מאת:

אין חולק, כי בין המאפיינים הבולטים של הליכי הגלובליזציה ושינויי העיתים מתבלטת סוגיית נזילות המידע. עובדה זו לא ברחה מעיניהם של שלטונות המס ממדינות מערביות שונות ואגב כך הוגברו שיתופי הפעולה בין מדינות לגבי מידע על הכנסות והעלמות מס, כל זאת אגב סדיקת מעטה החיסיון הבנקאי הנהוג במדינות שונות בעולם.

בתוך כך, דומה כי רשות המס בישראל אינה נשארת אדישה למגמה דנן ולאחרונה היא מגבירה את מאמציה לחשיפתם של רכוש וכספים לא מדווחים המוחזקים ע"י ישראלים מחוץ לישראל, כאשר לדבריה, בכוונתה להמשיך ולנקוט במהלכים מגוונים נוספים בעתיד הקרוב על מנת להרחיב את רשת הנישומים החייבים במס בישראל.

תיקון 132 לפקודת מס הכנסה אשר נכנס לתוקף בשנת 2003, הפך את שיטת המס בישראל משיטת מס על בסיס טריטוריאלי לשיטת מס על בסיס פרסונאלי, לפיה מי שמוגדר בסעיף 1 לפקודה כ"תושב ישראל" (יחיד ותאגיד), יחויב במס בישראל על כלל הכנסותיו, ללא קשר לשאלה היכן הופקו, נצמחו, או נתקבלו ההכנסות.

אלא מאי? ישנם תושבי ישראל המחזיקים מחוץ לישראל כספים, רכוש, הון וכהנה וכהנה נכסים, אשר אינם מדווחים לרשויות המס בישראל על ההכנסות בגין "כספים שחורים" אלו, ומשכך הינם עברייני מס. הסיבות לאי הדיווח על נכסי החוץ הן שונות: יש ומדובר בישראלים שהחזיקו נכסי חוץ מניבים טרם תיקון 132 לפקודה ולא היו מודעים לשינוי המצב החוקי, ויש אשר רוצים להשתמט מתשלום מס או מסתמכים על חוקי הסודיות הבנקאית בחו"ל שימנעו חשיפתם.

בכדי לאפשר לאותם תושבי ישראל, לחשוף את נכסי החוץ ול"הכשירם", פרסמה רשות המיסים בישראל באפריל 2005, נוהל גילוי מרצון (להלן- הנוהל), אשר מטרתו לעודד נישומים, עוסקים, יחידים, בעלי תפקידים בתאגידים לרבות מייצגים, שעברו עבירות על חוקי המיסים לתקן את דיווחיהם ולדווח נתוני אמת.

במסגרת נוהל זה מטופלות עבירות השמטת הכנסות או נכסים, ניהול ספרים כוזבים, התחמקות ממס מעסקים ועסקאות בארץ ובחו"ל ועבירות בקשר ליבוא ויצוא.
לשם עידוד הנוהל, מתחייבת רשות המיסים בתיאום עם הפרקליטות, שלא יינקטו הליכים פליליים נגד הפונה שיבצע גילוי מרצון, ואולם על המבקשים לנקוט בהליך, לעמוד במספר תנאים יסודיים טרם הגשת הצהרת אמת, תיקון הדיווח ותשלום המס המגיע.

בתאריך 15 לנובמבר 2011, פרסמה רשות המיסים בישראל נוהל גילוי מרצון על נכסים והכנסות מחוץ לישראל לתקופה שבין 15.11.2011 ועד 30.6.2012, אשר במסגרתו תינתן האפשרות לתושבי ישראל המחזיקים נכסי חוץ שונים, בהם כספים שחורים בחשבונות בנק בחו"ל, ולא דיווחו עד כה על הכנסותיהם אלו, לבצע מהלך של "גילוי מרצון" אשר יקנה באותם מקרים חסינות מנקיטה בהליך פלילי במישור דיני המס, וכן יעניק הקלות במישור הגבייה-ריבית, הפרשי הצמדה וקנסות (להלן: הוראת השעה).
הוראת השעה מציעה הקלות משמעותיות בהשוואה לנוהל הקבוע, הן במישור הגבייה והן במישור ההליך הפרוצדוראלי ובעיקר –ריכוז הטיפול במישור הפלילי והאזרחי תחת קורת גג אחת.

