מאת:

על רקע הידיעות לפיהן דנה הממשלה באפשרות להעלאת מיסים משמעותית במהלך שנת 2013, דאג ראש הממשלה מר בנימין נתניהו לשלוח מסר מרגיע בנושא. בהתאם לדברים שנאמרו על ידי ראש הממשלה ביום ג' האחרון בנוכחות שר האוצר מר יובל שטייניץ ומר אנחל גורייה מזכ"ל ה-OECD (הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי), הסיבה לכך שישראל הצליחה להימנע ממיתון שמדינות אחרות בעולם שקעו בו בשנים האחרונות אין מקורה בכך שהאוויר בישראל טוב יותר אלא בכך שהממשלה הצליחה לשלוט בהוצאותיה.

לפי ראש הממשלה, קברניטי המדינה לא נתנו לגירעון בתקציב לחרוג ולמיסים להרקיע שחקים מתוך ידיעה שכך לא יתקבלו יותר רווחים אלא להיפך. אילו מדינות אחרות בעולם היו דבקות בעקרונות שמדינת ישראל דבקה בהם, הוא הוסיף, הן לא היו במצב שבו הן נמצאות היום.

עוד ציין ראש הממשלה כי הפעולות שסייעו לצמיחת כלכלת ישראל בשנים האחרונות כללו הכנסת תחרות לענפים שונים, שמירה על משמעת תקציבית כאמור והימנעות ממה שכונה על ידו "מיסוי עד לרמה של מיתון". ראש הממשלה הבהיר את עמדתו לפיה אין להגזים בהעלאת מיסים שעלולה לגרום למצב שבו אין טעם יותר לעבוד ולהרוויח. לגישתו, אם ממסים את המעסיקים יותר מדי אז לא כדאי להם יותר לעבוד ולהרוויח וכתוצאה מכך הם לא משלמים למדינה מיסים מה שפוגם בצמיחה.

הדברים הנ"ל שנאמרו על ידי ראש הממשלה מקובלים על ראשי משרד עורכי הדין דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר ושות', המתמחים בטיפול במיסוי אזרחי, פלילי ובינלאומי. לדבריהם אכן קיים קשר בין שיעורי המס המוטלים על נישומים לבין המוטיבציה שיש לאותם נישומים להמשיך ולעבוד. שיעורי מס גבוהים מדי עלולים לגרום לנישומים רבים לצמצם את היקף עבודתם ולעתים אף להפסיקה כליל, זאת מאחר וכבר לא כדאי להם יהיה להמשיך ולעבוד היות והכנסתם לאחר מס (במידה והינו גבוה) תקטן במידה משמעותית.

על כן, לדבריהם במידה ועסקינן במעסיקים, הרי שמיסוי יתר שלהם, שכאמור עלול לגרום להם לצמצם או אפילו להפסיק את עבודתם, משפיע מטבע הדברים גם על עובדיהם שחלקם או כולם ימצאו את עצמם מפוטרים. אם כן, מצד אחד הפסקת המעסיקים את עבודתם תגרום לכך שלא יהיו להם הכנסות ולכן לא יידרשו לשלם למדינה מיסים, ומצד שני עובדי אותם מעסיקים שהפסיקו את עבודתם ימצאו את עצמם מפוטרים מה שיעלה את שיעורי האבטלה ויפגע משמעותית בתוצר הלאומי ובשיעור הצמיחה של המדינה.

יתרה מזאת, ברור וגלוי הוא כי ככול ששיעורי המס ישמרו סבירים, כך גם תגדל נכונותו של האזרח לדווח לרשויות על מלא הכנסותיו בארץ ובעולם, בשקיפות מלאה, תוך תשלום מלא המס המתחייב בגין הכנסותיו אלה ותוך הימנעות מנטילת סיכונים מיותרים, כאלה העלולים לחשוף אותו לפלילים. שיעורי מס גבוהים, כך מעיד העבר, גורמים לא אחת לבעלי עסקים נורמטיביים (המלומד עו"ד גיורא אמיר נהג לקרא לאלה "השכן ממול") ובעיקר לאלה העוסקים בתחומים בהם שיעור הרווח ממילא נמוך, לחוש כי דיווח מלא, כמתחייב על פי דין, מקשה עליהם באופן ממשי לקיים את בני משפחתם מה שגורם לחלקם להעלים הכנסות.

שיעורי מס נמוכים וחקיקה מעודדת השקעות, כזו המקנה הטבות מס ייחודיות למשקיעים בעלי פרופיל מוגדר ו/או לענפים ספציפיים אשר נכון לעודדם – משכנעת יזמים מישראל ומחוצה לה, לקחת סיכונים ולא למיזמים בישראל, כאלה המבססים את הכלכלה הישראלית , מגדילים את שיעור המועסקים, מכניסים מטבע זר למדינה ועוד.

לאור האמור, מדגישים במשרד עורכי הדין דורון, טיקוצקי ושות' כי אין תחליף למיסוי זהיר הלוקח בחשבון את מכלול השיקולים והגורמים אשר עשויים להשפיע על תקבולי המדינה ממיסים. העלאה משמעותית ובלתי מבוקרת של שיעורי המס עלולה להחטיא את המטרה ולהביא דווקא לצמצום ניכר בתקבולי המדינה ממיסים, עלייה בשיעורי האבטלה, ירידה בתוצר הלאומי ובשיעורי הצמיחה.

 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פטור ממיסים ביבוא אישי - להשאיר או לבטל"

מאת: אלי דורון, עו"ד

ברכישה של טובין או קבלת שירות בישראל יתווסף למחיר התמורה גם מס ערך מוסף, אולם, חוק מע"מ קובע כי גם על יבוא של טובין לישראל יחול מס ערך מוסף.

ייעוץ מס לפני ביצוע עסקה

מאת: אלי דורון, עו"ד

עולם המס הינו עולם מורכב ודינאמי. החוק משתנה בתדירות גבוה ואירועי המס, לא אחת, חבויים בתוך המהלך העסקי. בחלק מהמקרים מי מהצדדים כלל לא היה מודע לכך כי יש בנמצא אירוע מס שלא טופל דבר שיכול להביא למצב של עבירות פליליות ואי עמידה בהתחייבות האזרחית כלפי המדינה.

מיסוי לפי המהות האמיתית של הרכוש ולא הרישום

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת הדוחות השנתיים המוגשים למס הכנסה, על נישום לפרט בין היתר את רכוש העסק ומהו ייעודו, כלומר האם מדובר ברכוש שהוא חלק מהמלאי העסקי, או שמא מדובר ברכוש קבוע. לסיווג זה השלכות רבות על אופן מיסוי הרווח, ניכוי ההוצאות קיזוז הפסדים ועוד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.