מאת:

במשרדנו עורכי דין בעלי ניסיון רב בתחום הצוואות והירושות המתמחים בעריכת צוואות, בקשה לקיום צוואה, התנגדות או ביטול צוואה והגנה על צוואה, וכן בהליכים בפני רשם הירושות והליכים בערכאות המשפטיות השונות.

 

 כתיבת צוואה

בסעיפי חוק הירושה, במותו של אדם עובר עיזבונו ליורשיו. ואכן אנשים רבים מוצאים בצד הדיספוזיטיבי של חוק זה את ההסדר הראוי והנוח עבורם. יחד עם זאת, משאיר המחוקק פתח לכל אדם לתת באופן פרטני הוראות אחרות לחלוקת עיזבונו בצוואתו, אשר יגברו על רוב ההוראות שבחוק הירושה.

ברגע שאדם ציווה את עיזבונו או חלקים ממנו בצוואה, ההסדר המלא שבחוק הירושה אינו חל על אותו עיזבון או חלקו. על כן, צוואה הנה הדרך הראויה והנהוגה לתת ביטוי לרצונו האחרון של אדם לקבוע מה יעשה ברכושו ולמי יחולקו נכסיו לאחר מותו ועל כן פותרת מחלוקות רבות העלולות לצוץ בנושא ירושת נכסים והעברתם מדור לדור.

 

 עריכת צוואה על ידי עו"ד צוואות

ניתן לומר, כי הטרחה הכרוכה בעשיית צוואה כדאית לאותם אלו הרוצים לסטות מההסדר הקבוע בחוק הירושה ובכך להעדיף יורש אחד על פני משנהו וכיוצא בזה. אדם שאינו משאיר אחרי מותו צוואה מפקיע מעצמו את השליטה על אופן חלוקת עיזבונו לאחר תום ימיו. זאת בצירוף העובדה כי פטירתו של בן משפחה היא מאורע שבו קושי נפשי רב עבור משפחתו ועלולים להתפתח סכסוכים בין יורשים אשר נוטים להיגרר שנים ארוכות.  

לפיכך, קיימת חשיבות רבה לעריכת צוואה במהלך חייו של האדם על מנת להבטיח את העדפותיו בנוגע לחלוקת רכושו והידיעה כי אלו תתמלאנה כלשונן לאחר מותו. בכך, צוואה הנה למעשה חוזה בין המוריש לבין יורשיו הפוטנציאליים. חוזה זה נאכף לאחר מותו של המוריש על ידי המדינה והיא זו המגנה על זכויותיו כלפי כל.

חשוב לציין כי כל עוד האדם בחיים, יכול הוא לעשות בצוואה כרצונו. במסגרת זו יכול אדם לשנותה, לגרוע ממנה, להוסיף עליה, ואפילו לבטלה באופן מוחלט. כך, הנוסח האחרון מבחינה כרונולוגית שיימצא לאחר מות המצווה, יהיה זה המחייב. החוק קובע כי במקרה של התנגשות בין הוראות שתי צוואותיו של אדם, מבטלת הוראת הצוואה המאוחרת בזמן את הוראות הצוואה הקודמת לה.

 

צוואות - מתי ולמה?

אם כך, מהם אותם מקרים בהם רצוי לערוך צוואה? דוגמאות רבות קיימות, ביניהן

  • מצב בו אדם מחזיק בבעלותו נכס אשר אינו ניתן לחלוקה בין יורשים ועל ידי עריכת צוואה ניתן יהיה לייחס פרטים ונכסים ספציפיים ליורשים ספציפיים. 

  • אדם המעוניין להוריש את דירת מגוריו או יתר רכושו לבן/ת זוגו, ורק בשלב השני לילדיו. במקרה כזה רק צוואה הנקראת 'צוואה הדדית' בין בני הזוג תסדיר את המצב.

  • זוג 'ידועים בציבור', המבקשים להימנע מהתדיינות מיותרת לגבי מעמדו של הידוע בציבור הנותר בחיים.

  • זוגות חד-מיניים או לחלופין זוגות אשר להם ילדים מחוץ למסגרת הנישואין הנוכחית/ האחרונה.

  • מצב בו למוריש אין ילדים או בן/ת זוג, בהעדר צוואה לאחר מותו, רכושו ונכסיו יחולקו להוריו זאת ללא כל קשר לטיב יחסיהם.

עורכי דין צוואות

למשרדנו מחלקת דיני משפחה ייחודית ורחבה הכוללת מבחר עורכי דין מובילים ומנוסים בתחום הצוואות. עורכי הדין לענייני צוואה במשרדנו, מסייעים ללקוחות בכתיבה, ניסוח ועריכת צוואות, מימוש צוואות וירושות, לרבות התנגדות לצוואות, תקיפת כשרות צוואה, תקיפת שינוים שנעשו בצוואה ועוד. 

במשרדנו עורכי דין צוואות וירושות מקצועיים ובעלי ניסיון ומוניטין רב בתחום, המעניקים סיוע משפטי מלא, באופן אישי ומותאם, על הצד הטוב ביותר שניתן.

 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.76 ע"י 21 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מדוע תושבים זרים להם נכסים בישראל, מקפידים על עריכת צוואה בישראל?

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדוע תושבים זרים להם נכסים בישראל, מקפידים על עריכת צוואה בישראל, הכפופה לדין הישראלי וממוקדת בנכסים המצויים בישראל? - מאמר זה יבחן את הגורמים שמובילים תושבי חוץ לנקוט בצעד זה, תוך התייחסות להיבטים רגולטוריים, יתרונות בעריכת צוואה בישראל ואתגרי הירושה שעלולים להתעורר ללא צוואה כזו.

מלחמת ירושה בזמן מלחמת חרבות ברזל

מאת: אלי דורון, עו"ד

גם מלחמה אינה עוצרת התנהלות משפטית הנגזרת מכל מאבק משפטי, שכן הימנעות מפעולה בכל הקשור לדיני עיזבונות והמתנה עד לאחר המלחמה עלולה להסב נזק בלתי הפיך ולמנוע מבני משפחה לדרוש בעתיד את שמגיע להם על פי דין.

קיומן והעדרן של הוראות ירושתיות בהסכמי ממון

מאת: אלי דורון, עו"ד

בפסק דין שניתן לפני כחודש ימים, בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את טענת המערערים לפיה, יש לראות בהסכם הממון שכרת אביהם המנוח עם אשתו, צוואה שבכוחה לגבור על סדרי הירושה הקבועים בדין. זהו פסק דין שמבטא היטב את הצורך ואף החובה של כל אדם להסדיר את ענייניו הרכושיים עוד בעודו בחיים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.