מאת:

בתאריך 4.6.12 הונחה הצעת החוק על שולחנה של הכנסת, בדברי ההסבר להצעת החוק מסביר היוזם ח"כ יואל חסון שבשנים האחרונות גדלה התחרות בשוק הסלולר ומחירי החבילות לצרכן עבור שימוש חודשי מוגדר של דקות שיחה הוזלו באופן משמעותי, בוודאי בהשוואה לשנת 2002, עת תוקנה התקנה המטילה זקיפה סלולארית על העובד, מה שהופך את "ההטבה" של שימוש במכשיר סלולארי שניתן ע"י המעביד ללא כדאית.

עם כניסתן של חברות נוספות לשוק הסלולר הישראלי במה שידוע כמפעילות וירטואליות (כאלה המשתמשות בתשתית של החברות הקיימות על מנת לספק את שירותיהן) דוגמת "גולן טלקום", אנו עדים לירידת מחירים דרסטית שמציעות חברות הסלולר השונות, עד לכדי חשבון חודשי שלא עולה על 89 שקלים חדשים. 

בהתאם למה שקיים כיום בחוק מחויבים כל העובדים שברשותם מכשיר סלולארי מהמעסיק, לשלם מס בשווי של למעלה מ-80 שקלים חדשים מדי חודש לקופת המדינה, כך שנוכח התחרות הגוברת בענף הסלולר,  אין בשימוש במכשיר מטעם העבודה, משום הטבה כלשהי, אלא ההיפך השימוש הופך ללא כדאי, ויתרה מכך לאמצעי נוסף דרכו המדינה יכולה להעשיר את קופתה שלא בצדק.

כלומר, על פי מה שקיים כיום עדיף לעובד לעשות שימוש במכשירו הסלולארי האישי לצורכי עבודתו, זאת  כדי להימנע מתשלום  מס בשיעור של 100% עבור ההטבה, תשלום המס כאמור יוצר פגיעה בתנאי העסקתו של העובד בכך, שהשימוש בטלפון שניתן ממקום העבודה הופך ללא כדאי, ובכך נאלץ העובד בעל כורחו לוותר על הטבה שמגיעה לו במסגרת עבודתו ועיסוקו.

לפיכך, מסיים ח"כ בהצעתו יש לפטור את העובד ממס עבור הוצאות הטלפון הסלולארי, ע"י שינוי הקבוע בפקודת מס הכנסה  בסעיף 2(2). השינוי שיבוצע יהיה כך:
2. מס הכנסה יהא משתלם, בכפוף להוראות פקודה זו, לכל שנת מס... ממקורות אלה:
בסע' 2(2)(א) בכל מקום בסעיף יימחקו המילים "או ברדיון טלפון נייד" ואחרי המילה "כהוצאה", יבוא "ולמעט הוצאות שימוש ברדיו טלפון נייד".

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.