מאת:

השגה על החלטת בנק לדווח לרשות המסים על חשבון זר


בהמשך למאמר: בנקים החלו לשלוח מכתבים לחשודים בתושבות מס כפולה


תקנות מס הכנסה (יישום תקן אחיד לדיווח ולבדיקת נאותות של מידע על חשבונות פיננסיים), תשע"ט-2019 (להלן: "התקנות") מחילות חובה על בנקים בישראל לדווח לרשויות המס על חשבונות בנק בבעלות אזרחים/תאגידים זרים.

בהתאם לתקן ה-CRS אליו הצטרפה ישראל, רשויות המס יעבירו מידע זה לרשויות המס במדינת התושבות/אזרחות של בעל החשבון לצורך גביית מס.[1] לצורך קיום חובה זו, החלו הבנקים לפנות לבעלי חשבונות "חשודים" בהיותם אזרחים זרים לצורך בירור מדינת האזרחות והתושבות של בעל החשבון, ולפעול אקטיבית למציאת מידע המאפשר קבלת התמונה המלאה.

עם תום הבירור שעורך הבנק, ובהתאם לתקנות, הבנק יודיע לבעל החשבון כי המידע לגבי החשבון צפוי להיות מועבר למדינה בה סווג כתושב, ולגבי המועד בו יועבר המידע. בעל החשבון זכאי להגיש השגה בפני החלטתו של הבנק להעביר את המידע לגבי החשבון למדינה כאמור, וכן לצרף מסמכים התומכים בטענותיו, וזאת תוך 83 ימים ממועד משלוח ההודעה על ידי הבנק לבעל החשבון, או עד ה-8.5 בשנת הכספים, לפי המאוחר.

הבנק נדרש לדון, להכריע ולהשיב לבעל החשבון על ההשגה עד ה-8.8 בשנת הכספים או עד 6 חודשים ממועד הגשת ההשגה. יודגש כי הכרעת הבנק נדרשת להיות מנומקת תוך התייחסות לגופן של הטענות שהעלה בעל החשבון. לאחר קבלת ההכרעה בהשגה עומדת בפני בעל החשבון האפשרות לפנות לערכאות משפטיות לאכיפת חובותיו של הבנק לשמור על סודיות.


 

חובת הבנק לשמור על סודיות המידע של לקוחותיו

חובת הסודיות הבנקאית מעוגנת בחקיקה האוסרת על בנק לגלות ידיעה או מסמך שנמסר לו לפי פקודת הבנקאות,[2] וכן מכוח חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א- 1981 האוסר על פגיעה בפרטיות של אדם, ובתוך כך, איסור פגיעה בענייניו הפרטיים של אדם שנקבעו בהסכם מפורש או משתמע, איסור הפרת חובת סודיות שנקבעה בדין וכן איסור על שימוש בידיעה על עניינים אלו ומסירתה לצד שלישי. הפרת חובות אלה עלולה להקים סנקציות פליליות ובהן מאסר למפר אותן.

בתי המשפט הכירו אף הם בחובת הסודיות הבנקאית מכוח ההסכם בין הבנק והלקוח, ומאופי מערכת היחסים ביניהם והאמון שהלקוחות נותנים בבנק לעניין חשאיות המידע לגביהם.[3] לפיכך, הרי שיש בנמצא מגוון טענות שלקוח הבנק יכול ורשאי להעלות על מנת לתקוף את החלטת הבנק לחשוף מידע אודותיו, ובכלל זה כי על פי המבחנים המקובלים הנו תושב ישראל  שכלל אינו מחויב בתשלום מס במדינת אזרחותו בגין הכנסות שהופקו ונצמחו בישראל, ומטעם זה הרי של הבנקים לכבד את חובת הסודיות החלה עליהם כלפי אותו לקוח.  


[1] אחת ממדינות הOECD-, בהתאם להסכמים אליהם הצטרפה מדינת ישראל

[2] פקודת הבנקאות, 1941

[3]  רע"א 1917/92 סקולר נ' ג'רבי, פ"ד מז(5), (764)

 

 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פטור ממיסים ביבוא אישי - להשאיר או לבטל"

מאת: אלי דורון, עו"ד

ברכישה של טובין או קבלת שירות בישראל יתווסף למחיר התמורה גם מס ערך מוסף, אולם, חוק מע"מ קובע כי גם על יבוא של טובין לישראל יחול מס ערך מוסף.

ייעוץ מס לפני ביצוע עסקה

מאת: אלי דורון, עו"ד

עולם המס הינו עולם מורכב ודינאמי. החוק משתנה בתדירות גבוה ואירועי המס, לא אחת, חבויים בתוך המהלך העסקי. בחלק מהמקרים מי מהצדדים כלל לא היה מודע לכך כי יש בנמצא אירוע מס שלא טופל דבר שיכול להביא למצב של עבירות פליליות ואי עמידה בהתחייבות האזרחית כלפי המדינה.

מיסוי לפי המהות האמיתית של הרכוש ולא הרישום

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת הדוחות השנתיים המוגשים למס הכנסה, על נישום לפרט בין היתר את רכוש העסק ומהו ייעודו, כלומר האם מדובר ברכוש שהוא חלק מהמלאי העסקי, או שמא מדובר ברכוש קבוע. לסיווג זה השלכות רבות על אופן מיסוי הרווח, ניכוי ההוצאות קיזוז הפסדים ועוד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.