טיפול וסיוע משפטי במקרים של התנגדות לקיום צוואה על רקע משבר הקורונה
משבר הקורונה "נפל" על העולם בכלל ועל מדינת ישראל כרעם ביום בהיר, ללא כל הערכות וללא כל אפשרות לנקוט בפעולות הכנה ראויות. מצב דברים זה הכניס משפחות רבות ללחץ ולמצוקה כלכלית, בעיקר למצב בו העתיד לא נודע והביטחון הכלכלי לא ברור, דבר שהוביל למתח בין אחים ובין בני משפחה אחרים וזאת גם אם מדובר במערכות יחסים שבעבר התנהלו על מי מנוחות.
יתרה מזאת, המצב האמור בו יש בנמצא חוסר ודאות כלכלית, הכניס משפחות רבות למתחים ממינים שונים ובכלל זה מחלוקות לעניין פרשנות של צוואות. כך אנו עדים למצב שעקב משבר הקורונה, יורשים פועלים יותר מבעבר לטובת קבלת המגיע להם על פי הצוואה של ההורים או בני משפחה אחרים ומוכנים להיכנס למאבק משפטי על זכויותיהם וזאת משום שהם מבינים כי עליהם לדאוג לביתם, לבני משפחתם הקרובה ולהונם, בפרט בימים בהם העתיד לא נודע. באותה מידה אנו מתרשמים כי ישראלים רבים נוטים לנסות ולחלוק על צוואות במסגרתן לא קיבלו לכאורה את מה שהם חושבים שמגיע להם. כך יוצא שישראלים רבים, עקב פטירת בן משפחה קרוב, מחליטים להגיש התנגדויות לצוואה ו/או ירושה ולתקוף את החלוקה שיורשים אחרים, או חלק מהם, טוענים להם וזאת מטעמים רבים, דוגמת -
1. טענות בדבר השפעה לא הוגנת כלפי המוריש, מה שהשפיע על החלוקה ועל הנכתב.
2. תקיפת צוואות בטענה כי המוריש לא היה צלול בעת העריכה.
3. הסתמכות על צוואות ישנות יותר, שם החלוקה הייתה שונה מזו המוזכרת בצוואה אשר הוגשה לבית המשפט לטובת אישורה.
5. מחלוקת לעניין שווי של נכסים האמורים להיות מחולקים בצוואה ותקיפת הערכות שווי.
6. התנגדויות של ידועים בציבור הטוענים כי מגיע להם חלק מהעיזבון, גם אם שמם לא מופיע בצוואה כיורשים וגם אם מופיע.
7. מחלוקת הנובעות כתוצאה מכך שחלק מהיורשים, בדרך כלל צאצאים חזרו לישראל לאחר שהות ממושכת, בעוד צאצאים אחרים של המנוח מרגישים כי הם אלה שכל השנים טיפלו במנוח בעודם חיים בישראל.
8. מחלוקות הנובעות מנכסים הנמצאים מחוץ לישראל.
9. מחלוקות בנוגע לנכסים או כספים שהיו בבית המנוח ערב פטירתו ועתה מי מהיורשים טוען כי יורשים אחרים לקחו מבית המנוח, שלא כדין, נכסים שהיו אמורים להתחלק.
10. טיפול בחשבונות בנק ו/או בכספים מוחבאים "שחורים", אשר לא נכללו בצוואה ו/או נכללו בצורה מעורפלת.
11. טענות בדבר הלוואות שניתנו למנוח ועתה דורשים אותן בחזרה.
12. טענות בדבר "מתנות" שניתנו על ידי המנוח ועתה מי מהיורשים טוענים כי יש לבטלן.
13. טענות בדבר כספים שהמנוח נתן למי מהיורשים בעודו בחיים ובכלל זה טענות של יורשים אחרים כי כספים אלה הוצאו ממנו שלא כדין ועוד ועוד.
בכל אותם מקרים, משרדנו יכול לסייע... משרדנו מורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי משרד המשפטים, רשויות מס וגופים אחרים, להם התמחות ספציפית בייצוג יורשים בנושאים הנוגעים בעיזבונות, בירושות, בהתנגדות לקיום צוואות, בהתנהלות מול מגוון של יורשים ועוד. משרדנו מורכב מעו"ד אשר בעבר ייצגו את חקירות מס הכנסה וגופים חוקרים אחרים ומשכך יש לנו את הניסיון והכלים לפעול לטובת איתור עובדות מהותיות ולטובת הוצאת הצדק לאור. משרדנו מורגל בניהול הליכים משפטיים בפני בית משפט לענייני משפחה ו/או גופים אחרים, להפעיל גורמים חוקים נדרשים ולעשות כל שהדין מאפשרת לטובת מקסום זכויותייך.
אנו מזמינים אותך להגיע אלינו לפגישה דיסקרטית לטובת קידום הנושא ביעילות ובמהירות - אנו נהפוך כל אבן וננקוט בכל פעולה משפטית אפשרית על מנת להפוך גם אותך ללקוח מרוצה של המשרד. לייעוץ טלפוני ראשוני, ניתן ליצור קשר ישירות עם עו"ד אלי דורון 054-4251054
חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל”ג–1973 (להלן: החוק) קובע את אופן הסדרת רכושם של בני זוג נשואים בהיעדר הסכם מיוחד ביניהם. לפי החוק, ברירת המחדל היא “הסדר איזון משאבים” שחל בעת פקיעת הנישואין (עקב גירושין או מות אחד מבני הזוג). המשמעות היא שעם סיום הנישואין, כל אחד מבני הזוג זכאי למחצית שוויים של כלל נכסי בני הזוג שנצברו במהלך הנישואין. נכסים אלו כוללים בין היתר רכוש, כספים וזכויות סוציאליות (כגון פנסיה וחסכונות), והאיזון נעשה באמצעות חלוקה שווה של שווי הנכסים – אם יש פער בערכם, בן הזוג העשיר יותר יעביר תשלום איזון כדי להשוות את חלקו של השני.
עם
צוואה היא הכלי המשפטי החשוב ביותר לחלוקת רכוש, כדי להבטיח את תקפותה, יש לערוך אותה בצורה מקצועית ובהתאם לדרישות החוק. במידה וקיימת מחלוקת על הצוואה, חשוב לפנות לייעוץ משפטי על מנת לשמור על זכויותיכם.