מס חברות הוא מס שהמדינה מטילה על חברות עסקיות ומקביל למעשה למס שאנשים יחידים משלמים למדינה, באותו אופן שכל אזרח מדינה נדרש לשלם מס בגין הרווחים שלו, כך גם כל חברה נדרשת לשלם מס בגין הרווחים שלה.
מס החברות הוא נורמה במדינות רבות. מס זה מאפשר למדינה להגדיל את הרווחים שלה ממיסוי והוא נחשב למס שעלול להבריח משקיעים או חברות מלעבוד במדינה מסוימת. בשנים האחרונות קיים שיח ציבורי אודות גובה מס החברות בארץ. חברות רבות בישראל משלמות מס על הרווחים שלהם ובכך הן תורמות לקופת המדינה.
כיצד סיוע משפטי יסייע לנו בתחום?
איך עורך דין יכול לעזור לנו עם תשלומים של מס חברות בגין החברה שבבעלותנו? נכון, מס חברות הוא חובה על פי חוק, כשזה מגיע למיסים רובנו מחפשים דרכים להפחית את גובה המס אותו אנחנו משלמים. איך בכך שום פסול כי זה מותר על פי חוק. בדיוק בגלל זה כל חברה צריכה להתייעץ עם עורך דין שתחום ההתמחות שלו הוא מיסי חברות.
עורך הדין יוכל לעזור לנו לבצע בצורה נכונה תכנון מס לחברות. תכנון המס של החברה שלנו תסייע לנו לתכנן בצורה נכונה את ההכנסות וההוצאות של החברה שלנו. היא תסייע לנו לערוך תכנית עסקית למספר שנים קדימה ותעניק לחברה שלנו ביטחון כלכלי.
למה כדאי לפנות לעו"ד המתמחה בתחום?
ניתן לומר שכל חברה חייבת לפנות לעורך דין שמתמחה בדיני מיסים בשביל שהוא יעזור לנו לתכנן נכון את תשלום המס. עורך דין זה יוכל לסייע לנו לקבל הקלות מס והקלות בתשלומי המס.
הקלות בתשלומי המס או פטור מתשלום מס יכולים להסתכם בסכומים של מיליוני ואפילו מאוד מיליוני שקלים. את הכסף שנחסוך בגלל הפטור ממס נוכל להשקיע בפיתוח התשתית של החברה שלנו או בפיתוח מוצרים חדשים. במידה ואכן נקבל פטור מס נוכל להשקיע את הכסף בקנייה של חברות בת או ביצירה של קמפיין שיווקי שיעלה את כמות המכירות והעסקים שלנו בשוק הארצי ובשוק הבין לאומי והגלובלי.
לסיכום, מיסוי על חברות בישראל הוא עובדה שרירה וקיימת. בשביל שנשלם על מיסוי לפי משורות הדין כדאי לנו להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בדיני המס של מדינת ישראל. עורך דין זה יוכל לסייע לנו לקבל הקלות על תשלום המס ואפילו לזכות בפטור בתשלום.
עולם המס הינו עולם מורכב ודינאמי. החוק משתנה בתדירות גבוה ואירועי המס, לא אחת, חבויים בתוך המהלך העסקי. בחלק מהמקרים מי מהצדדים כלל לא היה מודע לכך כי יש בנמצא אירוע מס שלא טופל דבר שיכול להביא למצב של עבירות פליליות ואי עמידה בהתחייבות האזרחית כלפי המדינה.
במסגרת הדוחות השנתיים המוגשים למס הכנסה, על נישום לפרט בין היתר את רכוש העסק ומהו ייעודו, כלומר האם מדובר ברכוש שהוא חלק מהמלאי העסקי, או שמא מדובר ברכוש קבוע. לסיווג זה השלכות רבות על אופן מיסוי הרווח, ניכוי ההוצאות קיזוז הפסדים ועוד.