מאת:

בתאריך 15.5.2012 אישרה  הכנסת בקריאה ראשונה את הצעת חוק החוזים האחידים (תיקון מס` 5) (קביעת שער מזערי להצמדה כתנאי מקפח), התשע”ב-2012.
הצעת החוק הובאה ע"י ח"כ שי חרמש ולפיה תנאי הצמדה שלא מזכים את הלקוח ייחשבו תנאי מקפח לפי חוק החוזים האחידים, הצעת החוק המוצעת תחול רק על חוזים עתידיים.

כיום נהוג לציין בחוזים אחידים שער מזערי למדד, כך שאם המדד יורד מתחת לאותו שער מזערי הצרכן לא נהנה מהירידה. לפי הצעת החוק, ההצמדה למדד תהיה לשני הכיוונים ותופיע בחוזה האחיד, כך שאם המדד יעלה הצרכן אכן ישלם יותר, ובמקביל באם המדד ירד, הצרכנים ייהנו מכך וישלמו פחות.
ע"פ חוק החוזים האחידים מוסמך ביהמ"ש לבטל תנאי מקפח בחוזה אחיד, במידה ומצא כי אכן התקיימו התנאים המאפיינים קיפוח.
 

הצמדת חוזה למדד


כדי לשמור על ערכם הריאלי, מקובל להצמיד סכומים בחוזים אחידים למדד כלשהו, כגון מטבע חוץ, בחוזים אחידים רבים המנוסחים על ידי גופים הנמצאים בעמדת כוח לעומת הצרכן, כמו חברות גדולות, בנקים או קבלנים, מופיע תנאי הקובע שער מזערי למדד כדי להביא להגברת האיזון בין הצדדים, מוצע בהצעת החוק להוסיף חזקה ולפיה תנאי בחוזה אחיד הקובע כי הצמדה של מחיר או תשלום אחר לפי החוזה למדד כלשהו כך שירידה של המדד לא תזכה את הלקוח, ייחשב תנאי מקפח, מה שיביא בהכרח לאי הכללתה בעתיד של תניה מסוג זה בחוזים אחידים או לביטולה ככל שנכללה בחוזה אחיד. יוזם ההצעה ח”כ חרמש הסביר, כי איש לא שם לב שיש פה תנאי מקפח, שעל פיו במידה שהמדד יורד הצרכן לא נהנה מכך. עוד הסביר כי לפי הסיכום אליו הגיע עם משרדי הממשלה הצעתו לא תחול על חוזים שכבר נחתמו.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פטור ממיסים ביבוא אישי - להשאיר או לבטל"

מאת: אלי דורון, עו"ד

ברכישה של טובין או קבלת שירות בישראל יתווסף למחיר התמורה גם מס ערך מוסף, אולם, חוק מע"מ קובע כי גם על יבוא של טובין לישראל יחול מס ערך מוסף.

ייעוץ מס לפני ביצוע עסקה

מאת: אלי דורון, עו"ד

עולם המס הינו עולם מורכב ודינאמי. החוק משתנה בתדירות גבוה ואירועי המס, לא אחת, חבויים בתוך המהלך העסקי. בחלק מהמקרים מי מהצדדים כלל לא היה מודע לכך כי יש בנמצא אירוע מס שלא טופל דבר שיכול להביא למצב של עבירות פליליות ואי עמידה בהתחייבות האזרחית כלפי המדינה.

מיסוי לפי המהות האמיתית של הרכוש ולא הרישום

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת הדוחות השנתיים המוגשים למס הכנסה, על נישום לפרט בין היתר את רכוש העסק ומהו ייעודו, כלומר האם מדובר ברכוש שהוא חלק מהמלאי העסקי, או שמא מדובר ברכוש קבוע. לסיווג זה השלכות רבות על אופן מיסוי הרווח, ניכוי ההוצאות קיזוז הפסדים ועוד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.