מאת:

פירוק שותפות עקב משבר הקורונה בסיוע עו"ד ורו"ח מומחה בדין המסחרי ובפירוק שותפויות

משבר הקורונה נחת על הכלכלה העולמית בכלל ועל הכלכלה הישראלית בפרט כרעם ביום בהיר, ללא כל הכנה וללא כל מתן שהות להערכות. בפועל הוא נחת על המשק באופן בלתי צפוי בעליל, באופן אשר שותפויות ועסקים לא צפו ולא נערכו לו. דווקא בעיצומה של פריחה ושגשוג, בתקופה בה מרבית המסעדות ובתי הקפה היו מלאים עד אפס מקום, דווקא בתקופה בה בתי המלון היוFully booked , דווקא בתופה בה שדות התעופה היה עסוקים יותר מתמיד, דווקא בתקופה בה ישראלים כבשו את העולם באינספור מיזמים ועסקאות ועוד ועוד - דווקא אז פרצה לה מגפת הקורונה.
 
התפרצות המגפה לא זו בלבד שהותירה את מרבית הישראלים בתדהמה ובחרדה, אלה שבנוסף בלמה היא, ממש כך, את המשק העולמי והישראלי, את הפעילות העסקית ואולי בעיקר את נכונותם של הישראלים להוציא כספים לטובת מוצרים או שירותים שאינם חיוניים בעליל. למעשה המגפה הביאה לידי התכנסות של כל משפחה בתוך עצמה, כשזו מנסה להבין את גודל האסון הבריאותי והכלכלי שהמגפה הביאה עמה לעולם ובכלל זה למדינת ישראל. נכון להיום פועל העולם כולו לטובת בלימת המגפה, כל מדינה והאסטרטגיה שלה, אולם בשורה התחתונה ולמרות מאמצים משותפים למעשה כל אדם לנפשו, כל משפחה לעצמה וכל עסק וכל שותפות למעשה מצאו עצמם אל מול זרם הוצאות שלא פסק עקב המגפה, בעוד שההכנסות פחתו מהותית ובחלק מהמקרים אף נבלמו ממש. כך יוצא שהמגפה, מטבע הדברים, תקפה ולא פסחה על שותפויות רבות ופגעה גם בהן. חלק מהשותפויות רשומות, חלקן לאו, חלק ותיקות וחלק חדשות, חלק מהשותפויות מורכבות מבני אותה משפחה ובחלק אחר מהמקרים מדובר בשותפויות המורכבות מחברים ו/או אנשי עסקים ו/או יזמים אשר החליטו להקים יחדיו עסק כזה או אחר.
 
המציאות מראה כי חלק מהשותפויות שנפגעו הינן שותפויות ותיקות ומנוסות, שם השותפים עובדים זה לצד זה מזה שנים ארוכות וחלק אחר של השותפויות הינן שותפויות צעירות, כאלה שטרם הספיקו להשיב למייסדים את השקעתם הראשונית. חלק מהשותפויות מושתתות על הסכמים בעל פה ו/או בכתב בין אנשים פרטיים, חלק מהשותפויות הינן בין חברות וחלק אחר מהשותפויות הינן למעשה התאגדות בדרך של מספר חברים המחזיקים בשיתוף בחברה, כשלכל אחד מהחברים אחוז מסוים במניות של אותה התאגדות, של אותה חברה. יתרה מזאת, לחלק מהשותפויות יש התחייבויות, לחלק אין התחייבויות, לחלק מהשותפויות יש "כרית בטחון" לשעת מחסור ולחלק גדול אחר של השותפויות אין כל כרית בטחון וזאת משום שהשותפים נהגו לחלוק 100% מהרווחים במהלך ההתנהלות השותפות. בנוסף, חלק מהשותפויות פסקו מכל מלאכה וכל הכנסותיהם נעצרו לחלוטין וחלק אחר מהשותפויות עדין ממשיכות, עם דם בעיניים וסכין בין השיניים לפעול, רק שההכנסות פחתו מהותית. כמובן, שיש גם ברי מזל אשר שותפותם מושתתת על ענף אשר דווקא בתקופות משבר דוגמת מגפה ההכנסות גדלות, כך למשל רשתות מזון, רשתות פארם, רשתות בריאות ועוד. לאור פני הדברים אין זה פלא כי משברים דוגמת מגפת הקורונה מייצרים לא אחת מתחים ו/או "מחשבות" ו/או מחלוקות בין שותפים ו/או במצב בו הם השותפים מחליטים, ללא יריבות וללא מאבקים, כי הגיעה העת להיפרד. מבלי לפגוע באמור לעיל, יאמר כי מרבית המחלוקות נובעות עקב פגיעה כלכלית בעסק, מה שמכניס את כל השותפים למתח ומה שלא אחת מציף ניגודי עניינים בין השותפים, כאשר, לדוגמא שותף אחד מבקש להתנהל אסטרטגית בצורה מסוימת בעוד שהשותף או השותפים האחרים מבקשים אסטרטגית להתנהל בצורה אחרת.
 
