותיו הקוגניטיביות והמנטליות של המצווה ויוודא כי המצווה מבין את תוכן הצוואה שעליה הוא..
פסק דין זה ממחישה פעם נוספת את החשיבות שבעריכת צוואה בכל גיל, בייחוד כאשר עסקינן באדם נטול ילדים ואשר אינו מקיים תא משפחתי מסורתי או באדם המעוניין לחלק את עזבונו בדרך שונה מזו הקבועה בחוק הירושה...
סכסוכי ירושה הם תופעה מצערת הפוקדת משפחות לא מעטות. ראוי לערוך הבחנה בין שני מצבים מרכזיים של סכסוכים הנוגעים לנכסים שמותיר אחריו אדם שהלך לעולמו:
צוואה מאוחרת יכולה להיות תוצאה של שינוי אמיתי ולגיטימי במערך היחסים או במאזן הערכים של המוריש בשנותיו המאוחרות אך לעיתים היא גם יכולה להיות תוצאה של לחץ נפשי ו/או פגיעה נפשית או מנטלית קשה שמהם סובל המוריש בערוב ימיו...
תוחלת החיים בעולם המערבי עולה משנה לשנה, אך עם העליה בתוחלת החיים הולכת וגוברת השכיחות של אנשים קשישים המתקשים לנהל את חייהם באופן עצמאי והזקוקים לסיוע של בני משפחה (או של גופים חיצוניים מקצועיים). החוק במדינת ישראל מעניק היום שני כלים עיקריים להתמודדות עם מצבים אלה:
תכנון וניסוח מוקפד של הצוואה על ידי עורך דין המומחה לדיני ירושה ועריכת הסדרים נכונים מראש, יעזרו למנוע מצבים בלתי רצויים מסוג זה ויעזרו בשמירה על שלום המשפחה ואחדות המשפחה.
משרדנו מתמחה בטיפול וסיוע משפטי במקרים של התנגדות לקיום צוואה על רקע משבר הקורונה - לנו הניסיון והכלים לפעול לטובת איתור עובדות מהותיות והוצאת הצדק לאור.
משרדנו מבין את החשיבות של כלי משפטי זה, במיוחד בימים דוגמת מגפת הקורונה ו/או במצבים אחרים בהם אדם כזה או אחר יכול לאבד את יכולת קבלת ההחלטה ומשכך משרדנו מתמחה בתחום.
משרדנו ידע לערוך עבורך צוואה חכמה, מקצועית ומדויקת בתקופת משבר הקורונה הרגישה הלוקחת בחשבון פרמטרים הנובעים מגילך, גיל הילדים, בני הזוג, יורשים קטינים ועוד.
משרדנו המורכב מרו"ח ועורכי דין בקיאים ומנוסים, ידע לתת לכבודכם את מלוא השירות המתחייב בהליך עריכת ייפוי הכוח המתמשך והכל במטרה לסייע לכם להגן על רכושכם ובריאותכם ולצלוח את המשבר העולמי הנובע מהתפשטות נגיף הקורונה.
מה דינה של בקשה למינוי אפוטרופוס לאדם שקודם לכן הפקיד כדין ייפוי כוח מתמשך? זוהי הסוגיה שעמדה בפניו של בית המשפט המחוזי מרכז, בערעור על החלטת בית משפט לענייני משפחה בפתח תקוה (רמ"ש 21463-01-19 ע.א. ואח' נ' י.א. ואח').
ישראלים רבים מקבלים ירושות, אם פיקדונות המופקדים בחשבונות בנק בחו"ל, אם נכסים ואם באופנים אחרים ובשעה בה מבקשים הם להעביר את אותה ירושה מחו"ל ארצה, אם באמצעות המערכת הבנקאית, אם במשלוח ואם באופנים אחרים, מוצאים הם את עצמם מול חומה בצורה - הבנק הישראלי המסרב לקבל את הירושה לחשבון הבנק של היורש.
משרדנו מתמחה בעריכת צוואות ומנגנוני נאמנות חכמים אשר יבטיחו את עתיד ילדייך ו/או כל אינטרס אחר החשוב לך בעניין - לחצו כאן לפרטים נוספים בנושא.
הסכם ממון, כפי שנקבע בחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973, נועד להסדיר את יחסי הרכוש בין בני זוג במהלך נישואיהם (או חייהם המשותפים) ומהווה למעשה מעין "תעודת ביטוח" למקרה של פקיעת הנישואין או מותו של אחד מבני הזוג, על מנת להבטיח שלא יהיו מחלוקות בין הצדדים לגבי הרכוש הפרטי ו/או המשותף.
ברוב המקרים התנגדות לקיום צוואה, צו ירושה ואף דרישה להכריז על ביטול הצוואה, נובעים הם מסיבות אישיות של יורשים או כאלה הטוענים לרשת מעיזבון. התנגדות תוגש לרשם הירושות בעת פטירתו של אדם, שלגבי עזבונו הוגשה בקשה לצו קיום צוואה ע"י יורשים לפי סעיף 66. הבקשה כאמור תוגש על ידי המתנגדים לה, כשעל הטוענים מוטלת חובת ההוכחה.
כיום במשפט הישראלי קיימת סתירה לכאורה בין חוק יחסי ממון לבין חוק הירושה .חוק יחסי ממון קובע כי בני זוג יוכלו לערוך ביניהם הסכם ממון המסכם את זכויותיהם הקנייניות ברכוש המשותף. חוק הירושה קובע כי כל אדם יכול לרשום צוואה על נכסיו בתנאים שבחוק וכמו"כ קובע את זכויות היורשים והקדימות שלהם במידה ולא נרשמה צוואה
סעיף 82 לחוק הירושה, התשכ"ה – 1965, קובע את תפקיד מנהל העיזבון בהאי לישנא: "מנהל עזבון חייב, בכפוף להוראות בית-המשפט, לכנס את נכסי העזבון, לנהל את העזבון, לסלק את חובות העזבון, לחלק את יתרת העזבון בין היורשים, לפי צו-ירושה או צוואה מקויימת, ולעשות כל דבר אחר הדרוש לביצועם של צו-ירושה או של צוואה מקויימת".
עפ"י חוק הכשרות והאפוטרופסות – 1962, הורים הם האפוטרופסים הטבעיים של ילדיהם הקטינים.