מאת:

לא אחת נתקלים במקרה בו הנישום דורש הוצאה מסוימת שלא מלווה באסמכתא לקיומה של ההוצאה או להוכחת עלות מחיר מקורי של הנכס בגינו דורשים פחת. הוראות החוזר נשוא הכותרת באות לחדד סוגיה זו ולהראות כיצד היעדר אסמכתא כאמור לא בהכרח מהווה חסם לדרישת הכרה בהוצאה.

חוזר מס הכנסה 2/2012 בא לקבוע אופן הוכחת קיומה של הוצאה הנדרשת בדוחותיו הכספיים של נישום, על ידי קביעת אמות מידה שיחולו בעת שמתברר כי ההוצאה אינה מלווה בחשבונית רכישה, או אחת שלא יצאה כדין, או שספריו של הנישום נפסלו או שנקבע לגביו כי לעניין מס ערך מוסף ניכה מס תשומות כנגד חשבוניות מס שהוצאו שלא כדין.

הוראות כלליות
החוזר מנחה פקיד השומה כיצד לפעול בעת התרחשות אחת מהסיטואציות שתוארו לעיל (פסקה שנייה) ובעת בואו לקבוע את ההוצאות האמיתיות אותן יש לנכות מהכנסתו של העסק. הנקודות אותן מבקש החוזר להדגיש יפורטו להלן:
1) פקיד השומה צריך להתחקות אחרי הצעדים של הנישום בעת ביצוע ההוצאה ולאמת כי אכן יצאה הוצאה בעסקו, יש לבחון כל מקרה לגופו, בכפוף לנסיבות שאפפו אותו אירוע.
2) לבחון גובה התשלום שבוצע עם אמצעי הזיהוי של הצד המקבל, לבחון את ההכרה בהכנסה.
3) בדיקת חוזים והסכמים שחתומים בין הצדדים ואשר קובעים את מהות ההוצאה וסכומה.
4) רישומים קיימים של רשויות בישראל (מנהליות וכו') אשר מעידות על מחיר הרכישה.
5) בדיקת הערכות שווי או מסמכים המתעדים שווי הנכס, טופסי פחת מתוך דוחות כספיים מבוקרים על ידי רואה חשבון משנים קודמות של הנישום.
6) אם הנישום מקבל שירותים באמצעות קבלן משנה אז לבדוק הצהרות קבלן המשנה, יש לבדוק אם יש אישור ניכוי מס במקור ואישור ניהול פנקסי חשבונות.
7) לבדוק בחשבונות הבנק של העסק תשלומים ששולמו, אם לא חזרו בעקיפין לנושא משרה אלא שימשו לתשלום ההוצאה בפועל.
8) עת עוסקים ברכישת מוצרים יש לבדוק סבירות העסקה/הוצאה באמצעות בחינת עסקאות עם תנאים זהים עם צד לא קשור.
9) במקרה ולא עומד הנישום בנטל ההוכחה, אז פקיד השומה יאמוד את הכנסתו על בסיס תסקירים כלכליים, תדריכים שמוציאה החטיבה הכלכלית של רשות המס וכו'.
10) במקרה יצאה הוצאה שלא דווחה ע"י הצדדים, והותר ניכויה באופן חלקי/מלא, צריך לוודא שדורש ההוצאה ניכה מס במקור בכפוף לכל דין, ושפקיד השומה יוודא גם אם עיקרון ההקבלה בין ההוצאה לבין ההכנסה בצד השני אכן מתקיים.

זאת ועוד, מתייחס החוזר למקרים בהם מנהל מע"מ האזורי מוצא כי נישומים השתמשו בחשבוניות פיקטיביות בעת ניכוי מס התשומות, וקובע מספר נהלים שיש לנקוט בהם בעת היתקלות במצב שיש לנישום קבוצת חברות שלא כל התיקים מתנהלים תחת אותו משרד שומה. החוזר מדגיש ומבהיר את החשיבות המכרעת שיש בשיתוף הפעולה והמידע בין משרדי השומה השונים.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.