מאת:

כפי שידוע, עמדתה של רשות המסים בנושא מיסוי הפעילות במטבעות ווירטואליים קיבלה ביטוי במסגרת חוזר מס הכנסה שפרסמה היא בחודש פברואר 2018.
בהתאם לאמור בחוזר, עסקאות במטבעות ווירטואליים לרבות מכירה, החלפה או אפילו המרת מטבע למטבע וירטואלי אחר מבלי להרוויח כסף, מהוות אירוע מס החייב בדיווח לרשות המסים.

 

נזכיר בקצרה כי בהתאם לעמדתה של רשות המסים, יחידים תושבי ישראל שפעילותם במטבעות הווירטואליים אינה עולה לכדי עסק, יחויבו בגין הרווחים הנוצרים מפעילותם במטבעות הווירטואליים (לרבות המרת המטבע הווירטואלי למטבע אחר) במס רווח הון, ואילו יחידים שפעילותם במטבעות הווירטואליים עולה כדי עסק (בהתאם למבחני הפסיקה: מימון, תדירות, מומחיות וכד'), יחויבו בהתאם לשיעורי המס השוליים שיכולים להגיע עד ל-50% מס (כולל מס יסף). על אף העובדה כי כללי המיסוי שנקבעו במסגרת אותו חוזר אינם תואמים באופן מלא את אופיים של המטבעות הווירטואליים ואף גורמים לעיוותי מס רבים וטרחה, הן לנישומים והן למייצגים במסגרת תהליך הדיווח, רשות המסים החלה למסות ולגבות באופן אקטיבי נישומים העוסקים במטבעות ווירטואליים.

 

מן הראוי להדגיש, כי אי דיווח לרשות המסים ואי תשלום מס בהתאם מהווה עבירה פלילית. בהקשר זה, לא פעם ציינו כי בפני הנישומים עומדת האפשרות לפנות לרשות המסים בבקשה לגילוי מרצון ולדווח על פעילויות עבר לא מדווחות שהיו להם במטבעות ווירטואליים החייבות במס ולשלם את המס מבלי להיות חשופים בפן הפלילי. יחד עם זאת, הליך של גילוי מרצון הינו הליך מורכב ולא פשוט הדורש התייעצות מקצועית ומקיפה בכל היבטי הדיווח והמיסוי. אשר על כן, מומלץ להתייעץ עם מומחים בתחום ואנשי מקצוע בעלי ניסיון רב בתחום. נעדכן כי על רקע הדברים לעיל, לפני ימים ספורים פנה איגוד הביטקויין לרשות המסים בקריאה דחופה ליצור הסדרים מיוחדים לגילוי מרצון בתחום המטבעות הווירטואליים וליידע את הציבור בדרכים בהם ניתן לדווח על ההכנסות ממסחר במטבעות הווירטואליים.

 

כמו כן ומפאת חשיבותו הרבה של העניין, פרסם איגוד הביטקויין רשימה של אנשי מקצוע בתחום המטבעות הווירטואליים
(הכוללת את עו"ד אלי דורון - שותף מייסד במשרד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן & עמית גרוס) שיוכלו להדריך את ציבור המשקיעים כיצד לדווח על הכנסותיהם כדין.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.