הכרת רשויות המס בהצהרת הון יזומה על ידי תושב חוזר או עולה חדש

לאחרונה נתקלים אנו באנשי עסקים רבים שחזרו לישראל לאחר שהייה של מספר שנים בחו"ל, במהלכה צברו הון לא מבוטל, וכעת מתוקף נכונותם לפתוח בפעילות עסקית בישראל או סתם לצאת לפנסיה שקטה, מבקשים הם לייצר לעצמם וודאות פיסקאלית. 
 
ישראלים אלה, אשר צברו הון בחו"ל, נהנים לא אחת ממעמד של תושב חוזר ו/או תושב חוזר ותיק ולפעמים נהנים מפטור ממס על הכנסות שהופקו בחו"ל וזאת רק משום שבתקופה נתונה הם לא היו תושבי מדינת ישראל, כהגדרת תושבות בפקודת מס הכנסה. אותם חוזרים מבקשים לא אחת להיות רגועים, במובן זה שהם רוצים לוודא כי רשויות המס בישראל מכירות בהון אותו הם אוחזים ערב חזרתם לארץ, כהון לבן וככזה שרשויות המס בישראל לא יוכלו בעתיד לבחון ו/או לבקש לגביו הסברים ו/או לבקש למסותו. אלה רוצים לדעת כי זה ההון שלהם וכי על זה רשאים הם להשתית את כל ההתנהלות העתידית שלהם והאסטרטגיה העסקית או המשפחתית שלהם. שורה תחתונה – הם מבקשים וודאות, הם מבקשים שקיפות, הם מבקשים לנטרל "הפתעות".  לכאורה, הון שמקורו בהכנסה שהפיקו אותם יחידים מחוץ לישראל במהלך תקופה בה היו לתושבי חוץ, אינו כפוף לחיוב במס ישראלי, אלא שבמקרים רבים קביעה זו אינה חד משמעית ונתונה להפעלת שיקול דעתו של פקיד השומה, ביחס לכל מקרה לגופו. אי הוודאות יכולה לנבוע ממגוון רחב של מישורים הקשורים בשאלת הכרה או אי הכרה בניתוק תושבות של אזרח מישראל במהלך התקופה בה צבר את ההון מחוץ לישראל ו/או השפעות הקשורות בתשלום או אי תשלום מס בגין אותן הכנסות בחו"ל ועוד.
 
כיצד אנו יכולים לסייע בנושא? 
משרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות מס, במסגרת פעילותו, מטפל במצבים מעין אלו ומבקש "להקדים תרופה למכה". משרדנו מייצג ישראלים חוזרים, המבקשים להבטיח לעצמם וודאות במובן זה שהם יוכלו להיות רגועים לעניין חשבונות הבנק שלהם בחו"ל ו/או כל נכס ו/או כל רכוש אחר שיש להם ערב כניסתם לארץ ולהיות משוכנעים כי לא ניתן יהיה להגיע אליהם בעתיד עם שאלות לעניין מקור הכסף, מיסוי הכסף וכו'. משרדנו מביא את הלקוח לידי אותה וודאות מתבקשת במסגרת הליך של החלטת מיסוי מקדמית. במסגרת הגשת בקשה להחלטת מיסוי זו, כפי שהעגה המקצועית נוהגת לכנות "פרה רולינג", יוכל אותו יחיד, אשר שהה מספר שנים בחו"ל, עבד וצבר הון, לקבל הכרה מרשויות המס בישראל על דבר הונו שצבר ולהבטיח כי בגינו לא יידרש בעתיד להמציא הסברים או לשלם מס בגינו. תיקון 147 לפקודת מס ההכנסה הוסיף פרק המסדיר החלטות מיסוי מוקדמות. תיקון זה, מאפשר ליחידים, במקרים מסוימים, ליזום פנייה לרשויות המס, כשבמסגרת פנייה זו יוכל היחיד להביע את טיעונו בפני הרשות לעניין היות ההון – הון שאין למסותו בישראל ולקבל בגין זאת את הסכמת רשות המס, באופן סופי ומוחלט. הליך הפרה רולינג הינו מסלול שבו תינתן החלטה על ידי המוסד להחלטות מיסוי, במצבים בהם ישנה חוסר בהירות בקשר להיבטי המס הנובעים מהם והיא מוגשת כבקשה וולנטרית על ידי היחיד או מייצגו. בסופו של התהליך, היחיד יכול לקבל אחת משתי האפשרויות:
  1. החלטת מיסוי בהסכם - החלטה זו היא החזקה מבין השתיים, שכן ישנה הסכמה של שני הצדדים. הן של היחיד והן של הרות המס. על החלטה זו לא ניתן לערער.
  2. החלטת מיסוי שלא בהסכם - מצב בו הצדדים לא הסכימו בקשר לתוצאת המס. החלטה זו לא מחייבת את היחיד והוא יהיה רשאי לדווח על פי פרשנותו והבנתו. על החלטה זו ניתן לערער.
בתוך כך, חשוב לזכור כי שיטת המס בישראל הינה "פרסונלית". כלומר, כל מי שהינו "תושב ישראל", מחויב במס למדינה. לכן, בכדי שיחיד יהיה פטור ממס בישראל על הון שצבר מחוץ לישראל, עליו להוכיח כי היה לתושב חוץ במשך פרק הזמן בו צבר את הונו. 
 
