מאת:

הצעת חוק מס הכנסה (פטור ממס לקופות גמל על הכנסה מדמי שכירות בשל השכרת דירות מגורים לטווח ארוך), התשע”ב-2012, שהגישה הממשלה, אושרה בקריאה ראשונה בתאריך 21.5.12. הצעת החוק באה לקבוע כי קופת גמל בעלת דירות מגורים בבניין להשכרה, שהייתה לה הכנסה מהשכרת הדירות כאמור, תהיה פטורה ממס על הכנסה זו בהתקיים התנאים המופיעים בחוק, זאת על מנת להשלים את סל התמריצים לעידוד פרויקטים של השכרה לטווח ארוך. בדברי ההסבר להצעת החוק, נאמר כי ההצעה הובאה לחיקוק בכנסת, בעקבות אימוץ המלצותיה של ועדת טרכטנברג שמונתה לאחר גל המחאה העצום שהקיף כמעט את כל הארץ בקיץ 2011.

בפרק הדיור של המלצות הוועדה  נכלל פרק הדיור, שבו המלצת הוועדה הייתה לפעול לפיתוחו של שוק השכרת דירות מגורים לטווח ארוךעל מנת לעודד את הגופים המוסדיים להשקיע בשוק זה, הואיל ומדובר באפיק השקעה אטרקטיבי בעבורם, בשל היותו סולידי ולטווח ארוך, ומאחר שהגופים המוסדיים אינם משקיעים בתחום זה בישראל, המליצה הוועדה לממשלה לפעול להסרת חסמים בתחום הקרקע, התכנון והמיסוי. ברוח המלצות הוועדה לעניין חסמים בתחום הקרקע, החליט מינהל מקרקעי ישראל, בינואר 2012, להקצות קרקע לבניית דירות להשכרה, לשווק מכרזי קרקע להשכרה בלא מחיר מינימום. עלותה התקציבית של ההחלטה הוערכה בכ– 600 מיליון שקלים חדשים בשנה מהפסד הכנסות מהקרקע.

כדי להשלים את סל התמריצים לעידוד פרויקטים של השכרה לטווח ארוך וליישם את ההחלטה בתחום המיסוי, הוצע לתמרץ קופות גמל להשקיע בפרויקטים כאמור על ידי קביעה מפורשת של פטור ממס, על הכנסה מהשכרת דירות מגורים בידי קופת הגמל.

ראוי להבהיר, כי לקופות הגמל, כהגדרתן בסעיף (2)9 לפקודת מס הכנסה, ניתן כבר היום, בהתאם לדין הקיים, פטור ממס על הכנסות שאינן מעסק, אך אין בכך תמרוץ להשקעה בהשכרת דירות למגורים לטווח ארוך, ולפיכך מתן פטור שכזה יכניס אותן לשוק ויביא – כך מקווים באוצר – להקמתן של אלפי יחידות מגורים שיהיו מיועדות להשכרה בלבד.

 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.