ההקלות יינתנו רק לתושבי ישראל אשר יבצעו את הליך הגילוי מרצון עד ליום 30/6/2012, ולאחריו תמשיך רשות המיסים לפעול בהתאם לסמכויות הפליליות והאזרחיות הנתונות בידה, על מנת לגלות, למסות ולנקוט בהליכים פליליים כנגד תושבי ישראל אשר אינם מדווחים על ההכנסות המופקות על ידם.

להלן דוגמאות למקרים עליהם יחול תחול הוראת השעה, ויודגש שאין המדובר ברשימה סגורה:
• הכנסות לא מדווחות מנכסי חוץ שהתקבלו בירושה או במתנה מתושב חוץ.
• הכנסות לא מדווחות מנכסי חוץ שנרכשו מכספים שנבעו מהפקת הכנסה בישראל או בחו"ל, ששולם עליה מס או שלא הייתה חייבת בתשלום מס בישראל.
• הכנסות לא מדווחות מנכסי חוץ, שחבות המס בגינן קיימת החל משנת 2003 בעקבות תיקון 132 לפקודה.

בקשה שתוגש ללשכת מנהל רשות המיסים, ותאושר על ידי הוועדה, תקנה לפונה חסינות מפני כל סנקציה פלילית במסגרת דיני המס. הוועדה תבחן את השלכות המס הנובעות מהבקשה ותקבע שומת מס אזרחית, לרבות בדרך של הסכם עם הפונה.

המס המחויב בהתאם לשומה האזרחית לא יצבור ריבית וקנסות, וכן רשאית הוועדה ליתן הקלות לגבי הפרשה הצמדה החלים על המס המחויב עד לביטולם המוחלט.
לאור הוראת השעה במסגרת נוהל גילוי מרצון נפתח חלון הזדמנויות לבעלי "כספים שחורים" בחשבונות בנק בחו"ל. על כן טוב יעשו אלו באם יפנו לקבלת יעוץ מקצועי ויפעלו במסגרת הליך מבורך זה, אשר ייתן בידם את האפשרות ל"הלבין" את הכסף השחור שבחזקתם ולהכשירו מבלי לשאת בתוצאות פליליות בגין מעשיהם.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פטור ממיסים ביבוא אישי - להשאיר או לבטל"

מאת: אלי דורון, עו"ד

ברכישה של טובין או קבלת שירות בישראל יתווסף למחיר התמורה גם מס ערך מוסף, אולם, חוק מע"מ קובע כי גם על יבוא של טובין לישראל יחול מס ערך מוסף.

ייעוץ מס לפני ביצוע עסקה

מאת: אלי דורון, עו"ד

עולם המס הינו עולם מורכב ודינאמי. החוק משתנה בתדירות גבוה ואירועי המס, לא אחת, חבויים בתוך המהלך העסקי. בחלק מהמקרים מי מהצדדים כלל לא היה מודע לכך כי יש בנמצא אירוע מס שלא טופל דבר שיכול להביא למצב של עבירות פליליות ואי עמידה בהתחייבות האזרחית כלפי המדינה.

מיסוי לפי המהות האמיתית של הרכוש ולא הרישום

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת הדוחות השנתיים המוגשים למס הכנסה, על נישום לפרט בין היתר את רכוש העסק ומהו ייעודו, כלומר האם מדובר ברכוש שהוא חלק מהמלאי העסקי, או שמא מדובר ברכוש קבוע. לסיווג זה השלכות רבות על אופן מיסוי הרווח, ניכוי ההוצאות קיזוז הפסדים ועוד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.