מאת:

בתאריך 4 בפברואר 2018 פרסמה רשות המסים הודעה לציבור בנושא "העברת הדיווח על רכישות מהרש"פ ומכירות לרש"פ לדיווח המפורט" (להלן: "ההודעה"), לפיה נקבע כי עוסקים המדווחים באופן מפורט על עסקאותיהם מול עוסקים מהרש"פ יהיו פטורים מהגשת טפסי מע"מ 878 (רכישות מרש"פ) ו- 879 (מכירות לרש"פ).

 

כפי שידוע, ההתחשבנות בין הצדדים (בעסקאות מול עוסקים מהרש"פ) התבצעה נכון למועד פרסום ההודעה על גבי טופס מע"מ 878 (רכישות מרש"פ) ו-879 (מכירות לרש"פ). כמו כן, הדיווחים התבצעו מדי חודש באופן ידני בצירוף העתקי חשבוניות רכישה או מכירה והועברו ליחידת הקמר"פ (יחידת קישור מע"מ לרש"פ) בדואר רשום. במסגרת ההודעה כאמור, נקבע כי עוסקים המבצעים עסקאות מול עוסקים מהרש"פ ומדווחים באופן מפורט, יהיו פטורים מהגשת טפסי 878 ו-879 באופן ידני תוך קביעת כללים חדשים לדיווח. עוד נקבע במסגרת ההודעה כי תחולתו של ההסדר החדש כאמור הינה תוך 90 ימים מיום פרסום ההודעה. בתאריך 6 באוגוסט 2018 פרסמה רשות המסים תזכורת/הבהרה להודעה משעברו 90 ימים.

 

להלן נסקור בקצרה את כללי הדיווח החדשים החלים על עוסקים המדווחים באופן מפורט בהקשר של עסקאות המבוצעות מול עוסקים מהרש"פ:

  • הדיווח המפורט יכלול שני סוגי מסמכים -
  1. תשומות ספק מהרש"פ: יש להקפיד על סיווג נכון של ספק מהרש"פ ומספר עוסק, תוך ציון 7 ספרות של מספר חשבונית P ודיווח על החשבונית תוך 6 חודשים מיום קבלתה, אחרת תישלל הזכות לניכוי מס תשומות בגינה .
  2. עסקאות לקוח רש"פ: יש להקפיד על סיווג נכון של לקוח מהרש"פ ומספר העוסק שלו, תוך ציון 7 ספרות של חשבונית.
  • שדה האסמכתא יכיל את מספר האסמכתא של חשבונית ה- I בלבד.
  • כל עסקה בכל סכום מול עוסקים מהרש"פ תדווח במסגרת הדיווח המפורט, שכן היא משמשת בסיס להתחשבנות כספית ועל בתי התוכנה להיערך לכך בהתאם.
  • תנועות שגויות: המערכת תציג בדיווח המפורט חריגה נוספת שתקרא "אי התאמה בדיווח חשבוניותP\I " בה יכללו מקרים של אי התאמה והמייצג יוכל להיכנס למערכת ולתקן.
  • רשות המסים תראה במי שדיווח כאמור לעיל כמי שעשה את המוטל עליו לעניין צו מס ערך מוסף (דרישת דוחות נוספים), התשנ"ו-1996 וכמי שעשה את המוטל עליו בעניין הדיווח לפי ס' 38(ג)(2) לחוק מס ערך מוסף.
  • אופן הדיווח המפורט יתנהל כפיילוט במשך שנה אחת ולאחר מכן ייבחן הנושא ע"י רשות המסים.

    >> קראו כאן עוד בעניין התנהלות מול עוסקים מהרשות הפלסטינית.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.