
למשרדנו, המורכב מעו"ד, רואי חשבון וכלכלנים ניסיון רב שנים בכל הקשור בעריכת הסכמים בין צדדים המבקשים לייסד יחדיו חברה ו/או להקים שותפות לטובת עסק חדש, פעילות עסקית, מיזם משותף, פיתוח או כל מטרה עסקית אחרת.
משרדנו רואה בעריכת ההסכמים הראשונים חשיבות רבה וזאת משום שיש באלה כדי להבטיח את זכויות הלקוח, להגדיר נכונה את ציפיות הצדדים, את חלוקת התפקידים בין הצדדים, להגדיר את אופן העמדת המימונים לטובת המיזמים ולא פחות חשוב, להתייחס למצב בו מי מהצדדים מבקש לצאת מהמיזם, למכור את חלקו או למקרה בו יש סכסוך ו/או אי הבנות בין המעורבים. בקיאותנו המשפטי והחשבונאית עוזרת לנו לייעץ ללקוח, כבר בשלב מוקדם של המיזם, על אופן בניית העסקה, אם במישור המס ואם במישור המסחרי עסקי ובנוסף מקדמת היא את היעדים ואת האופן בו רואה הלקוח את עתיד המיזם או העסקה. משרדנו, ישב עם הלקוח, ילמד את צרכיו, יבין מה הפעילות שמתוכננת, מה הרגישויות ובהישען על כל אלה – יערוך עבור הלקוח את העסקה בצורה החכמה והיעילה ביותר.
- למידע בנושא עריכת הסכמי מייסדים, לחצו כאן.
אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054
מדריך משפטי ליזם הישראלי: מכירת חברה בע”מ במלואה (100% מהמניות) היא מהלך משמעותי ומורכב עבור כל יזם. מדובר בעסקת מכר של “מפעל חיים” הדורשת תכנון קפדני, הבנה של ההשלכות המשפטיות-מסחריות וליווי מקצועי צמוד. במאמר זה נפרט את השלבים העיקריים במכירת חברה בע”מ, נבחן את מבנה העסקה (מכירת מניות לעומת מכירת נכסים) בהתמקדות בעסקת מניות, נדון בשיקולים המשפטיים המרכזיים (כגון התחייבויות, חוזים, עובדים, קניין רוחני, רגולציה, סודיות ואי-תחרות), נציג שיקולי מיסוי עיקריים למוכר (ובפרט מס רווח הון) ונסביר את חשיבות הליווי המשפטי והפיננסי. כמו כן, נתייחס לסוגיית
על הגבלות העיסוק בחקיקה ובתקנות – איסור שותפות עם מי שאינו נמנה במקצוע, ומה כן ניתן לעשות
במאמר זה נציג טיפים חיוניים לקבלן המשנה לפני שהוא חותם על הסכם עבודה, כולל סעיפים שכדאי לבדוק, נקודות משא ומתן חשובות והדרכים להימנע מסיכונים מיותרים.
במאמר זה נפרט את הסעיפים המרכזיים והחשובים שצריכים להיכלל בהסכם עבודה עם רואה חשבון, תוך התייחסות להיבטים מקצועיים, משפטיים ואתיים.
מכירת מקבץ לקוחות, מוניטין או פרקטיקה היא עסקה מורכבת, הדורשת תכנון משפטי ופיננסי קפדני. הצלחת העסקה תלויה בניהול נכון של התהליך, לרבות ליווי המוכר, חובת דיווח, הצגת העסקה ללקוחות והגדרת אחריות ברורה לכל צד.
במאמר זה נעסוק בשאלת שווי הפרקטיקה של רואי חשבון ויועצי מס, בפרמטרים המשפיעים עליו ובדגשים קריטיים להצלחת המהלך.
לאחר גיבוש אסטרטגיה משפטית ואיסוף ראיות, יש להחליט אם להגיש תביעה או לנסות לפתור את המחלוקת מחוץ לכותלי בית המשפט. לעיתים, פתרון מחוץ לערכאות יכול להיות מהיר, יעיל וזול יותר, אך יש לקחת בחשבון סיכונים כמו העלמת נכסים מצד המפר.
מכירת פרקטיקה היא תהליך מורכב הדורש תכנון, זהירות והבנה עמוקה של השוק והלקוחות. התנהלת נכונה יכולה לתת למוכר את כל מבוקשו בצורה מדויקת וחכמה המאפשרת לו נחיתה קלה, בקצב שלו - על מסלול הפרישה ההדרגתית.
הסכם הפצה מקיף ומאוזן הוא כלי קריטי להצלחת מערך ההפצה ולשמירה על מערכת יחסים בריאה בין היצרן למפיץ. באמצעות הסכם מחושב ניתן להבטיח גדילה בשוק, שמירה על המותג והצלחה עסקית ארוכת טווח.
התקשרות עם סוכן מקצועי יכולה להוות צעד חכם ומשמעותי, אך לפני כל מומלץ לדאוג לחוזה מקיף ומקצועי מול הסוכן.
© כל הזכויות שמורות למשרד עו"ד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, עמית גרוס ושות'