המחלוקות יכול ויצופו עקב שורה שלמצבים דוגמת אלה:
  1. רצון של מי מהשותפים לפעול לטובת סגירת השותפות עקב המגיפה.
  2. הצורך להזרים כספים לטובת הצלת השותפות.
  3. הרצון של מי מהשותפים להכניס משקיע ו/או שותף נוסף שאינו מקובל על השותפים האחרים.
  4. החשש של מי מהשותפים מפני התחייבויותיו כלפי הבנקים או גורמים אחרים ורצונו להשתחרר מאלה.
  5. הרצון של מי מהשותפים למכור את העסק ו/או להתמזג עם עסק אחר.
  6. מחלוקות לעניין תשלומים והתחשבנויות בין השותפים, בינם לבין עצמם ובכלל זה רצון של מי מהשותפים להביא לידי פתיחת התחשבנויות עבר.
  7. הרצון של מי מהשותפים למשוך דווקא עתה את השקעתו בשותפות ו/או את הכספים שהלווה לשותפות בעוד ששותפים אחרים מסרבים.
  8. מחלוקת לעניין המשך הפעלת העסק, אם בכלל ו/או סגירתו הסופית.
  9. מחלוקת לעניין חובות העסק, זהות השותף שאמור לשלם או לספוג אותן וכדומה.
  10. מחלוקות באשר ליישום הוראות הסכם השותפים ו/או התמודדות עם טענות של חלק מהשותפים כלפי אחרים בדבר הפרה של הסכם השותפות.
  11. מחלוקות לעניין אסטרטגיית ספיגת הנזק ו/או אסטרטגית יציאה מהמשבר.
  12. חילוקי דעות הנובעים כתוצאה מניגוד עניינים, למשל במצב בו השותפות מעסיקה חלק מבני המשפחה של מי מהשותפים בניגוד לרצון האחרים.
  13. מחלוקות באשר לשיעור הבעלות, במיוחד בנסיבות בהן הבעלות הרשומה אינה מתיישבת עם שיעור הבעלות המוסכם בעל פה על הצדדים.
  14. מחלוקות באשר לאופן הטיפול בנושים ו/או בחייבים של השותפות ו/או באשר לנכונות ו/או אי הנכונות להתמודד עם גורמים אלה.
  15. ועוד ועוד עילות למחלוקות
 
כיצד אנחנו יכולים לסייע בתרחישים שכאלו?
משרדנו הינו משרד עו"ד המורכב מעורכי דין, כלכלנים ורואי חשבון להם ניסיון ספציפי בכל הקשור בדיני מסחר, מאבקים משפטיים, בטיפול בסכסוכים מסחריים, בעריכת הסכמי פשרה, בניהול הליכים בפני בתי המשפט, בנקיטה בפעולות מהירות לטובת מניעת צעדים אופרטיביים של מי מהשותפות, ביכולת לבחון חקירתית האם מי מהשותפים התנהל בחוסר יושרה, ביכולת לנסות לפתור את המחלוקות בהסכמה ובדרכי נועם ובאותה נשימה – ביכולת להיות אגרסיביים ולתקוף משפטית, לטובת שמירה על אינטרס לקוח משרדנו.
 
