מאת:

נבקש לעדכנכם כי פורסמו לאחרונה שני מסלולים ירוקים נוספים בנושא אופציות לעובדים:

 

  1. טופס 929: בנושא "הסדר נאמן מפקח". טופס זה נועד לחברות זרות, הנסחרות בבורסה, המקצות אופציות לפי סעיף 102 לפקודת מס הכנסה לעובדים ישראליים המועסקים על ידן ומבקשות ליישם ביחס להקצאות של העובדים מנגנון לפיו ההקצאות לא תופקדנה פיסית בידי הנאמן כי אם בידי ברוקר זר, כאשר הנאמן יפקח על הניהול והטיפול של ההקצאות בידי הברוקר הזר. במסגרת הטופס, מבקשות החברות כי ייראו ביישום מנגנון נאמנות מפקחת בגין ההקצאות כאמור כעומד בתנאי הוראות הקצאה באמצעות נאמן שבסעיף 102 לפקודה לכל דבר ועניין.

לטופס מלאי כפי שפורסם על ידי רשות המסים, לחצו כאן.

 

  1. טופס 931 בנושא "אופציית רכש בחברה פרטית". טופס זה נועד לחברות המקצות אופציות לעובדים על פי סעיף 102 לפקודה ולהן זכות לדרוש על פי שיקול דעתן המלא מהעובדים בתוך פרק זמן של 180 ימים ממועד סיום עבודת העובדים בחברה, כי העובד ימכור להן את כל ניירות הערך שבבעלותו וזאת בתמורה (להלן: "אופציית הרכש"). במסגרת הטופס, תוכלנה החברות לבקש כי לא יראו באופציית הרכש כהפרה של הוראות מסלול רווח הון שבסעיף 102 לפקודה והכללים מכוחו. כמו כן, ייקבע הסדר המס אשר יחול על ההקצאות לאור אופציית הרכש.

         לטופס מלאי כפי שפורסם על ידי רשות המסים, לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פטור ממיסים ביבוא אישי - להשאיר או לבטל"

מאת: אלי דורון, עו"ד

ברכישה של טובין או קבלת שירות בישראל יתווסף למחיר התמורה גם מס ערך מוסף, אולם, חוק מע"מ קובע כי גם על יבוא של טובין לישראל יחול מס ערך מוסף.

ייעוץ מס לפני ביצוע עסקה

מאת: אלי דורון, עו"ד

עולם המס הינו עולם מורכב ודינאמי. החוק משתנה בתדירות גבוה ואירועי המס, לא אחת, חבויים בתוך המהלך העסקי. בחלק מהמקרים מי מהצדדים כלל לא היה מודע לכך כי יש בנמצא אירוע מס שלא טופל דבר שיכול להביא למצב של עבירות פליליות ואי עמידה בהתחייבות האזרחית כלפי המדינה.

מיסוי לפי המהות האמיתית של הרכוש ולא הרישום

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת הדוחות השנתיים המוגשים למס הכנסה, על נישום לפרט בין היתר את רכוש העסק ומהו ייעודו, כלומר האם מדובר ברכוש שהוא חלק מהמלאי העסקי, או שמא מדובר ברכוש קבוע. לסיווג זה השלכות רבות על אופן מיסוי הרווח, ניכוי ההוצאות קיזוז הפסדים ועוד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.