מאת:

דחיית בקשת תושבות לחולה אונקולוגי שנעדר מן הארץ למטרות טיפולים רפואיים

ביום 10.10.2018 דחה בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב-יפו את תביעתו של מר נודר לבנידזה ומשפחתו (להלן: "תובע")
כנגד החלטת המוסד לביטוח לאומי (להלן: "נתבע") לדחות את תושבותו של התובע (2208-06-17 נודר לבנידזה נ' המוסד לביטוח לאומי).

 

התובע (בעודו חולה אונקולוגי) ומשפחתו עלו לארץ מכוח חוק השבות, תש"י-1950 בשנת 2012 במטרה להיקלט בארץ, למצוא פרנסה ולהשתלב חברתית. אולם, בשל החמרת מצבו הבריאותי, נאלצו התובע ומשפחתו להתפנות לקבלת טיפולים רפואיים שנערכו חלקם בישראל וחלקם בחו"ל (בהונגריה ובארץ מולדתם גאורגיה). כפועל יוצא, בין השנים 2013-2017, שהו התובע ומשפחתו מרבית הזמן בחו"ל. הנתבע טען כי בשל התקופות הממושכות בהן שהה התובע בחו"ל, אין לראות בו כמי שהשתקע בישראל ובהתאם לזאת אין לראות בתובע כתושב ישראל לעניין קבלת זכויות מכוח חוק הביטוח הלאומי.

 

כבוד השופטת עידית איצקודיץ בחנה את הראיות בתיק ואת המסגרת הנורמטיבית לקביעת "תושבות"[1] של מבוטח. כב' השופטת קבעה כי בהתאם למבחן "מרכז החיים", התובע לא הוכיח כי ההיעדרויות הממושכות נבעו כתוצאה מהטיפולים הרפואיים אותם עבר במהלך השנים 2013-2017. זאת ועוד, קבעה כב' השופטת כי לאור התקופות הממושכות בהן שהו התובע ומשפחתו בחו"ל, יש לראותם כמי שהעתיקו את מרכז חייהם למקום בו בוצעו הטיפולים הרפואיים בחו"ל. לאור זאת, קבעה כב' השופטת כי התובע ומשפחתו לא היו תושבי ישראל במהלך השנים 2016-2017. יחד אם זאת, נקבע כי ההחלטה איננה סופית וכי ניתן להגיש בקשה חדשה בכל הקשור לסוגיית תושבות התובע לגבי שנת 2018.


[1] 83/06 ג'אן טייץ נ' המוסד לביטוח לאומי (פורסם בנבו)

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.