בשנת 2008 במסגרת תיקון 168 לפקודת מס הכנסה אושרה רפורמת מס מקיפה, שעיקרה מתן הטבות מס ליחידים שהיו לתושבי ישראל לראשונה וליחידים המוגדרים על פי הפקודה כתושבים חוזרים או כתושבים חוזרים וותיקים. לאחר הרפורמה המקיפה, המשמעות של תכנון מס נבון, לעיתים עוד בטרם חזרתו של אותו תושב לישראל, מקבלת משנה תוקף ועשויה להוביל לחסכון רב במס. במסגרת התיקון, הוחלט להשוות את מעמדו של תושב חוזר (Toshav Hozer) ותיק למעמדו של עולה חדש מבחינת הטבות המס השונות המנויות בפקודת מס הכנסה. "עולה חדש" הנו יחיד שהיה לתושב ישראל לראשונה ואילו תושב חוזר ותיק (Toshav Hozer) הנו אדם ששב לישראל לאחר שהיה תושב חוץ במשך 10 שנים רצופות. כמו כן, נקבעה הטבה מיוחדת בהוראת שעה, לפיה מי שהיה לתושב ישראל בשנים 2007, 2008, 2009, לאחר שהיה תושב חוץ במשך 5 שנים רצופות לפחות יחשב כחושב חוזר ותיק (Toshav Hozer) לצורך הטבות המס השונות המנויות בפקודת מס הכנסה. תושב חוזר "רגיל" (Toshav Hozer) ייחשב מעתה אדם ששב לישראל לאחר שהיה תושב חוץ במשך 6 שנים רצופות לפחות (להבדיל מ-3 שנים במצב טרם התיקון).
נציין כי הוראה זו תחול רק על אדם שהפסיק להיות תושב ישראל החל מתאריך 1.1.09. לתושב חוזר רגיל (Toshav Hozer) יינתנו אותן הטבות כפי שניתנו בעבר, קרי פטור ממס על רווחי הון למשך 10 שנים מיום חזרתו לישראל בגין מכירת נכס נרכש מחוץ לישראל בתקופת היות האדם תושב חוץ ופטור ממס על הכנסות פאסיביות שמקורן בנכסים מחוץ לישראל שהיחיד רכש בתקופת היותו תושב חוץ למשך 5 שנים מיום חזרתו לישראל.
בוצעו מספר שינויים המרחיבים את הקלות המס הניתנות לעולים חדשים ותושבים חוזרים וותיקים (Toshav Hozer) עבור הכנסותיהם המופקות מחוץ לישראל במספר מישורים, כפי שמנינו בעבר במאמרנו "לאור הרפורמה במיסוי לעולים חדשים ותושבים חוזרים (Toshav Hozer) - תכנן צעדיך וחסוך במס!
אחד מן השינויים המעניינים ברפורמה הינו סעיף 14(ב)(1) לפקודה המאפשר לישראלים לחזור לארץ לתקופת ניסיון, כך שהם יכולים לצאת מהארץ במהלך השנה – כאילו מעולם לא נכנסו – ובכך לא לחוב במס שרק תושבי ישראל חבים בו מכוח הזיקה הפרסונאלית לישראל (להבדיל מזיקה טריטוריאלית). תקופת הניסיון מכונה "שנת הסתגלות" לעולה חדש ותושב חוזר ותיק (Toshav Hozer), במסגרתה הוחלט לאפשר לעולים חדשים ולתושבים חוזרים וותיקים (Toshav Hozer) שלא להיחשב "תושבי ישראל" לצורך פקודת מס הכנסה במשך שנה מיום עלייתם לארץ. המשמעות של ההטבה היא פטור ממס על הכנסות מחוץ לישראל ופטור ממס על הכנסות בישראל שרק תושבי ישראל חייבים לגביהם במס. בקשה מסוג זה יש להגיש 90 ימים מיום הגעתם של העולים/ התושבים החוזרים הוותיקים (Toshav Hozer) לישראל.
למעשה היחיד שהנו תושב ישראל לראשונה הוא זה שרשאי לבחור שלא להיחשב "תושב ישראל" לצורך פקודת מס הכנסה במשך שנה מיום היותו לתושב ישראל. יודגש, כי בתום שנה זו יחליט היחיד האם ברצונו כי מרכז חייו ימשיך להיות בישראל וכתוצאה מכך להיחשב תושב ישראל. במידה וזה יהיה רצונו, תובא שנת ההסתגלות כאמור לעיל בחשבון מניין 10 שנות הפטור ממס שינתנו לו, כפי שפירטנו בעבר. בכדי ליהנות מההטבה האמורה לעיל בהתאם לרפורמה, על המבקש לבחון היטב כי הוא עומד בכל דרישות החוק לשם קבלת הפטור, לרבות בדיקה האם אכן עונה הוא על הגדרת "תושב חוזר ותיק" (Toshav Hozer). החיסכון הרב במס אשר עשוי לצמוח כאשר מתקיימות דרישות החוק, אינו משאיר מקום לספק בדבר חשיבות תכנון מס מקצועי בטרם חזרת המבקש לישראל.
נציין, כי לאור העובדה כי מאמר זה אינו ממצה את הסוגיה שבנדון עד תום ואינו נועד לשמש תחליף לייעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית, אנו ממליצים לכם העולים לישראל, חדשים וחוזרים כאחד, להיוועץ בעו"ד הבקיא בתחום המיסים, בכדי שיפרוש בפניכם את הסוגייה העולה על כל היבטיה וזאת בכדי למקסם את הטבות המס המגיעות להם כחוק.
תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.
מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.