משרדנו, המורכב בין היתר, מיוצאי רשויות המס למיניהן, כלכלנים ורואי חשבון, מעניק שרות לאותו יחיד, אשר מעוניין כי רשויות המס יכירו בהונו. לשם כך, פועל משרדנו, על סמך הנתונים של אותו יחיד, על מנת שרשויות המס יכירו בו כ-"תושב חוץ" לתקופה בה צבר את הונו ובכך יהיה הוא פטור מתשלום מס בגין ההון שצבר. מומלץ לאותם אנשי עסקים, אשר חוזרים לארץ וצברו הון בחו"ל להשתמש במסלול ה-"פרו רולינג", על מנת שהונם יוכר בישראל. בנוסף לכך, פנייה יזומה של היחיד מונעת סנקציה פלילית על אי-דיווח. נשמח לעמוד לרשותכם ולענות על שאלות נוספות.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

מידע מקצועי

פטור ממיסים ביבוא אישי - להשאיר או לבטל"

ברכישה של טובין או קבלת שירות בישראל יתווסף למחיר התמורה גם מס ערך מוסף, אולם, חוק מע"מ קובע כי גם על יבוא של טובין לישראל יחול מס ערך מוסף.

ייעוץ מס לפני ביצוע עסקה

עולם המס הינו עולם מורכב ודינאמי. החוק משתנה בתדירות גבוה ואירועי המס, לא אחת, חבויים בתוך המהלך העסקי. בחלק מהמקרים מי מהצדדים כלל לא היה מודע לכך כי יש בנמצא אירוע מס שלא טופל דבר שיכול להביא למצב של עבירות פליליות ואי עמידה בהתחייבות האזרחית כלפי המדינה.

מיסוי לפי המהות האמיתית של הרכוש ולא הרישום

במסגרת הדוחות השנתיים המוגשים למס הכנסה, על נישום לפרט בין היתר את רכוש העסק ומהו ייעודו, כלומר האם מדובר ברכוש שהוא חלק מהמלאי העסקי, או שמא מדובר ברכוש קבוע. לסיווג זה השלכות רבות על אופן מיסוי הרווח, ניכוי ההוצאות קיזוז הפסדים ועוד.

כיצד יש לפעול באם הוציא המפקח שומה 03?

כיצד יש לפעול באם הוציא המפקח שומה 03? כל הפרטים במאמר>>

חוק הקפאה והפחתה של דמי הבראה בשנת 2024

כל עובד אשר השלים שנת עבודה במקום עבודתו זכאי לתשלום דמי הבראה. על מי חל החוק ומהו סכום ההפחתה?

חוות דעת משפטית - מנטרלת חשיפה פלילית

כל מהלך עסקי שנעשה מבלי לדווח ומבלי לשלם את המס המתחייב ומבלי להתנהל בשקיפות המתחייבת, אזי עלול הוא להימצא הן בחשיפה פלילית והן בחשיפה אזרחית, והאמור נכון גם למצב בו הוא מתנהל כעצמאי והן במצב בו הוא מתנהל כחברה.

ביטול הפטור ממע"מ על יבוא אישי עד 75 דולר

לאחרונה פורסם כי כחלק מהצעדים שמתכנן משרד האוצר לצמצום הגירעון ההולך וגדל בקופת המדינה (בין היתר בעקבות המלחמה), מתוכנן ביטול הפטור ממס ערך מוסף על יבוא אישי מחו"ל עד 75 דולר. - מה המשמעות?

מע"מ מבקש ממך עוד כסף? יש מה לעשות

חשיבה משפטית אסטרטגית כבר בשלבים המוקדמים של המחלוקת, חשובה לטובת סיום המחלוקת באופן מהיר וראוי, כזה המתיישב עם אינטרס העוסק.

העברה של זכויות במקרקעין מיחיד לחברה

העברת זכויות במקרקעין מיחיד לחברה הינה פעולה אשר ניתן לבצעה בפטור ממס, אך יש לבצעה תוך בחינה של עמידה בתנאים הקבועים בסעיף 70. כל הפרטים במאמר>>

הצהרת פרודים והמשמעות המיסוייות

סיטואציות של גירושין הן נושא שכיח להן נדרשת רשות המיסים. במקרים של הליכי גירושין והנתק המתחולל בין בני הזוג, עליהם לפעול כך. כל הפרטים המאמר>>

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.