מאת:

במסגרת חוק המדיניות הכלכלית לשנים 2011 ו-2012 (תיקוני חקיקה), התשע"א- 2010 (להלן:"החוק"), פורסמה הוראת שעה בפרק ז' שכותרתה: תעשיה עתירת ידע.
הוראת השעה כוללת הטבות מס לאנג'לים (בעלי ההון המשקיעים) לפיהם יקבלו תמריצים מיסויים בדרך של התרת סכום ההשקעה כהוצאה לצורכי מס.
הרקע לתיקון נעוץ במשבר הכלכלי העולמי אשר בעקבותיו צמצמו משקיעים פרטיים וקרנות הון סיכון את היקף השקעותיהם בחברות ישראליות. צמצום ההשקעה בשלב ה"סיד"((seed , השלב הראשוני של פעילות המחקר והפיתוח, יצר מצב בו חברות עתירות ידע שהינן בעלות חשיבות עצומה לכלכלת ישראל שיוועו למימון ועמדו בפני סכנת סגירה.
לפיכך, הרציונאל שעמד מאחורי התיקון לחוק האנג'לים היה עידוד ההשקעה בחברות עתירות ידע שמרכז פעילותן בישראל, על מנת לשמר את המוביליות של ישראל בתחומי ההייטק כתעשייה מובילה, ובד בבד להצמיח את המשק הישראלי כולו.
ולהטבת המס בהרחבה:
סעיף 20 (ב) לחוק קובע כי תינתן הטבת מס ניכרת באופן שיותר ניכוי ליחיד אשר יבצע השקעה מזכה במניות של חברת מטרה, עד לגובה של 5 מיליון ₪. הניכוי יתבצע כנגד כל מקור הכנסה בפריסה על פני 3 שנות מס, החל בשנת המס שבה סכום ההשקעה המזכה שולם לחברת המטרה (להלן: "תקופת ההטבה")
הניכוי יתבצע בכפוף להתקיימות כל אלה:
1. סכום ההשקעה שולם בתקופה שבין 1 בינואר 2011 לבין 31 בדצמבר 2015.
2. היחיד החזיק במניות שהוקצו לו בתמורה להשקעתו המזכה בחברת המטרה במשך כל תקופת ההטבה.
3.הימנעות ממס או הפחתת מס בלתי נאותות אינן בין המטרות העיקריות של ההשקעה.
השקעה מזכה – הוגדרה כהשקעה של יחיד בחברת מטרה בשנת מס כלשהי, אשר בשלה הוקצו לו מניות בחברת המטרה באותה שנה.
חברת מטרה – הוגדרה כחברה שהתאגדה בישראל ושהשליטה על עסקיה וניהולם מופעלים בישראל ושהתקיימו לגביה ולגבי ההשקעה המזכה התנאים הבאים:
1.מניות חברת המו"פ אינן רשומות למסחר בבורסה.
2. 75% לפחות מסכום ההשקעה של היחיד בה משמשים להוצאות מו"פ, עד תום תקופת ההטבה.
3. עד לשנת המס שבה התקיים תנאי שלעיל, בכל אחת משנות המס במהלך תקופת ההטבה, הוצאות המו"פ מהוות 70% לפחות מכלל הוצאות החברה.
4. 75% לפחות מהוצאות המו"פ שהוציאה החברה במהלך תקופת ההטבה הוצאו בישראל.
5. בשנה שבה שולם סכום ההשקעה המזכה ובשנה שלאחריה, לא עלו הכנסות החברה על 50% מסכום הוצאות המו"פ.
6. במהלך תקופת ההטבה הוצאות המו"פ הוצאו לשם קידומו ופיתוחו של מפעל שבבעלות החברה.
עוד נקבע כי לעניין חישוב רווח הון במכירת מניות של חברת המטרה בידי משקיע שסכום ההשקעה המזכה הותר לו בניכוי, יוקטן המחיר המקורי של המניות בכל סכום ההשקעה שהותר בניכוי.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.