29/3/2012
אוסטרליה- ב- 14 למרץ 2012, משרד האוצר האוסטרלי הודיע כי בכוונת הממשלה להפחית את שיעור מס החברות במדינה בשנות המס 2014-2013 משיעור של 30% לשיעור של 29%.
רוסיה- לאחרונה, הורה ראש ממשלת רוסיה על מספר שרים בממשלתו לנסח, עד לסוף חודש מרץ, הצעות חקיקה לרפורמה בשיטת המס הנוהגת במדינה ובמסגרתה יושתתו מספר הוראות אנטי תכנוניות הרלוונטיות לחברות זרות אשר הלכה למעשה מנוהלת ונשלטות משטחה של רוסיה, תוך מתן משנה תוקף לחברות כגון דא אשר נתאגדו במדינות המוות "מקלטי מס", חברות נשלטות זרות (CFC) וכיו"ב.
אף על פי שנכון לימים אלו, אין בנמצא מסמך מדיני רשמי המעיד על כוונת הממשל ברוסיה לחוקק הוראות כגון אלו, עצם קיומו של שיח פוליטי-ציבורי בנושא יש בו כשלעצמו כדי להדליק נורות אזהרה אצל כל אותם גופים עסקיים רלוונטיים. לא זו בלבד, חרושת השמועות אף גורסת כי הוראות אנטי תכוניות צפויות להיות מוחלות החל משנת המס הבאה (2013), בהחלט בעתיד הנראה לעין, וכי אלו יטמנו בחובן דרישות דרקוניות מכל אותן חברות תושבות רוסיה המקיימות פעילות עסקית באמצעות חברות קשורות למיניהן, כאשר הימנעות מעמידה בהוראה זו תוביל להטלת קנסות גבוהים. אנא צפו לעדכונים בנושא.
איי הבתולה האמריקאיים- החל מה-1 למרץ 2012, עלה שיעור מס החברות במדינה האקזוטית מהאיים הקריביים משיעור של 4.5% לשיעור של 5%.
קוסטה ריקה - בתאריך 8.3.2012 פרסמו רשויות המס בקוסטה ריקה הוראות שעה המעניקות מניה וביה פטור מלא מניכוי מס במקור בגין דיבידנדים המחולקים ע"י חברות תושבות המדינה לחברות תושבות מדינת ספרד.
על פי חוקי מס הכנסה בקוסטה ריקה, חברה תושבת ספרד עשויה ליהנות מפטור מלא מניכוי מס במקור בגין דיבידנדים המחולקים על ידי חברת בת בקוסטה ריקה. ברם, ישנם סעיפים מסוימים (בתוך פרקים 54, 55 ו59) המטילים חבות מס בגובה של 15% על הכנסות ממקורות מסוימים,כולל בין היתר, דיבידנדים המחולקים לחברות זרות.בין שאר הוראות החוק ניתן למצוא את חלק 61 אשר מעניק הקלות מס בעת מיסוי כפול. בהתאם להוראותיו של החלק הנדון, במקרה של חלוקת דיבידנדים (הן לחברת אם, הן לחברה מחזיקה, קרי רווחי אקוויטי ) רשות המס המקומית מחויבות להעניק פטור מלא או חלקי מניכוי מס במקור, זאת ככל והחברה הזרה מקבלת ההטבה או לחילופין סוכן מטעמה הנמצא בקוסטה ריקה, יעמדו בנטל השכנוע, ובתוך כך יוכיחו לרשויות המס המקומיות כי אינם זכאים לקבל הפחתת מס בצורת זיכוי מס או לחילופין אשראי במקום תושבתם.
האמנה למניעת כפל מס בין ספרד לקוסטה ריקה, קובעת שיעור מס מופחת בגובה 5% לניכוי מס במקור. בעקבות הפרסום נשוא עניינינו, מעתה, חברות תושבות ספרד יקבלו פטור מלא בגין הרווחים המחולקים על ידי חברות תושבות קוסטה ריקה. יוצא מכך, שחברות תושבות ספרד, כל שכן חברות המחזיקות חברות בת בקוסטה ריקה צריכות לשקול את האפשרות לדרוש פטור מס בכפוף לחלק 61. יפים הדברים גם לחברות זרות המשקיעות בקוסטה ריקה באמצעות חברות תושבות ספרד . למעלה מן הצורך, ראוי לציין כי דרישת הטבת המס האמורה צריכה להיעשות על בסיס שנתי מאחר ותוקף ההטבה נקבע לשנה בלבד.
לא למותר לציין כי קוסטה ריקה הלטינית החילה שיטת מיסוי טריטוריאלית עד לשנת 2006, ובשלהי אותה שנה שונתה שיטת המס לזו המחייבת גישה שונה,פחות מקומית ויותר גלובלית, ובכך החלו מאמציה ליצור ממשקים בינלאומיים עם מדינות מיבשות שונות על מנת להסדיר את סוגיית המיסוי הכפול , מאז הסכמים רבים נחתמו עם מספר לא מועט של מדינות, ביניהן ניתן למנות ספרד, גרמניה רומניה ועוד.