כאמור, משרדנו מורכב הן מעו"ד והן מרו"ח, כמו כן לצד המשרד ובבעלותו מחלקה כלכלית אשר מסוגלת להעריך את שווי העסק. כך יוצא שלמשרדנו הכלים והיכולות לעזור לך לפתור את הבעיה ובמהירות. משרדנו מרכב מעשר מחלקות, כל אחת מומחית בתחומה, וביחד ידעו המומחים מטעם משרדנו להביא לך את המענה המשפטי המושלם, אם בדרך של שלום, פשרה או הסכמה ואם בדרך של מאבק משפטי אגרסיבי אשר ישמור עליך ו/או על העסק ויביא לידי יישום האסטרטגיה אשר משרדנו יגבש עמך כבר בשלבים הראשונים של המאבק. אנו נדע בהסכמתך לקבל פיקוד על המשבר, נמנע ממך מלקבל החלטות אמוציונליות וביחד נדע לעשות כל שנדרש לטובת כיבוש היעד על פי ההגדרה שתקבע על ידנו מראש. כמו כן, נוסיף, כי משרדנו מתמחה בשיקום עסקים ושותפויות ובדיני חדלות פירעון, כך, ככל שהאמור יהיה רלוונטי, נדע לפעול לטובת שיקום העסק, ככל שהדבר מתאפשר והיה ולא, נדע לפעול לטובת פירוק השותפות ו/או נקיטה בפעולות משפטיות מעולם חדלות הפירעון וזאת על מנת להקטין את הנזקים ולצמצם את החשיפה שלך כשותף בעסק עד למינימום האפשרי. בהקשר זה נוסיף כי משרדנו, המייצג מספר בנקים בישראל ובעולם, מתמחה בדיני בנקאות, כך שנדע כיצד להתנהל בשמך או בשם השותפות מול הנושים, מול הבנקים ומול צדדים שלישיים לטובת הוצאתך מהמשבר במינימום נזק. לכך נוסף כי משרדנו יידע, היה ויתאפשר, לפעול ביחד עמך לטובת איתור משקיע ו/או בעלי הון כאלה או אחרים אשר באמצעותם ניתן יהיה לבצע עסקה מהירה ו/או מהלך חכם אחר אשר יכול לכלול את הוצאתך מהשותפות ו/או את הוצאת השותף האחר מהשותפות בתמורה הולמת. למשרדנו ניסיון של עשרות בשנים בכל הקשור בטיפול במחלוקות ו/או בבעיות אחרות הנובעות משותפויות, הצורך בפירוק בהסכמה, פירוק בדרך של מאבק משפטי, כינוסי נכסים והסתייעות בכל כלי משפטי אחר אשר יביא לך את המבוקש. נוסיף ונדגיש כי משרדנו מאמין בייחס אישי ובטיפול אינטימי בבעיות מתעוררות. ברגע בו לקוח בחר בנו לטפל בבעייתו אנו נעשה כל שהדין מאפשר עד למציאת פתרון מלא לשביעות רצון הלקוח. משרדנו יפעל במהירות, בדיסקרטיות ובמקצועיות נטולת פשרות עד למציאת פתרון לשביעות רצונך הלקוח. אנו נעשה כל שניתן על מנת שתרגיש כי אנו דואגים לך ולמצב, לא פחות מכפי שאתה דואג לו ואם ניתן אף מעבר לכך. נחשוב נכון ויצירתי, נבין במהירות את המורכבות ונקדם עבורך את הפתרון המתאים ביותר למצב הנתון. נקרא עבורך את המפה נכונה, נציב מראה לנגד עינייך וביחד נעזור לך להגיע לעבר היעד . אנו מציעים לך להכניס אותנו לתמונה במהירות האפשרית, ללא דיחוי, כבר עם תחילתו של המשבר ו/או עם תחילתו של מו"מ ו/או עם תחילתה של מחשבה על פירוק או הפרדות. הניסיון מלמד כי התנהלות השותפים בשלבים הראשונים של המשבר מסיבה לא אחת נזק ממשי ולכן מאוד חשוב לאפשר לנו להיכנס לסוגיה מיידית. אנו נדע לעשות כן עבורך, אם עסקינן בשותפות קטנה ואם עסקינן בעסק גדול. משרדנו פעיל בכל הארץ ונותן מענה מושלם למגוון רחב של עסקים, אנשי עסקים, שותפויות, חברות ועוד. היכולת שלנו לבחון את המקרה משפטית, כלכלית וחשבונאית, מקנים לנו יתרון הממונף לטובת האינטרסים שלך.
 
אל תחכה, פעל כעת - התקשר אלינו ואנו נפגוש אותך במיידי לטובת קידום האמור, חייג כעת לעו"ד אלי דורון: 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

סכסוך בין מזכה לזכיין - סוף מעשה במחשבה תחילה

מאת: אלי דורון, עו"ד

היעדרו של הסדר חקיקתי מלא לגבי מודל הזכיינות מותיר בידי המזכה את היכולת להכתיב ולקבוע תנאים בהסכם הזכיינות אשר ספק רב אם היו מתאפשרים בהינתן הסדר מעין זה, ולמגינת הלב- יודעים מזכים רבים לנצל לאקונה חקיקתית זו לטובתם.

"הפרדת כוחות" בחברה פרטית לעומת פירוק שותפות

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

מהי הדרך להיפרדות בין בעלי מניות שהסתכסכו ושהיחסים ביניהם הגיעו לכדי אובדן אמון?.. זוהי השאלה אשר נדונה בפסק דין חדש של בית המשפט המחוזי בתל אביב

האם שותף חדש המצטרף לעסק קיים חייב בחובות הקודמים של העסק?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

שותף חדש מצטרף לעסק קיים כאשר לעסק חובות עבר כלפי נושים שונים, האם הוא חב בחובות העבר של אותו עסק קיים אשר הצטברו בתקופה שלפני הצטרפותו? זוהי השאלה אשר נדונה בפסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים אשר ניתן לאחרונה במסגרת ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.