מאת:

בעקבות פרצות מס משמעותיות שנתגלו בשנים האחרונות ונוכח הרצון להילחם  בתופעת ההון השחור,  נערכת בימים אלו בחינה  מחדש של המצב החקיקתי הנוהג במטרה לחזק את הצמיחה הכלכלית, לצמצם פערים  חברתיים ולהעמיק את נושא גביית המיסים. 
בין שאר הסוגיות שנבחנות כעת ע"י המחוקק, נבחנת מחדש סוגיית הנאמנות לטובת תושב ישראל

נאמנות יוצר תושב חוץ
עסקינן בקרן נאמנות שנוצרת על ידי תושב חוץ אשר הקנה נכסים וכספים לנאמנות לטובת נהנה תושב ישראל. נדגיש כי נאמנות יוצר תושב חוץ תיחשב לכזאת בהתקיים אחת משתי החלופות הבאות:
א.      נאמנות שבשנת יצירתה ובשנת המס הנבחנת, כל יוצריה הינם תושבי חוץ. על פי חלופה זו יכולים הנהנים בנאמנות, כולם או מקצתם, להיות תושבי מדינת ישראל.
ב.      נאמנות שבשנת המס הנבחנת כל יוצריה וכל הנהנים בה תושבי חוץ.
כאשר קרן הנאמנות נכנסת תחת הגדרת "נאמנות תושבת חוץ" יוצר הקרן אינו חב במס על העברת נכסים לנאמנות. ואילו ההעברה של נכנסים מהנאמנות לידי הנהנה ייראו בה כאילו היוצר העביר את הנכס במישרין לנהנה.
לטענת רשות המיסים,  המנגנון הנוכחי  מאפשר ניצול לרעה של החוק הקיים אגב תכנוני מס אגרסיביים, למשל בדרך בה ישראלים עושים שימוש מלאכותי בתושבים זרים אשר לכאורה יוצרים  קרן נאמנות מסוימת, אלא שבפועל משמשים אך כצינור להעברת כספים באופן שמאפשר התחמקות מתשלום מס הן על הכספים והן על הפירות שהניבו אותם כספים.

נוכח האמור לעיל, במסגרת החקיקה החדשה, נישום יידרש להוכיח קיומה של קרבה משפחתית מדרגה ראשונה או שניה על מנת שיוכל ליהנות מהטבות המס ככל שמדובר בנאמנות שיוצרה הינו תושב חוץ בעוד הנהנה הנו תושב ישראל.
ב"נאמנות קרובים" זו, ימוסה חלקו של הנהנה בלבד והנאמן יוכל לבחור בין שתי חלופות לגבי מועד החבות במס:
א.      באופן שוטף, מידי שנה וביחס לפירות הנאמנות בלבד בשיעור מס של 25% כאשר החלוקה בפועל תהא פטורה ממס בידי הנהנה.
ב.      מועד החלוקה בעתיד לנהנה, בשיעור מס של 30% בגין כספי החלוקה. אם ניתן יהיה להוכיח את מקור הכסף ולסווגו להוני ופירותי, ימוסה הנהנה רק על חלקו הפירותי של הכסף.   
בתוך כך נדגיש, כי תחום מיסוי נאמנויות הנו תחום מורכב הנתון לפרשנות משפטית- פיסקאלית רחבה  ולפיכך, מן הראוי להיוועץ עם עו"ד הבקיא בתחום המיסים, בטרם הנכם מתעתדים לעשות בו שימוש.


לסיום נציין, כי אין לראות באמור לעיל כתחליף לחוות דעת משפטית ו/או לייעוץ משפטי ויש לראות באמור מעלה מכאן כסקירה חלקית ביותר בנושא שבנדון. 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.