מאת:

גוויאנה, המוכרת גם בשמה הקודם כגוויאנה הבריטית (מבלי להתבלבל עם גאנה או גינאה), הינה מדינה הממוקמת בחופה הצפוני של דרום אמריקה (חופי הים הקריבי). בדומה למדינות שונות שהן איים בים הקריבי (כגון: ג'מייקה, טרינדד וטובגו, איי הבהאמה, ברבדוס וכיו"ב, השפה המדוברת במדינה זו הינה אנגלית, זכר לשלטון המנדט הבריטי ששרר בה בעבר (זכתה לעצמאות בשנת 1966).תרגום ישיר לשם גוויאנה הינו "ארץ המים המרובים" , פועל יוצא מקרבתה לנהרות האמזונס והאורינוקו. גוויאנה גובלת ממזרח עם סורינאם, מדרום ומדרום מערב עם ברזיל, ממערב עם ונצואלה ומצפון עם האוקיאנוס האטלנטי.

מערכת המס במדינת גוויאנה מנוהלת באופן כושל, בלשון המעטה, ואמצעי הגבייה ירודים ורחוקים ממיצוי הפוטנציאל הטמון במדינה. העלמות מס שחיתויות וכיוצא באלה עבירות צווארון לבן הן חלק בלתי נפרד ואינהרנטי מההתנהלות הנוהגת בנוף המקומי. לדוגמה, בשנת 1999, הכנסות המדינה הפיסקאליות שצמחו מן המגזר הפרטי, עמדו על סך מגוחך של 21% מסך התל"ג במדינה. עם זאת, יודגש כי חל שיפור ניכר וקבוע בנתון המדאיג דלעיל וכיום הכנסות המדינה ממס מהוות 31.9% מסך התל"ג במדינה.

מגמה זו עולה בקנה אחד עם השאיפה לפיתוח הכלכלה וניתן לראות כי חברות רבות נהנות באופן קבוע מהטבות מס משמעותיות כחלק מאג'נדה ממשלתית מוצהרת לעידוד השקעות במשק דרך תמריצי מס למיניהם.
לגופו של עניין, גוויאנה מטילה שיעורי מס גבוהים ביחס לאזור דלעיל. שיטת מס ההכנסה במדינה הינה פרוגרסיבית, כאשר שיעור מס ההכנסה הגבוה ליחידים עומד על 33.3% ולחברות על 45%. יודגש כי שיטת המס במדינה יוצרת דיכוטומיה בין חברות המסווגות כמסחריות לבין חברות המסווגות כלא מסחריות. חברה מסחרית, בגוויאנה, הינה חברה אשר למעלה מ-75% מההכנסה שלה מופקת ממסחר בסחורות שאינו מיוצרות על ידיה. חברות שאינן מסחריות הינן הלכה למעשה שיוריות להגדרה דלעיל.
עוד בחודש ינואר 2007, נחקק חוק מע"מ המקומי וקבע שיעור מע"מ העומד על 16%. כמו כן המדינה מטילה מס צריכה על טובין, בין אם מיוצרים בשטחה הטריטוריאלי ובין אם מיובאים, בשיעור של 30%.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הבנקים ותפקידם החדש - “שומרי הסף”

מאת: אלי דורון, עו"ד

מאמר זה יסקור את הרקע לשינוי, את תפקיד הבנקים כשומרי סף, את השלכותיו על הלקוחות ואת האתגרים הכרוכים בכך.

תפקידן של אמנות למניעת כפל מס עליהן ישראל חתומה

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את תפקידן המרכזי של אמנות אלה, את תרומתן ליציבות הכלכלית והמשפטית, וכן נעמוד על מנגנוני היישום שלהן.

חילופי מידע בין בנקים במדינות ה-OECD על בסיס תושבות בעלי החשבון

מאת: אלי דורון, עו"ד

CRS חולל מהפכה בתחום חילופי המידע הפיננסי והגביר משמעותית את השקיפות של חשבונות בנקים ברחבי העולם. חקיקה זו מקשה על העלמות מס ושימוש במקלטי מס לא-מדווחים, תוך יצירת מערכת גלובלית לאיסוף והעברת מידע בין רשויות המס. עם זאת, עדיין קיימים אתגרים ביישום אחיד של הכללים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.