מאת:

בגלל הקורונה: הוצאות פחת בשיעור כפול

וועדת הכספים אישרה את תקנות מס הכנסה (פחת מואץ בתקופת ההתמודדות עם נגיף הקורונה) (הוראת שעה), אשר קובעות כי לגבי ציוד שנרכש בין התאריכים 1/9/2020 עד 30/06/2021 יחול פחת בשיעור כפול על פי דין.
 
בתקופה האחרונה, אנו נמצאים בשלבים מתקדמים של היציאה מהסגר האחרון, ומאידך נשמעים קולות לסגר שלישי שאולי יגיע - בינתיים אי הוודאות ממשיכה לרחף מעל ראשנו. כחלק מתוכנית הסיוע הכלכלי אשר מוביל משרד האוצר, אישרה אתמול וועדת הכספים של הכנסת את תקנות מס הכנסה (פחת מואץ בתקופת ההתמודדות עם נגיף הקורונה) (הוראת שעה), התש"ף-2020 (להלן: "התקנות"), אשר קובעות כי לגבי ציוד שנרכש בין התאריכים 1.9.2020 עד 30.06.2021 יחול פחת בשיעור כפול על פי דין, כאשר ישנה חלקוה לעניין הענפים השונים.
 
נציין כי בהתאם לתקנות מס הכנסה (פחת), 1941 שיעורי הפחת על ציוד שרוכש העסק ואשר ניתן לדרוש כהוצאה לצרכי מס (מכונות, מכשירים, מחשבים וכו') נעים לרוב בין 7% ל-33%. בהתאם לתקנות, ענפי התעשייה יהיו זכאים לפחת מואץ לתקופה של 9 חודשים וכי שירותי המסחר והשירותים יהיו זכאים לפחת מואץ לתקופה של 3 חודשים באופן כללי. לעניין רכישת ציוד מסיבי שלא ניתן להשמישו בתוך 3 חודשים, יקבלו עסקים אלה הארכה ל-9 חודשים לענפי התעשייה. מתן האפשרות לדרוש פחת מואץ תעודד קניית ציוד והנעת הכלכלה, אך החשוב מכל, תביא גם להקטנת נטל המס על אותם עסקים בדמות הקטנת ההכנסה החייבת שלהם. בימים בהם מגפת הקורונה ממשיכה להלך אימים על הכלכלה, נראה כי כל הטבה שתגיע מרשויות המדינה היא צעד מבורך. אנו עדים לשינויים רבים בחיי היום-יום וכך גם בחוקים ותקנות נוספות המחוקקות בהוראות שעה. ליווי משפטי ומקצועי ושילובם של מומחים במתן ייעוץ בתחומי המיסוי יכולים להקל על קבלת ההטבות והמענקים ולהאיר את קצה המנהרה בתקופה המורכבת אותה אנו עוברים.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

3.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.