מאת:

בפסק דין שניתן השבוע, חייב בית משפט המחוזי בחיפה משכיר נכס לכבד סעיף אופציה למכירת הנכס שנחתם מול שוכר הנכס (927/05, מפי כב' השופט עודד גרשון).
בשנת 2001 נחתם הסכם שכירות בנוגע לנכס, בין בעליו של הנכס (המשכיר), לבין חברה להסבת כלי רכב לשימוש בגז (השוכרת). הסכם שכירות זה, אשר נחתם לתקופה של 5 שנים, כלל בתוכו סעיף אופציה המתיר לשוכרת לרכוש את הנכס בתוך 6 חודשים מיום החתימה על הסכם השכירות.

כבר מיד בסמוך לאחר חתימת ההסכם הודיעה השוכרת על רצונה לממש את סעיף האופציה, ואף החלה בפעולות להשבחת הנכס, אשר הגיעו למאות אלפי דולרים. או אז נרתע בעל הנכס התכחש לסעיף האופציה ופירש אותו בדרך "יצירתית" לפיה כלל אין מדובר בסעיף אופציה.

בכתב התביעה, שהוגש ע"י משרד עורכי הדין  דורון, טיקוצקי, עמיר, מזרחי לבית המשפט המחוזי בחיפה, תבעה השוכרת כי בית המשפט יורה על אכיפת סעיף האופציה אגב תשלום פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לה עקב התנערותו של המשכיר מהסכמתו למכור את הנכס.

בכתב ההגנה חזר המשכיר על טענתו לפיה לא דובר בסעיף אופציה, ואף הוסיף וטען כי בכל מקרה הסכום המוזכר בסעיף האופציה הינו סכום "נטו", קרי, לאחר תשלום כל המיסים והאגרות הנלווים.
בפסק דינו, קבע השופט עודד גרשון כי בין הצדדים נחתם הסכם אופציה מחייב. עוד קבע השופט, כי טענת המשכיר בדבר סכום ה"נטו" אינה מתקבלת על הדעת, שכן כל זמן שלא נקבע בין הצדדים אחרת, במפורש, יש ללכת לפי הוראות החוק הקובעות על מי מהצדדים חל כל תשלום ותשלום. השופט שלל את הטענה כאילו מדובר בטעות משותפת של הצדדים, וקבע כי לכל היותר דובר פה ב"טעות בכדאיות העסקה", ביחס למחיר הנכס, אשר אין בה כדי להביא לביטול ההסכם.

בסופו של דבר קיבל בית המשפט את טענות ב"כ התובע ממשרד עורכי דין  דורון טיקוצקי והורה על אכיפת הסכם האופציה במחיר שנקבע, תוך שכל אחד מן הצדדים אחראי לשלם את התשלומים החלים עליו לפי חוק. בנוסף, קבע השופט כי על המשכיר לפצות את התובע ב-50,000 ₪ ולשלם לו הוצאות הליך בסך של 30,000 ₪ נוספים.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הוצאת צו מניעה או צו עשה - סעד זמני

מאת: אלי דורון, עו"ד

באמצעות סעד זמני ניתן להגיע למצב שיחסוך כסף, זמן ואנרגיה ובנוסף, יקנה וודאות, כאן ועכשיו, תחת התנהלות ממושכת המותירה את כל המחלוקת באוויר, ומקשה על התנהלות בעלי הדין. כמובן שכל מקרה חייב להיבחן לגופו ולא תמיד ניתן לסיים את המחלוקת כבר בשלבים מוקדמים, אולם התנהלות נכונה יכולה למקסם את הסיכוי.

נפסק נגדך פסק דין כספי בסכום מהותי?​ - כך תפעל

מאת: אלי דורון, עו"ד

חלק נכבד מההליכים המשפטים מבוססים רצונו של תובע לקבל סעד כספי: ככל שישנה מחלוקת משפטית כספית מהותית נכון וראוי שלא להתנהל עצמאית, אלא להסתייע בעורך דין אזרחי על מנת שינתח את המצב ויגבש ביחד עם הנתבע אסטרטגיה משפטית.

הפרת הסכם שבעל פה - תביעה משפטית מתוחכמת

מאת: אלי דורון, עו"ד

עולם המשפט הינו עולם מורכב, יחד עם זאת הוא עולם מאוד הגיוני, כזה המתיישב עם הנהוג והמקובל ועם השכל היישר. כך, שכל בעיה משפטית בסופו של יום יושבת על היגיון ועל פעולות חיוניות מקובלות יותר או מקובלות פחות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.