מאת:

תופעת המסחר האלקטרוני הבינלאומי (E-commerce), דוגמת Amazon, eBay וכדומה, לרבות בשיטת ה-Dropshipping, תופסת תאוצה רבה בעולם בשנים האחרונות.

לפי שיטת ה-Dropshipping, עוסקים ישראליים (יחיד/חברה) מנצלים את הפלטפורמות אשר מעניקים להם אתרי המכירות דרך האינטרנט ומקימים חנות באחד האתרים (למשל ב-eBay) כאשר במסגרתה מציעים הם ללקוחות פוטנציאליים מכל רחבי העולם לרכוש מוצרים מסוימים. רק לאחר שהלקוח רוכש מוצר מסוים, העוסקים רוכשים את המוצר באתר אחר באינטרנט (למשל מ-Amazon), כמובן במחיר נמוך יותר, ודואגים להעבירו ללקוח. חשוב לציין כי עוסקים בתחום כאמור, מחויבים כמו כל עוסק אחר לנהל ספרים בהתאם להוראות מס הכנסה (ניהול פנקסי חשבונות), תשל"ג-1973 ולדווח על הכנסותיהם לרשויות המס. משמעות האמור הינה, כי בגין ההכנסות והרווחים המופקים מפעילותם זו, חייבים הם לשלם מס הכנסה ומע"מ בישראל. בהקשר זה חשוב להדגיש כי ישנן הקלות מס מסוימות שעל כל עוסק בתחום להכיר - תכנון מס נכון וחוקי יכול לחסוך הרבה עלויות לאותם עוסקים ואף יכול למקסם את רווחיהם מפעילות זו.

 

הגדרת המודל העסקי

לאופן הגדרת המודל העסקי של הפעילות חשיבות רבה לצרכי מס (הן מס הכנסה והן מע"מ), כך למשל בהתקיימות תנאים מסוימים (לרבות התנאים המפורטים במסגרת תקנה 6 לתקנות מס ערך מוסף, התשל"ו-1976), פעילות ה-Dropshipping עשויה להיחשב כפעילות תיווך שבמסגרתה העוסקים, הלכה למעשה, מתווכים בין הלקוח שמעוניין לרכוש מוצר ספציפי לבין החנות שבה נמצא המוצר תמורת דמי תיווך/עמלת תיווך. בהקשר זה יצוין, כי ככל שהפעילות תסווג כפעילות תיווך, רלוונטיות מאוד הוראות סעיף 30(א)(5) לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 הקובעות כי הכנסות ממתן שירות לתושב חוץ חייבות במע"מ בשיעור אפס (כאשר נקבע כי לא יראו שירות כניתן לתושב חוץ כאשר נושא ההסכם הוא מתן השירות בפועל, נוסף על תושב חוץ גם לתושב ישראל בישראל). כמובן שיש לבחון כל מקרה לגופו ולהיוועץ עם אנשי המקצוע הרלוונטיים בעניין על מנת למנוע תאונות מס בעתיד ולהבטיח התנהלות חוקית ושקופה מול רשויות המס.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הבנקים ותפקידם החדש - “שומרי הסף”

מאת: אלי דורון, עו"ד

מאמר זה יסקור את הרקע לשינוי, את תפקיד הבנקים כשומרי סף, את השלכותיו על הלקוחות ואת האתגרים הכרוכים בכך.

תפקידן של אמנות למניעת כפל מס עליהן ישראל חתומה

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את תפקידן המרכזי של אמנות אלה, את תרומתן ליציבות הכלכלית והמשפטית, וכן נעמוד על מנגנוני היישום שלהן.

חילופי מידע בין בנקים במדינות ה-OECD על בסיס תושבות בעלי החשבון

מאת: אלי דורון, עו"ד

CRS חולל מהפכה בתחום חילופי המידע הפיננסי והגביר משמעותית את השקיפות של חשבונות בנקים ברחבי העולם. חקיקה זו מקשה על העלמות מס ושימוש במקלטי מס לא-מדווחים, תוך יצירת מערכת גלובלית לאיסוף והעברת מידע בין רשויות המס. עם זאת, עדיין קיימים אתגרים ביישום אחיד של הכללים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.