מאת:

פרסום תזכיר לתיקון פקודת מס הכנסה לעניין חובת הדיווח בגין החזקה במטבעות דיגיטליים

נבקש לעדכן אותכם, כי לאחרונה, פורסם תזכיר לתיקון פקודת מס הכנסה - תזכיר חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנות התקציב 2021 ו-2022), התשפ"א-2021 (להלן: "התזכיר").

במסגרת התזכיר מוצע לקבוע חובת דיווח מכח סעיף 131 לפקודת מס הכנסה לגבי מי שהוא או ילדו שגילו אינו עולה על 18 שנים החיזק ביום אחד או יותר בשנת מס מסויימת נכס פיננסי דיגיטלי בשווי של 200,000 ₪ לפחות.
נזכיר לכם, כי סעיף 131 לפקודת מס הכנסה הינו הסעיף אשר קובע את חובת הדיווח למס הכנסה בישראל ומונה רשימה ארוכה של החייבים בהגשת דוח.
 
כעת, מוצע להוסיף לרשימה, גם את מי שהחזיק הוא או בנו שגילו אינו עולה 18 ביום אחד או יותר בשנת מס מסוימת נכס פיננסי דיגיטלי בשווי של 200,000 ₪ לפחות, וזאת במטרה לייעל את גביית המס הנובע משימוש בנכסים פיננסיים דיגיטליים.
להלן הנוסח המוצע לתיקון סעיף 131 לפקודת מס הכנסה:
בפקודת מס הכנסה, אחרי סעיף 131(5ו) יבוא:
 
"(5ז) תושב ישראל שהחזיק, או שילדו שגילו אינו עולה על 18 שנים החזיק, ביום אחד או יותר בשנת המס נכס פיננסי דיגיטלי בשווי 200 אלף שקלים חדשים או יותר; שר האוצר יקבע את הפרטים שיכללו בטופס הדיווח לעניין השימוש בנכס פיננסי דיגיטלי.
בסעיף זה- "נכס פיננסי דיגיטלי"- יחידת ערך דיגיטלית שניתן לסחור בה או להעבירה באופן דיגיטלי ולהשתמש בה, בין היתר, כאמצעי חליפין או להשקעה, או כ זכות לבעלות, השתתפות , רווח או שימוש במיזם מסוים .""
 
התיקון המוצע צפוי להוביל לתוספת הכנסות מדינה בהיקף מוערך של כ-30 מיליון ₪ בשנת 2022, ומטרתו הינה לצמצם את היקף ההון השחור בישראל, להביא לגילוי נכסים והכנסות לא מדווחים ולשפר את איכות הביקורת של רשות המסים.  
ההצעה הינה לקבוע חובת דיווח שנתית על החזקת "נכס פיננסי דיגיטלי" –המוגדר כיחידת ערך דיגיטלית, המשמשת בין היתר לאחר מהשימושים הבאים: כאמצעי חליפין, כנכס להשקעה, כזכות לבעלות או חברות במיזם או לרווח עתידי ממיזם, או כזות לשימוש במוצר או שירות.
 
 

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.