מאת:

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה ביום 31 במאי 2015 את המלצות הוועדה לבחינת צמצום השימוש במזומן במשק הישראלי, וזאת במטרה להגביל את השימוש במזומן כאמצעי תשלום עבור מוצרים ושירותים כחלק מן המלחמה בתופעת ההון השחור, הפשיעה והלבנת ההון. עפ"י הערכות רשות המיסים, כחמישית מכלכלת ישראל הינה כלכלה שחורה, אשר משמעותה אובדן הכנסות מיסים בסך של כ- 40 מיליארד שקלים בכל שנה. סכום השווה לסך תקבולי מס ההכנסה מכלל השכירים במשק!


על כן, כחלק מהמלצות הוועדה, הוחלט כי יקודמו מספר תהליכים אשר יביאו לקידום השימוש באמצעים אלקטרוניים וצמצום השימוש במזומן כדלקמן:
-תוטל מגבלה בגובה של 10,000 ₪ ובהמשך תורחב המגבלה לגובה של 5,000 ₪ על ביצוע עסקאות במזומן, וכן ייאסר סיחור צ'קים באותם סכומים;
-תוטל מגבלה על עסקאות בין צדדים פרטיים לסכום של 50,000 ₪. עסקאות מעל לסכומים הנ"ל תוגבלנה לביצוע באמצעות העברה בנקאית, כרטיסי חיוב או צ'קים;
-תיירים יוכלו לבצע עסקאות במזומן ללא כל הגבלה אולם מוכרים יהיו חייבים לדווח לרשות המיסים על כל עסקה מעל לסכום של 25,000 ₪;
-הוחלט להגביל את האפשרות לפרוע צ'קים סחירים, כך שתוגבל האפשרות לפרוע צ'ק שסוחר יותר מפעם אחת ובהמשך תוגבל האפשרות לחלוטין למעט בהסבה לגופים פיננסיים מפוקחים או תאגידים בנקאיים;
-תיאסר הוצאת צ'קים ללא רישום שם המוטב לצורך מניעת התגלגלותם לגורמים עברייניים;
-הוחלט כי בנקים יחויבו להציע כרטיסי חיוב מיידיים ללקוחות והעמלות בגין כרטיסים אלו יהיו תחת פיקוח, כמו כן יינקטו צעדים לקידום השימוש באמצעי תשלום מודרניים.     

יצוין כי הפרת האיסורים לעיל תהווה עבירה שבגינה יוטלו קנסות מנהליים.
לעניין זה חשוב לציין כי בעולם המערבי כבר ננקטו צעדים בנושא עידוד מעבר לתשלום באמצעים אלקטרוניים ופחות באמצעות מזומנים. כך למשל, כבר כיום ישנן דרכי תשלום אלקטרוניות באמצעות אפליקציות "ארנק" אשר מותקנות על גבי הסמארטפונים והטאבלטים, וזאת מבלי להוציא שטרות או כרטיס אשראי מהארנק. יש לציין שבישראל ישנן אפליקציות המאפשרות תשלום עבור מונית וחנייה כדוגמת GetTaxi ופנגו. אולם בתחום הארנקים האלקטרוניים ישראל בניגוד לאירופה, עודנה משתרכת מאחור עקב מגבלות רגולטוריות שונות.    

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.