מאת:

ייעוץ וסיוע משפטי לחייבים למע"מ, אשר מע"מ עיקל את רכבם ו/או חשבונות הבנק

קורה לא אחת כי אדם מתעורר בבוקר ומוצא כי מכוניתו עוקלה /או חשבונות הבנק שלו עוקלו על ידי רשויות מע"מ ו/או שהרכב נגרר ונלקח על ידי מע"מ. רשויות מע"מ מורגלות לפעול על פי פקודות המיסים גביה המסמיכה את הרשות להטיל עיקולים ולתפוס מכוניות ו/או חשבונות בנק ו/או כל נכס אחר וזאת במגוון רחב של מקרים אשר מאפשרים למדינה לפעול בגמישות ובמהירות כנגד מי שמוגדר בחוק כ-"סרבן מס".
 
הלכה למעשה, הניסיון מלמד כי רשות מע"מ לא תפעל במיידי כנגד אדם אשר לא שילם את המס הנדרש אלא לאחר המצאת התראות ו/או לאחר שהתרשמה כי מדובר באדם אשר מסרב לשלם את המס שלדעת המדינה מגיע לה מאותו אדם. בהקשר זה יובהר כי בכל משרד מע"מ בישראל ישנה מחלקת גביה אשר לה סמכויות רבות, זו פועלת לטובת גביית חובות מע"מ ובמקרים בהם היא נתקלת במצב בו קיים חוב שאינו משולם, פונה היא בתחילה ברכות ומנסה באמצעות מפגש או שיחת טלפון להביא לידי הסדרה של החוב. עם זאת, בנסיבות בהן רשות המס רואה כי האזרח מסרב להגיע למחלקת הגביה ולהסדיר את חובו, אזי פועלת היא לטובת עיקולים של רכבים ו/או נקיטת הליכי גביה אחרים, לרבות הטלת עיקול על חשבון הבנק ועוד.
 
רשות מע"מ תפעל לטובת עיקול רכבים גם אם אלה משועבדים לבנק, משמע גם אם המשמעות של המהלך הוא שמימוש הרכב יביא לידי פירעון ההלוואה לבנק ולא מעבר לכך. רשות מע"מ מודעת לכך כי בחלק גדול של המקרים חשבון הבנק ו/או המכונית היא "הבטן הרכה" של העוסק, כך שלקחת לו את הרכב, זו הפעולה הנדרשת על מנת לגרום לעוסק לפעול במיידי לטובת הסדרת החוב וכל עוד היא לא נוקטת בצעד שכזה ימנע העוסק מלשלם את החוב למע"מ ו/או למס הכנסה. יחד עם זאת חשוב להבהיר כי רשות המס יכולה לפעול לעיקול של רכב וגרירתו רק בנסיבות בהן יש בנמצא חוב סופי, כלומר חוב חלוט, חוב שהוא לא במחלוקת. חוב שכזה יכול שייווצר במקרה בו אזרח נמנע מלהגיש במשך תקופה דוחות למע"מ מה שמביא לידי כך שמחשב מע"מ קובע את המס לתשלום באופן אוטומטי ו/או מקרה בו אזרח המציא את הדוחות אולם נמנע מלשלם אותם ו/או מצב בו אזרח הגיע להסכם שומה עם מע"מ אולם הוא לא מכבד את ההסכם ו/או מצב בו ניתן פסק דין לטובת מע"מ אשר לא כובד ו/או מצב בו הוצאה שומה על ידי מע"מ עליה לא הוגשה השגה ו/או מצב בו הוגשה השגה אך זו נדחתה ולא הוגש ערעור בגינה - רק אז רשות מע"מ יכולה לפעול לטובת הטלת עיקולים כנגד העוסק וזאת באמצעות מערך גבייה חכם ומשומן של רשות המס.
 
היה ומע"מ ו/או מס הכנסה עיקלו לך רכב ו/או חשבון בנק ו/או כל נכס אחר, אנו הכתובת עבורך!
משרדנו המורכב מעורכי דין ורואי חשבון יוצאי רשויות מע"מ ומס הכנסה, מתמחה בכל הקשור בהתנהלות מול רשויות המס בכלל ומול מחלקות הגביה בפרט. משרדנו יידע לפעול במיידי אל מול הגורמים הקשורים ולקדם עבורך מהלך של הסדר ו/או כל מהלך חוקי אחר וזאת מתוך מטרה להביא לידי ביטול העיקול והחזרת הרכב ו/או ביטול מכביד אחר. אנו מציעים לכל חייב לא לחכות לעיקולים ולאפשר לנו לפעול בשמו בטרם יוטלו כאלה, והיה ולא הספיק וכאלה כבר הוטלו, נכון יהיה לאפשר לנו לפעול בשמו לטובל ביטולם. יובהר כי משרדנו מתמחה בניהול מגעים מול רשויות המס ולפעול לטובת נקיטה בהליכים נדרשים לטובת קידום עניינך ופתרון הבעיה במהירות ויעילות, כאשר כל מקרה חייב להיבחן על ידינו לגופו. במרבית המקרים יודעים אנו לפתור את הבעיה בדרך של הסכמה, ללא כל צורך לפנות לבית המשפט אולם כשנדרש יודעים אנו לעשות כן.
 
פנה אלינו עתה ונקדם עניינך ללא דיחוי, חייג כעת לעו"ד אלי דורון 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

 

4.5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.