מאת:

בתקופה האחרונה אנו עדים לכך שיותר ויותר יצואנים פונים לרשויות המס בדרישה להשבה של מיסים עקיפים (מכס ו/או מס קניה) עבור טובין (או מרכיבים) שיובאו לארץ ואשר נועדו לייצוא - המדובר בדרישה הידועה בשם "הישבון".

 
הישבון הינו הליך של דחייה או השבה של מיסי ייבוא (מכס ומס קנייה) ששולמו בגין טובין וחומרי גלם או מרכיבים שנרכשו מחו"ל, או שנרכשו מיבואנים שונים בארץ ואשר שימשו לייצור מוצרים בארץ שנועדו לייצוא או שהטובין או המרכיבים יוצרו בארץ ונועדו ליצוא. ההישבון מקורו בסעיפים 156-162 לפקודת המכס [נוסח חדש] ומתאפשר בעיקר (אך לא רק) במקרים שלא חל בטובין תהליך של ייצור וגם כאשר לא חל בהם הליך של ייצור. הישבון על טובין שלא חל בהם תהליך של ייצור יותר רק לאחר שהוכח להנחת דעתו של גובה המכס כי אכן לא חל בטובין כל שימוש, והם מיוצאים תוך 6 חודשים (ניתן לבקש הארכה ל-3 שנים). במקרה זה יותר לגבי הטובין הישבון בגובה מלוא סכום המכס ששולם עליהם. הישבון בטובין שחל בהם תהליך של ייצור יחול על מרכיבים שיובאו ושימשו לייצור בארץ והם מיועדים ליצוא או מרכיבים מיובאים שנרכשו בישראל והם שימשו לייצור ומיועדים ליצוא, או מרכיבים שיוצרו בארץ והם שימשו לייצור לצורך יצוא. במקרה זה ניתן לתבוע הישבון מיסי מכס.
 
הליך ההישבון כולל בתוכו פעולות כלכליות ומשפטיות הכרחיות לצורך עמידה בכל תנאי תביעת ההישבון. במקרים רבים תביעה להישבון מיסים מצריכה עריכת ניתוח כלכלי רב מימדי, הכולל בחינה וניתוח של מיסי הייבוא ששולמו בשנה בהתפלגות לסוגי חומרי גלם אל מול המוצרים שנמכרו לייצוא (במונחים כמותיים) וכן מה הן מדינות היעד, כאשר מס קנייה מוחזר ליצואן ללא תלות במדינת היעד לעומת מכס המוחזר רק בגין ייצוא למדינות מחוץ ליבשת אירופה. הליך קבלת ההחזר הכספי או דחיית תשלומי המיסים עבור הטובין המיובא אשר מיועד לייצא כרוכה בביצוע ביקורת ע"י נציגים מטעם שלטונות המכס, המעמיקים בתביעת ההישבון ובניתוח הנתונים הכלכליים הנלווים, ורק אם נמצא שהדו"ח נערך כראוי ועל פי הנהלים הנדרשים, התביעה מאושרת והמיסים מושבים ליצואן. ניתן לתבוע הישבון באופן רטרואקטיבי עד 5 שנים מיום הגשת התביעה בגין מיסי ייבוא ששולמו על חומרי גלם שנרכשו מחו"ל, ועד 3 שנים בגין מיסים ששולמו על חומרי גלם מייצור מקומי. במקרים רבים החזרי ההישבון בכלל, וכאלו המוגשים בגין מספר שנים בעבר, יכולים להגיע לכדי סכומים משמעותיים, ולהוביל לגידול ברווח של היצואן (כתוצאה מהקטנת עלות קניות חומרי הגלם).
 
משרדנו, המורכב מעורכי דין שהם גם רואי חשבון וכלכלנים, חלקם יוצאי רשויות המס, מתמחה בתביעת הישבון עבור לקוחותינו היצואנים. במסגרת הגשת התביעה להישבון משרדנו גם עורך את הניתוח הכלכלי והתחשיב המתחייב לצורך הגשת תביעת החזר המיסים.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.