הכרת רשויות המס בהצהרת הון יזומה על ידי תושב חוזר או עולה חדש

לאחרונה נתקלים אנו באנשי עסקים רבים שחזרו לישראל לאחר שהייה של מספר שנים בחו"ל, במהלכה צברו הון לא מבוטל, וכעת מתוקף נכונותם לפתוח בפעילות עסקית בישראל או סתם לצאת לפנסיה שקטה, מבקשים הם לייצר לעצמם וודאות פיסקאלית. 
 
ישראלים אלה, אשר צברו הון בחו"ל, נהנים לא אחת ממעמד של תושב חוזר ו/או תושב חוזר ותיק ולפעמים נהנים מפטור ממס על הכנסות שהופקו בחו"ל וזאת רק משום שבתקופה נתונה הם לא היו תושבי מדינת ישראל, כהגדרת תושבות בפקודת מס הכנסה. אותם חוזרים מבקשים לא אחת להיות רגועים, במובן זה שהם רוצים לוודא כי רשויות המס בישראל מכירות בהון אותו הם אוחזים ערב חזרתם לארץ, כהון לבן וככזה שרשויות המס בישראל לא יוכלו בעתיד לבחון ו/או לבקש לגביו הסברים ו/או לבקש למסותו. אלה רוצים לדעת כי זה ההון שלהם וכי על זה רשאים הם להשתית את כל ההתנהלות העתידית שלהם והאסטרטגיה העסקית או המשפחתית שלהם. שורה תחתונה – הם מבקשים וודאות, הם מבקשים שקיפות, הם מבקשים לנטרל "הפתעות".  לכאורה, הון שמקורו בהכנסה שהפיקו אותם יחידים מחוץ לישראל במהלך תקופה בה היו לתושבי חוץ, אינו כפוף לחיוב במס ישראלי, אלא שבמקרים רבים קביעה זו אינה חד משמעית ונתונה להפעלת שיקול דעתו של פקיד השומה, ביחס לכל מקרה לגופו. אי הוודאות יכולה לנבוע ממגוון רחב של מישורים הקשורים בשאלת הכרה או אי הכרה בניתוק תושבות של אזרח מישראל במהלך התקופה בה צבר את ההון מחוץ לישראל ו/או השפעות הקשורות בתשלום או אי תשלום מס בגין אותן הכנסות בחו"ל ועוד.
 
כיצד אנו יכולים לסייע בנושא? 
משרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות מס, במסגרת פעילותו, מטפל במצבים מעין אלו ומבקש "להקדים תרופה למכה". משרדנו מייצג ישראלים חוזרים, המבקשים להבטיח לעצמם וודאות במובן זה שהם יוכלו להיות רגועים לעניין חשבונות הבנק שלהם בחו"ל ו/או כל נכס ו/או כל רכוש אחר שיש להם ערב כניסתם לארץ ולהיות משוכנעים כי לא ניתן יהיה להגיע אליהם בעתיד עם שאלות לעניין מקור הכסף, מיסוי הכסף וכו'. משרדנו מביא את הלקוח לידי אותה וודאות מתבקשת במסגרת הליך של החלטת מיסוי מקדמית. במסגרת הגשת בקשה להחלטת מיסוי זו, כפי שהעגה המקצועית נוהגת לכנות "פרה רולינג", יוכל אותו יחיד, אשר שהה מספר שנים בחו"ל, עבד וצבר הון, לקבל הכרה מרשויות המס בישראל על דבר הונו שצבר ולהבטיח כי בגינו לא יידרש בעתיד להמציא הסברים או לשלם מס בגינו. תיקון 147 לפקודת מס ההכנסה הוסיף פרק המסדיר החלטות מיסוי מוקדמות. תיקון זה, מאפשר ליחידים, במקרים מסוימים, ליזום פנייה לרשויות המס, כשבמסגרת פנייה זו יוכל היחיד להביע את טיעונו בפני הרשות לעניין היות ההון – הון שאין למסותו בישראל ולקבל בגין זאת את הסכמת רשות המס, באופן סופי ומוחלט. הליך הפרה רולינג הינו מסלול שבו תינתן החלטה על ידי המוסד להחלטות מיסוי, במצבים בהם ישנה חוסר בהירות בקשר להיבטי המס הנובעים מהם והיא מוגשת כבקשה וולנטרית על ידי היחיד או מייצגו. בסופו של התהליך, היחיד יכול לקבל אחת משתי האפשרויות:
  1. החלטת מיסוי בהסכם - החלטה זו היא החזקה מבין השתיים, שכן ישנה הסכמה של שני הצדדים. הן של היחיד והן של הרות המס. על החלטה זו לא ניתן לערער.
  2. החלטת מיסוי שלא בהסכם - מצב בו הצדדים לא הסכימו בקשר לתוצאת המס. החלטה זו לא מחייבת את היחיד והוא יהיה רשאי לדווח על פי פרשנותו והבנתו. על החלטה זו ניתן לערער.
בתוך כך, חשוב לזכור כי שיטת המס בישראל הינה "פרסונלית". כלומר, כל מי שהינו "תושב ישראל", מחויב במס למדינה. לכן, בכדי שיחיד יהיה פטור ממס בישראל על הון שצבר מחוץ לישראל, עליו להוכיח כי היה לתושב חוץ במשך פרק הזמן בו צבר את הונו. 
 
