מאת:

בית המשפט: יש לשמור מסמכים להוכחת טיב הסחורה המיובאת

בית משפט השלום בבאר שבע דחה את תביעתה של יבואנית  עגלים להשבת כספי המסים שנדרשה לשלם עקב שינוי סיווג בדיעבד של של עגלות שייבאה.

היבואנית קבלה על כך שרשות המכס דרשה ממנה אישורים הנוגעים לגזעיותן של העגלות שלוש שנים לאחר היבוא. משלא הצליחה היבואנית להמציא אישורים כאלו, קבעה רשות המכס כי סיווג העגלות ישונה, כך שהיבואנית חויבה בתשלום מכס בגין היבוא בדיעבד. לטענת היבואנית, העובדה שדרישת המכס להוכחת גזעיות העגלות באה רק שלוש שנים לאחר היבוא, גרמה לה לנזק ראייתי, ולכן אין לחייב אותה בתשלום המסים בדיעבד.

בית המשפט סירב לקבל את טענת היבואנית, וקבע כי עצם האפשרות שניתנה לרשות המכס במסגרת חוק מסים עקיפים לדרוש מס ששולם בחסר, עד חמש שנים ממועד היבוא, מקנה לרשות המכס גם את הסמכות לדרוש מסמכים להוכחת טיב היבוא, עד חמש שנים מהיבוא. מכאן, שעל יבואנים מוטלת החובה לשמור מסמכים המוכיחים את טיב היבוא, לפחות חמש שנים לאחר היבוא.

היבואנית טענה בנוסף שהדרישה להמצאת המסמכים שלוש שנים אחרי היבוא נבעה מסכסוך שהתגלה בינה לבין נציג רשות המכס. בית המשפט קבע שטענה זו לא הוכחה. בעקבות כך נדחתה גם טענת היבואנית שעריכת הביקורת רק שלוש שנים לאחר היבוא אינה סבירה או נגועה במשוא פנים.

בית המשפט גם דחה את בקשת היבואנית לאפשר לה לסווג את העגלות בדיעבד כעגלות לפיטום, מהטעם שמסמכי היבוא שהונפקו היו עבור עגלות לרבייה, והיבואנית אינה יכולה להתכחש להצהרות שנתנה בעת היבוא.  
                                                         
תא (ב"ש) 10309-10-11 קונוז סנטר בע"מ נ' רשות המיסים
מיום 2/6/14.

 

 

 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חובת זהירות המדינה בשהיית אזרחים במוסדות ציבוריים

מאת: אלי דורון, עו"ד

כאשר שהיתם במוסד ממשלתי ונגרם לכם נזק כתוצאה מהחלקה/נפילה/פגיעה וכד' שאלתם את עצמכם את מי אני תובע ומה עליי להוכיח? דוגמא לתשובה לכך תינתן במאמר שלפנינו בה בית המשפט עסק בסוגיה דומה וקבע כי יש להיפרע מהמוסד הממשלתי/המדינה בו שהה הניזוק בקרות הנזק.

דין בכיר בחברה ציבורית בעל תנאי העסקה מנוגדים לדין ומדיניות התגמול

מאת: אלי דורון, עו"ד

בפסק דין שניתן לאחרונה על ידי בית הדין הארצי לעבודה נדרש בית הדין לענות על מספר שאלות מהותיות לצורך הכרעתו בסוגיה: מה דינו של נושא משרה בחברה אשר קיבל שכר החורג מגובה השכר המאושר על פי מדיניות שאותה קבע דירקטוריון החברה על פי הוראות חוק החברות? האם יש לחייב את העובד בהשבה מלאה או חלקית של השכר והבונוס שקיבל מעבר להוראות מדיניות התגמול?

חשיבות חובת הגילוי מטעם היזם בקניית דירה בפרויקט

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה, נידונו בשלוש ערכאות משפטיות סוגיות משפטיות מעניינות לגבי חובת הגילוי, משמעותה והיקפה, של יזמות / קבלניות בהסכם מכר כלפי רוכשי דירות מגורים, באשר לקיומן או לבנייתן או הפעלתן בעתיד של קומות מסחר בבנייני מגורים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.