מאת:

בסוף חודש מאי האחרון פרסמה רשות המסים בסין, ביחד עם משרד האוצר, חוזר מקצועי מס' 48 שעניינו הארכה והרחבת חוזר ישן אשר עסק בכל הקשור לניכוי הוצאות של פרסום ושיווק. החוזר החדש מבקש, בין השאר, להעלות השיעורים שלפיהם מנוכות הוצאות פרסום ושיווק, ובכך להקטין חבויות המס הקמות לתעשיות מסוימות שמטבען הן נושאות בהוצאות גבוהות יחסית של פרסום ושיווק, אותן מתיר חוק EITL(Enterprise income law) לנכות בשיעור של 15% בלבד. מה עוד, החוזר מגדיל את מספר התעשיות שחלה בעניינן אפשרות הקצאת ההוצאות בין התעשיות הקשורות (כפי שיוסבר להלן), עת שעובר לפרסום החוזר האפשרות הזו הייתה קיימת רק בתעשיית המשקאות ללא אלכוהול.

כבר עתה יובהר כי החוזר נשוא הכותרת מוחל רטרואקטיבי מתאריך 1 לינואר 2011 וימשיך להיות בתוקף עד 31 דצמבר 2015.

להלן עיקר ההוראות הכלולות בחוזר מס ' 48:
• הוצאות פרסום ושיווק שהוצאו בתעשיות המייצרות אחת מאלה: תרופות, משקאות קלים או קוסמטיקה, יותרו בניכוי בשיעור של 30% מהכנסות השנתיות. עודף הוצאות ככל שיימצא כזה יועבר לניכוי לשנים הבאות בכפוף לאותם כללי ניכוי.

• במסגרת החוזר נקבעה אפשרות לפיה יוכלו תעשיות שונות לכרות ביניהן הסכם שיתוף שיש בו כדי לאפשר לתעשיות אלו אשר בדרך כלל יש קשר כלשהו ביניהן בין אם היה דרך החזקת מניות או בין אם היה בפעילות משותפת ביניהן, להקצות הוצאות הפרסום והשיווק ביניהן. במילים אחרות, תעשיית ייצור שקשורה לאחרת בהסכם שיתוף ויש ברשותה הוצאות המותרות לניכוי רשאית לנכות לעצמה חלק מההוצאות והשאר תוכל להקצות לחברות/תעשיות אחרות המצויות במסגרת אותו הסכם. האמור בפסקה זו תקף כל עוד שומרות החברות/תעשיות על שיעור ניכוי הוצאות מקסימלי של 30%.

• הוצאות בגין שיווק ופרסום אינן מותרות לניכוי בתעשיות הטבק, בין אם היה הסכם שיתוף ובין אם לא.

האפשרות לניכוי הוצאות פרסום ושיווק בשיעור של 30% לאותן תעשיות כאמור לעיל,  ניתנה כבר בעבר, וזאת במסגרת חוזר מס' 72. ברם, תוקף החוזר האחרון הוגבל רק לתקופה של שלוש שנים שתמו בדצמבר 2010. על רקע החוזר הישן חיברו רשויות המס ביחד עם משרד האוצר חוזר מס' 48, שניתן לראות בו כצעד שנועד להאריך תוקף הוראות החוזר הקודם מס' 72. אך עם מספר שינויים וחידושים, ביניהם ניתן למנות:

• תחולת חוזר 72 הוגבלה לשלוש שנים. כאן לעומת זאת, עסקינן בחוזר שמקנה את האפשרות ליהנות מההטבות הגלומות בו למשך 5 שנים שלמות. קביעה שיש בה, לדעת הרבים, כדי לתרום ליציבות, רציפות, אחידות ויעילות יישום הוראות החוק.

• החוזר החדש מצרף לעניין ניכוי ההוצאות בשיעור מוגדל בנוסף לתעשיית הייצור בקוסמטיקה גם את החברות הסיטונאיות בענף הקוסמטיקה. אולם שאר התעשיות (משקאות ללא אלכוהול ותרופות) נותרו על כנן ולא נעשה בענייניהן הכללה נוספת כזו שנעשתה בענף הקוסמטיקה.

• הרחבת האפשרות להקצאת הוצאות לתעשיות האחרות, ככל שהוצאות אלו מוקצות במסגרת הסכם שיתוף כפי שהוסבר לעיל. בתקופת חוזר מס' 72 נקבעו הוראות שלפיהן הותרה הקצאת הוצאות בין בעלי זיכיונות לבין היצרנים רק אם וכאשר הדבר נעשה בתוך תעשיות משקאות ללא-אלכוהול ובתנאים מסוימים. לעומת זאת, החוזר החדש מרחיב מגוון התעשיות להן תותר אפשרות כריתת הסכם שיתוף, ומכליל בזה שאר התעשיות שלא נכללו מקודם.

יובהר כי ישנן נקודות ספציפיות בשורות החוזר החדש שנדרש לגביהן הבהרות, דוגמאות לכך: האופן בו מוסדרות ההוראות בעניין הקצאת הוצאות במסגרת הסכמי שיתוף אינו ברור וזקוק להבהרה באופן מיידי. זאת ועוד, ההוראות בעניין ההחלה הרטרואקטיבי להוראות החוזר מתאריך 1 ינואר 2011 לקויות – הלקויים מתעצמים במיוחד במקרים בהם חברות הנכללות בתחולת החוזר אשר הותר בעניינן ניכוי הוצאות בשיעור גבוה של 30% , כבר ניכו הוצאות הפרסום ושיווק בגין שנת 2011 לפי השיעורים הישנים ( בגובה 15%). אך מלבד האמור בפסקה זו אין חולק כי רבים הרואים בצעד הוצאת החוזר נשוא כתיבה זו כצעד מבורך ביותר.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הבנקים ותפקידם החדש - “שומרי הסף”

מאת: אלי דורון, עו"ד

מאמר זה יסקור את הרקע לשינוי, את תפקיד הבנקים כשומרי סף, את השלכותיו על הלקוחות ואת האתגרים הכרוכים בכך.

תפקידן של אמנות למניעת כפל מס עליהן ישראל חתומה

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את תפקידן המרכזי של אמנות אלה, את תרומתן ליציבות הכלכלית והמשפטית, וכן נעמוד על מנגנוני היישום שלהן.

חילופי מידע בין בנקים במדינות ה-OECD על בסיס תושבות בעלי החשבון

מאת: אלי דורון, עו"ד

CRS חולל מהפכה בתחום חילופי המידע הפיננסי והגביר משמעותית את השקיפות של חשבונות בנקים ברחבי העולם. חקיקה זו מקשה על העלמות מס ושימוש במקלטי מס לא-מדווחים, תוך יצירת מערכת גלובלית לאיסוף והעברת מידע בין רשויות המס. עם זאת, עדיין קיימים אתגרים ביישום אחיד של הכללים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.