מאת:

חברת אחזקות הינה חברה שכל נכסיה הינם זכויות בחברות, או נכסים שלא ניתן להעבירם על פי דין. כמו כן, נדרש שהכנסותיה יהיו הכנסות שמקורן בחלוקת דיבידנד או בנכסים שלא ניתן להעבירם על פי דין ותו לא. 

במסגרת סעיף 104ג לפקודת מס הכנסה נקבע כי חברה המעבירה לבעל מניותיה את כל המניות שיש אותן מחזיקה בחברה אחרת (להלן: המניות המועברות), לא תחויב במס לפי הפקודה ולפי חוק התיאומים בשל אינפלציה, בשל מכירת המניות המועברות, בהתקיים התנאים המצטברים המופיעים בסעיף (2) להלן. יצוין כי במסגרת סעיף 104ג לפקודה, לא ניתן להעביר מניות באיגוד מקרקעין מאחר שהפטור ממס מוחל אך ורק על הוראות הפקודה ועל הוראות חוק התיאומים בשל אינפלציה. התנאים המצטברים אשר בהתקיימם לא תחויב החברה במס הינם כדלקמן:

(1) בעל המניות (חברת האם) היא חברה המחזיקה בכל הזכויות בחברה המעבירה (חברת   הבת).
(2) לא ניתנת כל תמורה בגין העברת המניות, במישרין או בעקיפין (בהעברה על פי סעיף זה לא נדרשת הקצאת מניות על ידי החברה הקולטת). להבדיל מהעברות שפורטו לעיל הנעשות בתמורה להקצאת מניות.
(3) המניות המועברות יישארו בחברת האם שנתיים לפחות מיום ההעברה.
(4) במשך שנתיים לפחות מיום ההעברה לא חל שינוי בזכויותיה של חברת האם בחברת הבת.
עם זאת, סעיף 104ד לפקודה מאפשר דילול שיעור ההחזקה בחברה הקולטת בנסיבות שפורטו בסעיף (ב)(2)(1) לעיל, למעט ההתייחסות ל"חברה עתירת מחקר ופיתוח".
(5) ניתן צו בית משפט מוסמך לפי חוק החברות להפחתת הון של החברה המעבירה, אם היה בו צורך.
(6) הנכס מועבר למטרה עסקית וכלכלית והימנעות ממס או הפחתת מס בלתי נאותה אינן מהמטרות העיקריות של ההעברה.
(7) נתקבל אישור מאת מנהל רשות המסים לפני ההעברה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.