מאת:

מס הישבון הוא החזר או הקלת מס הניתנת לבעלי מקצוע מסוימים בתנאים מוגדרים מראש, בעיקר בנוגע להוצאות הנוגעות לתחום הייצוא. מס ההישבון מתייחס למעשה לזכותו של עסק העוסק בייצור לשם ייצוא לתבוע מהמדינה החזרים על ההוצאות שלו.

כשמדובר במס הישבון, הציבור אינו בקיא דייה ואינו מקשר את המושג באופן דומה למס הכנסה או מע"מ, בהם עשויים להינתן זיכויים הוא הקלות. לכן, עסקים מסוימים ולא מעטים, בעיקר עסקים קטנים, אינם מודעים כלל לזכותם לתבוע מהמדינה החזרים על פי חוק ההישבון בסכומים משמעותיים. החזרי המס על פי תקנות ההישבון משפיעים על פעולות רבות בעסק, כמו תמחור מוצרים נכון ותוצאות עסקיות שונות, ולכן יש להם חשיבות רבה ויכולת לתרום לעסק ולשגשוגו במישורים רבים.
 

משמעות המונח הישבון

הישבון משמעותו "החזר" והוא נוגע להחזרי מסי קנייה ומכס. תקנות ה-"הישבון" מוגדרות ומעוגנות ע"י חוקי מכס שונים: פקודות המכס, תקנות המכס, חוק מס הקנייה, חוק מיסים עקיפים ועוד. מושג זה זוכה להגדרה מפורטת בנוהלי המכס והמע"מ, לפי הגדרה זו, ההישבון הוא החזר או דחייה של תשלום מיסי ייבוא (מכס ומס קנייה) ליצואנים בכמה מקרים:
1. במקרה של ייבוא מרכיבים המשמשים לייצור מוצרים לשם ייבוא.
2. רכישת מרכיבים שיובאו על ידי גורם אחר והם משמשים ליצירת מוצרים שיעודם הוא ייצוא.
3. רכישת מרכיבים או מוצרים שיוצרו ביצור מקומי אשר מיועדים ליצוא או לייצור מוצרי ייצוא.
4. ובמקרה של ייבוא מוצרים מסווגים שנעשתה בהם פעילות ייצור בישראל ולכן מכן יוצאו.

כך שלמעשה, היצואן הישראלי זכאי לתבוע מהמדינה הישבון במספר מקרים בהם הוא רכש מרכיבים לשם יצירת מוצרים שאותם הוא מייעד לייצוא. חשוב לזכור כי לא כל ייצוא גם אם על פי התנאים מזכה בהישבון. הזיכוי תלוי בהסכמי המס המוגדרים עם המדינות שאליהם מיועד הייצוא. למשל, בייצוא למדינות אירופה אין זכאות להישבון מכס, אך ניתן למרות זאת לקבל החזר על מסי הקנייה.
 

קבלת הישבון - איך זה עובד?

ניתן לקבל את ההחזר בשני אופנים מרכזיים:
* אשראי - שבו מקבל היצואן אשראי לפי הצהרתו, ולאחר בדיקת מכס נעשה קיזוז המקטין את האשראי בהתאם, ואת העודף משלם היצואן.
* החזר לפי אחוזים - שיעור ההחזר נקבע מכל דולר ייצוא באחוזים. לפי אחוז זה, יקבל היצואן לחשבון הבנק את ההחזר.

לכל עסק העוסק בייצוא כדאי להיות בקיא בתקנות ההישבון ולתבוע את ההחזרים אליו הוא זכאי עפ"י החוק - למידע נוסף בנושא ולייעוץ מקצועי בכל שאלה אודות מס הישבון מוזמנים לפנות אלינו בכל עת.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.85 ע"י 21 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.