הבנקים ותפקידם החדש - “שומרי הסף”
מאת: אלי דורון, עו"ד
מאמר זה יסקור את הרקע לשינוי, את תפקיד הבנקים כשומרי סף, את השלכותיו על הלקוחות ואת האתגרים הכרוכים בכך.
תחת מערכת ה-"פטור השתתפות" בגרמניה, 95% מרווחי ההון, כמו גם דיבידנדים המתקבלים בידי בעל מניות בתאגיד, הינם פטורים לחלוטין ממס. עם זאת, הפטור האמור לא חל במידה וישנה הערכה שבעל המניות של התאגיד רכש את המניות בכדי ליצור לעצמו רווח מסחרי קצר טווח. בית המשפט הפדרלי לענייני מיסים בגרמניה הבהיר נקודה זו, בהחלטתו מאוקטובר 2011, כאשר קבע כי תחת עיקרון ה-"החזקה-לטובת-מסחר" יש למסות רווחי הון הנובעים מהעברת מניות אשר הוונו לראשונה כנכסים שוטפים, וכעת, בעקבות תקופת אחזקה ארוכה, סווגו מחדש כנכסים קבועים.
בהחלטותיו הקודמות, פסק בית המשפט הפדרלי לענייני מיסים כי הזמן הרלוונטי בבואו לקבוע האם המניות נרכשו לצורכי מסחר הינו זמן הרכישה של המניות. בהחלטתו מאוקטובר 2011, חזר בית המשפט שוב ושוב על הטענה שסיווג המניות בספרי החברה מהווה רק אינדיקציה בנוגע לשאלה האם המניות נרכשו לצורכי מסחר. למרות שבמקרה הנדון ספרי החשבונות בעת רכישת המניות היו החלטיים בקביעתם בנוגע למטרת הרכישה, מכיוון שהתובע סיווג את המניות כנכסים שוטפים בזמן הרכישה, בית המשפט סבר שישנה עדות אמינה לכך שהרכישה הייתה לטעמי מסחר- והתובע לא הצליח להציג עובדות שיסתרו או יפריכו את ההנחה הזו.
כתוצאה מהחלטת בית המשפט, אנו ממליצים לבעלי מניות בתאגידים אשר משלמים מיסים ורוצים ליהנות מ"פטור ההשתתפות", להעלות עלי כתב מן ההתחלה את העובדה שהם מתכוונים להחזיק את המניות כהשקעה ארוכת טווח.
אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054