משרדנו, המורכב בין היתר, מיוצאי רשויות המס למיניהן, כלכלנים ורואי חשבון, מעניק שרות לאותו יחיד, אשר מעוניין כי רשויות המס יכירו בהונו. לשם כך, פועל משרדנו, על סמך הנתונים של אותו יחיד, על מנת שרשויות המס יכירו בו כ-"תושב חוץ" לתקופה בה צבר את הונו ובכך יהיה הוא פטור מתשלום מס בגין ההון שצבר. מומלץ לאותם אנשי עסקים, אשר חוזרים לארץ וצברו הון בחו"ל להשתמש במסלול ה-"פרו רולינג", על מנת שהונם יוכר בישראל. בנוסף לכך, פנייה יזומה של היחיד מונעת סנקציה פלילית על אי-דיווח. נשמח לעמוד לרשותכם ולענות על שאלות נוספות.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

מידע מקצועי

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

תביעה להרמת מסך בדין הישראלי

במאמר זה נסקור את מהות הרמת המסך, נסיבות השימוש לרעה באישיות המשפטית, הדרישות החוקיות והפסיקתיות להוכחתה, האסטרטגיה לבניית תביעה כזו, ונסיים בדיון על דרכי פירעון החוב מבעלי המניות לאחר הרמת המסך.

מיזוג סטטוטורי של חברה פרטית אל "שלד בורסאי"

מיזוג בין חברות יכול להביא למספר יתרונות משמעותיים כגון: חיסכון בעלויות, הרחבת אפיקי הכנסות, הגדלת כח הקניה, גיוס משקיעים, אופטימיזציה של המשאבים האנושיים, שיקולי מיסוי ועוד. החלטת המיסוי מספקת מודל לשילוב מיטבי בין שיקולי מס, אסטרטגיה עסקית ומימונית. היא מדגימה כיצד חשיבה משפטית וכלכלית מאפשרת תכנון תאגידי מתקדם, תוך יצירת הזדמנויות חדשות וצמיחה בשוק ההון הישראלי.

תוכנית אופציות לעובדים

​במאמר זה נעמוד על משמעות התוכנית, חשיבותה, השלכות המס, תרומתה לשימור עובדים, וכן נציג את הסעיפים המקובלים בה.

תביעה נגזרת - מתי, כיצד ולמה כדאי להגיש?​

תביעה נגזרת היא תביעה משפטית המוגשת בשם החברה על ידי בעל מניות או דירקטור, כאשר החברה עצמה נמנעת מלתבוע גורם שפגע בה. מטרתה היא להגן על זכויות החברה ולמנוע פגיעות כלכליות הנובעות מהתנהלות לא תקינה של בעלי שליטה, דירקטורים או גורמים אחרים.

תביעת עושק מיעוט בחברה - מתי וכיצד לפעול משפטית?

בעולם העסקי, בעלי מניות מיעוט עלולים למצוא עצמם במצב שבו בעלי השליטה בחברה מקבלים החלטות הפוגעות בזכויותיהם, מדירים אותם מניהול החברה, שוללים מהם רווחים ראויים, או מקבלים החלטות חד-צדדיות לטובתם האישית. מצבים כאלה עשויים להוות “עושק מיעוט”, ולזכות את בעלי המניות הנפגעים בהגנה משפטית.

מס הכנסה חולק על הדוחות השנתיים ודורש מס נוסף - מה ניתן לעשות?

במאמר זה נתמקד בחשיבות הייצוג המשפטי של עורך דין מיסים מנוסה, ורצוי כזה שמגיע מתוך מערכת רשות המסים עצמה, וכן נדגיש את חשיבות ההיכרות הלוקאלית עם המנגנונים, הצוותים והנהלים המקומיים.

אופן מיסוי בעל שליטה בחברת מעטים לאחר תיקון 277 לפקודת מס הכנסה

החמרה זו מחייבת היערכות מחודשת והתאמה של מבני ההכנסות. הבנת ההבדלים בין סעיפי החוק והחלתם בפועל היא קריטית למתווה מס נכון וחוקי. משכך, טוב יעשו בעלי החברות הנ"ל אם יתייעצו עם גורם מקצועי למזעור סיכונים והתאמת מבנה החברה לשינויים בחוק.

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.