מאת:

ביום 21.10.2018 פרסמה רשות המיסים הוראת ביצוע מס הכנסה מספר 14/2018 בנושא השמדת מלאי עסקי (להלן: "מלאי") ואלו עיקרי הכללים כדלקמן:
 

  1. על הנישום להודיע על כוונתו להשמיד מלאי לפקיד השומה, בכתב, 30 ימים מראש.
    במכתב זה יפרט הנישום את הפרטים הרלוונטיים כגון: שווי המלאי, מועד לביצוע ההשמדה וכתובת מדויקת שבה נמצא המלאי המיועד להשמדה.
  2. לפקיד השומה הסמכות להיות נוכח בזמן השמדת המלאי.
  3. בסמוך למועד השמדת המלאי, על הנישום לערוך פרוטוקול בו הנישום יפרט את המועד להשמדת המלאי, אופן והסיבות להשמדתו, פרטים מזהים של המלאי המושמד ועוד.
  4. כאשר הנישום נדרש להשמדת המלאי מכוח חוק או הוראה של גופים מוסמכים כגון, בהתאם לחוק הגנה על בריאות הציבור, חוק מועצת הצמחים ועוד, עליו לערוך מסמך תיעוד נלווה בו יירשמו פרטי הטובין המושמדים. במקרה זה, מסמכי התיעוד הנלווה מחליפים את הדרישה לערוך פרוטוקול, כפי שהוזכר לעיל.

במידה ונוצר צורך מיידי להשמיד מלאי ולא ניתן להודיע לפקיד השומה 30 יום טרם השמדתו, יש לידע את פקיד השומה באופן מיידי ולתעד את המלאי המושמד.

  1. יש לשמור על פרוטוקול השמדת המלאי במערכת החשבונות לאותה שנת מס שבמהלכה בוצעה ההשמדה, בהתאם לסעיף 25 להוראות ניהול פנקסים.
  2. נישום שעמד בהנחיות להנחת דעתו של פקיד השומה, יהיה זכאי להפחתת שווי המלאי המושמד לצרכי מס.

מועד תחילת ההוראות החל מיום פרסומן, 21.10.2018.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.