מאת:

תקנות מס הכנסה (פחת מואץ בתקופת ההתמודדות עם נגיף הקורונה) (הוראת שעה), התשפ"א-2020 - הודעת הבהרה

נזכיר, כי כחלק מהצעדים שנקטה הממשלה כדי לסייע לעסקים להתמודד עם השלכותיו הכלכליות של משבר הקורונה, אישרה ועדת הכספים תקנות למתן פחת מואץ לעסקים - תקנות מס הכנסה )פחת מואץ בתקופת ההתמודדות עם נגיף הקורונה)(הוראת שעה), התש"פ – 2020 (להלן: "התקנות").
 
במסגרת התקנות, נקבע, כי נישום שרכש ציוד במהלך התקופה 1.9.20-30.6.21 המשמש במישרין בפעילותו והוא זכאי בשלו לניכוי בעד פחת, רשאי לבקש בעד אותו ציוד פחת, במקום הפחת שהוא זכאי לו לפי כל דין, בשיעור כפול משיעור הפחת שלו היה זכאי לפי כל דין (להלן: "פחת מואץ")  ובלבד שסך כל הפחת שיינתן לציוד, לפי הוראות כל דין, לא יעלה על מחירו המקורי.
יודגש, כי האמור חל בתנאי שהציוד שימש בייצור הכנסה בידי הנישום בפעילותו בישראל (לרבות האזור כהגדרתו בסעיף 3א לפקודה) בכל התקופה שתחילתה במועד שבו החל השימוש בציוד וסיומה בתום שנת המס שבשלה נתבע פחת, לפחות והנישום הציג אישור מאת מייצג כמשמעותו בסעיף 236 לפקודה עח התקיימות התנאים המזכים בפחת מואץ.
 
נעדכן, כי בהמשך לאמור, בתאריך 9.9.21 פרסמה רשות המסים הודעת הבהרה ביחס לתקנות כאמור במסגרתן הבהירה היא מספר נושאים/שאלות שעלו מהתקנות:
  • מועד ההפעלה- בתקנות נקבעו תנאים לגבי מועד הפעלת הציוד בייצור הכנסה: ככלל, תוך 3 חודשים מיום הרכישה או 30.6.21- לפי המאוחר. לגבי ציוד מסוג שאינו ניתן להפעלה תוך שלושה חודשים מיום רכישתו או ציוד במפעל תעשייתי – תוך תשעה חודשים מיום הרכישה או 30.6.21  – לפי המאוחר
  • מתי לא יחולו התקנות? מהתקנות הוחרגו גופים שקיבלו זכות נפט, זיכיון או זיכיון משנה מהמדינה לגבי פעילות זו.  התקנות כוללות הוראות נוספות במסגרתן נקבעו מצבים בהם לא יחולו התקנות כגון רכישה מקרוב,  רכישה ללא תמורה ועוד.
  • כלי רכב- ציוד לעניין התקנות אינו כולל "כלי רכב" כמשמעותם בידני תעבורה, למעט רכב עבודה כהגדרתו בפקודת התעבורה, שאינו משאית ("רכב שציוד עבודה מורכב עליו באופן קבוע...". התקנות אפוא לא יחולו על כלי רכב שאינם רכב עבודה ובכלל זה- כלי רכב פרטיים, כלי רכב המיועדים להובלת משאות, כגון משאיות, כלי רכב להסעת נוסעים כגון אוטובוסים, מוניות, רכבים של מורי נהיגה וכו'.
  • שיפורים במושכר- ציוד לעניין התקנות אינו כולל הוצאות להתאמת המושכר שהוציא השוכר או שהוציא המשכיר לפי העניין, לצורך התאמת המושכר לשימושו כהגדרתם בתקנות מס הכנסה (כללים בדבר ניכוי הוצאות להתאמת מושכר), התשנ"ח-1998 . לכן, הוצאות כאמור אינן מזכות בכפל פחת לפי התקנות שבנדון, יחד עם זאת, הנישום יהיה זכאי לדרוש כפל פחת בגין ציוד שהותקן במסגרת התאמת המושכר, ובתנאי שהציוד ניתן להפרדה (לדוג' מזגן) ושהתקיימו יתר התנאים שבתקנות.
 
 

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חוק הקפאה והפחתה של דמי הבראה בשנת 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

כל עובד אשר השלים שנת עבודה במקום עבודתו זכאי לתשלום דמי הבראה. על מי חל החוק ומהו סכום ההפחתה?

חוות דעת משפטית - מנטרלת חשיפה פלילית

מאת: אלי דורון, עו"ד

כל מהלך עסקי שנעשה מבלי לדווח ומבלי לשלם את המס המתחייב ומבלי להתנהל בשקיפות המתחייבת, אזי עלול הוא להימצא הן בחשיפה פלילית והן בחשיפה אזרחית, והאמור נכון גם למצב בו הוא מתנהל כעצמאי והן במצב בו הוא מתנהל כחברה.

ביטול הפטור ממע"מ על יבוא אישי עד 75 דולר

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה פורסם כי כחלק מהצעדים שמתכנן משרד האוצר לצמצום הגירעון ההולך וגדל בקופת המדינה (בין היתר בעקבות המלחמה), מתוכנן ביטול הפטור ממס ערך מוסף על יבוא אישי מחו"ל עד 75 דולר. - מה המשמעות?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.