פטור ממיסים ביבוא אישי - להשאיר או לבטל"
מאת: אלי דורון, עו"ד
ברכישה של טובין או קבלת שירות בישראל יתווסף למחיר התמורה גם מס ערך מוסף, אולם, חוק מע"מ קובע כי גם על יבוא של טובין לישראל יחול מס ערך מוסף.
סעיף 170 לפקודת מס הכנסה קובע את החובה לנכות מס בשיעור של 25% בעת תשלום לתושב חוץ שהוא יחיד ומס בשיעור הקבוע עבור חברות אילו מדובר בתשלום בחברה. מאידך, במידה ונמסר למשלם אישור מטעם פקיד השומה המעניק פטור או הפחתה מהתשלומים לעיל – אין חובה לבצע ניכויים אלו. החובה הנ"ל חלה גם על מוסדות כספיים כגון בנקים אשר באמצעותם מתבצעים תשלומים ויש לראות בהם כ-"משלם" באופן שחלה עליהם חובת ניכוי המס במקור מתשלומים אותם הם מבצעים לתושבי חוץ כאמור.
תקנות מס הכנסה (ניכוי מתשלומים לתושבי חוץ) מחייבות גורם אשר ניכה מס במקור בהתאם לסעיף 170 לפקודה, ושאינו מוסד כספי, בהגשת דו"ח שנתי עד ליום 31.3 לשנה העוקבת. נישומים אלו יחויבו בדיווח בין אם ניכו מס ובין אם לאו. לשון החוק מלמדת כי חובת ניכוי המס במקור חלה עבור "הכנסה חייבת", אך בפועל רשות המיסים רואה בחובה זו כחלה על כל תשלום לתושב חוץ מלבד תשלומים ספציפיים שצוינו בהוראות מפורשות מטעם רשות המיסים. פקיד השומה רשאי לשום אדם שלא ניכה את סכום המס כפי שנדרש על פי דין, בשומה לפי מיטב השפיטה בהתאם לסכום המס אותו החסיר הנישום בעת שהיה נדרש לניכוי מס במקור. עם זאת, הוראות רשות המיסים קובעות כי תשלומים מסוימים לתושבי חוץ אינם חייבים בניכוי מס במקור:
ההוראות בתוספת 1 להוראת ביצוע 34/93 שיצאה מטעם רשות המיסים, קיבלה הארכה נוספת ותחול גם בשנת המס 2020.
אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054