מאת:

שינוי חקיקה והגבלת ביצוע עסקאות (לרבות במקרקעין) במזומן

ביום 1.1.2019 נכנס לתוקפו חוק לצמצום השימוש במזומן, תשע"ח-2018 (להלן: "החוק") המגביל את השימוש במזומן בעסקאות בין אנשים פרטיים ובין עוסקים. מלבד התייחסות כללית, קובע החוק חובת דיווח לגבי עסקאות במקרקעין, ומכפיף עסקאות אלה למגבלת התשלום במזומן שנקבעה.
 
הוראות החוק – מגבלות על תשלום במזומן:

החוק מחיל מגבלות על סך השימוש במזומן בעסקאות בין אדם פרטי לאדם אחר, וכן בין אדם פרטי ועוסק וקובע כללים לגבי עסקאות למול תיירים, עסקאות מתנה, תרומה והלוואה:

  • לגבי עסקה בין אדם פרטי לבין עוסק - החוק אוסר ביצוע תשלום במזומן, או קבלת תשלום במזומן עבור עסקה שמחירה עולה על 11,000 ₪.
  • *לגבי עסקה בין אנשים פרטיים שאינם עוסקים - החוק אוסר ביצוע תשלום במזומן, או קבלת תשלום במזומן עבור עסקה אם מחירה עולה על 50,000 ₪. יודגש כי החוק מחריג תשלומים במזומן בין קרובי משפחה מדרגה ראשונה וכן עסקאות למול רשויות המדינה.

החוק מטיל סנקציות על הפרתו, וקובע כי עוסק או אדם שאינו עוסק אשר הפרו את הוראות החוק חשופים להטלת קנסות, לגביהם קיים הליך ערעור הקבוע בחוק. מלבד זאת, החוק קובע כי מעשה מרמה במטרה להתחמק מהאיסורים המוטלים בחוק, לרבות פיצול תשלום או רישום פרטים כוזבים במסמך – כפוף לסנקציה פלילית הכוללת 3 שנות מאסר.

 
עסקאות במקרקעין
החוק מתייחס במפורש לגבי עסקאות במקרקעין וקובע חובה על רוכשי זכויות להצהיר במועד העסקה את אמצעי התשלום בו נעשתה העסקה, או להצהיר במועד העסקה כי פרטי אמצעי התשלום אינם ידועים ואז יידרש לדווח לגביהם תוך 6 חודשים מהמועד בו ניתנה לו החזקה במקרקעין שנרכשו.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.