מאת:

ביום 21.10.2018 פרסמה רשות המיסים הוראת ביצוע מס הכנסה מספר 14/2018 בנושא השמדת מלאי עסקי (להלן: "מלאי") ואלו עיקרי הכללים כדלקמן:
 

  1. על הנישום להודיע על כוונתו להשמיד מלאי לפקיד השומה, בכתב, 30 ימים מראש.
    במכתב זה יפרט הנישום את הפרטים הרלוונטיים כגון: שווי המלאי, מועד לביצוע ההשמדה וכתובת מדויקת שבה נמצא המלאי המיועד להשמדה.
  2. לפקיד השומה הסמכות להיות נוכח בזמן השמדת המלאי.
  3. בסמוך למועד השמדת המלאי, על הנישום לערוך פרוטוקול בו הנישום יפרט את המועד להשמדת המלאי, אופן והסיבות להשמדתו, פרטים מזהים של המלאי המושמד ועוד.
  4. כאשר הנישום נדרש להשמדת המלאי מכוח חוק או הוראה של גופים מוסמכים כגון, בהתאם לחוק הגנה על בריאות הציבור, חוק מועצת הצמחים ועוד, עליו לערוך מסמך תיעוד נלווה בו יירשמו פרטי הטובין המושמדים. במקרה זה, מסמכי התיעוד הנלווה מחליפים את הדרישה לערוך פרוטוקול, כפי שהוזכר לעיל.

במידה ונוצר צורך מיידי להשמיד מלאי ולא ניתן להודיע לפקיד השומה 30 יום טרם השמדתו, יש לידע את פקיד השומה באופן מיידי ולתעד את המלאי המושמד.

  1. יש לשמור על פרוטוקול השמדת המלאי במערכת החשבונות לאותה שנת מס שבמהלכה בוצעה ההשמדה, בהתאם לסעיף 25 להוראות ניהול פנקסים.
  2. נישום שעמד בהנחיות להנחת דעתו של פקיד השומה, יהיה זכאי להפחתת שווי המלאי המושמד לצרכי מס.

מועד תחילת ההוראות החל מיום פרסומן, 21.10.2018.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פטור ממיסים ביבוא אישי - להשאיר או לבטל"

מאת: אלי דורון, עו"ד

ברכישה של טובין או קבלת שירות בישראל יתווסף למחיר התמורה גם מס ערך מוסף, אולם, חוק מע"מ קובע כי גם על יבוא של טובין לישראל יחול מס ערך מוסף.

ייעוץ מס לפני ביצוע עסקה

מאת: אלי דורון, עו"ד

עולם המס הינו עולם מורכב ודינאמי. החוק משתנה בתדירות גבוה ואירועי המס, לא אחת, חבויים בתוך המהלך העסקי. בחלק מהמקרים מי מהצדדים כלל לא היה מודע לכך כי יש בנמצא אירוע מס שלא טופל דבר שיכול להביא למצב של עבירות פליליות ואי עמידה בהתחייבות האזרחית כלפי המדינה.

מיסוי לפי המהות האמיתית של הרכוש ולא הרישום

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת הדוחות השנתיים המוגשים למס הכנסה, על נישום לפרט בין היתר את רכוש העסק ומהו ייעודו, כלומר האם מדובר ברכוש שהוא חלק מהמלאי העסקי, או שמא מדובר ברכוש קבוע. לסיווג זה השלכות רבות על אופן מיסוי הרווח, ניכוי ההוצאות קיזוז הפסדים ועוד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.