
הקמת עמותות/ חברות לתועלת הציבור ורישומן אצל רשם העמותות/רשות התאגידים;
ניהולה המשפטי השוטף של הארגון ומוסדותיו;
ניסוח תקנון הארגון;
ליווי בהוצאת אישור ניהול תקין;
טיפול בקבלת אישור לפי סעיף 46א לפקודת מס הכנסה ו/או לפי סעיף 61 לחוק מיסוי מקרקעין;
השתתפות בישיבות וועד מנהל ואסיפה כללית;
התנהלות שוטפת מול רשם העמותות או מול הגורם המוסמך הרלוונטי;
תנו לעו"ד מומחים ומנוסים לייצג אתכם נאמנה – בדיסקרטיות מלאה
לייעוץ ראשוני, פרטים נוספים ובכל שאלה פנו אלינו כעת: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500.
במאמר זה נסקור את הגורמים הרלוונטיים אליהם ניתן לפנות, את הסימנים להתנהלות בלתי תקינה, ואת ההליכים המשפטיים האפשריים לבלימת המרמה ולשמירה על פעילות העמותה בהתאם לחוק.
עמותות, כשם שהן נוצרות מתוך רצון לקדם מטרה חברתית או ציבורית, אינן חסינות מפני סכסוכים פנימיים וחיצוניים. מבנה העמותה, הכולל חברי ועד, ועדת ביקורת, הנהלה, מתנדבים ותורמים, יוצר לעיתים קרקע פורייה לחילוקי דעות, אשר עלולים לפגוע בניהולה התקין ואף לסכן את המשך קיומה.
במאמר זה ננסה לסקור בקצרה שינויים והתאמות בעולם העמותות בעקבות מלחמת חרבות ברזל יש לשים לב שהמאמר מכוון לעיתות מלחמה ולהתאמות שנדרשות מעכשיו לעכשיו
עמותות ותאגידים ללא כוונת רווח כפופים לכללים רבים, ולדרישות רבות מצד גופים שונים החל ממשרדי ממשלה וכלה בתאגידים בנקאיים. להלן מספר כללי אצבע להתנהלות תאגידית נכונה בהיבט של הכנסות והוצאות עבור אלה המבקשים להפעיל תאגידים מסוג זה.
'גוף ציבורי' בהגדרתו הלשונית הוא התארגנות של אנשים למען מטרה משותפת, ובהגדרתו המשפטית הוא מכונה לרוב מלכ"ר. גם גוף ציבורי דתי, בדגש על בית כנסת, בית מדרש, בית חב"ד נחשב כמלכ"ר. במאמר זה נצביע על מספר 'כללי אצבע' לניהול גוף ציבורי דתי.