מאת:

חיי כול אחד ואחד מאתנו מסתיימים במוקדם או במאוחר. חלקנו עורכים צוואה עובר לפטירה וחלקנו, במודע או שלא, נמנע מלעשות כן. חלקנו מותיר מאחוריו יורשים/צאצאים וחלקנו נפטרים עריריים - עם או בלי צוואה, עם או בלי צאצאים.

הנפטר מייחל לכך שיורשיו יתחלקו בעזבונו בדרך ארץ וככול שניתן, ללא סכסוכים או מריבות ואכן, יש בעריכת צוואה מבעוד מועד, בפרט אם היא מפורטת, כדי לצמצם את הסכנה מפני מלחמת יורשים, משום שבמסגרתה יכול המוריש לקבוע כיצד יש לחלק את רכושו - מי יקבל את העסק, מי יקבל את הדירה, מי יקבל את הכבל המאריך וכך הלאה.

מצב דברים מוגדר זה שונה, שעה בה המנוח נפטר מבלי שהותיר אחריו צוואה. בנסיבות כאלה, מתעורר החשש כי היורשים יתקשו להגיע להסכמה באשר לשווי נכסי העזבון, יתקשו להעריך את טיבם, יתקשו לעמוד את הסיכון שבנטילתם ועוד, מה שבסופו של יום עלול להקשות על החלוקה. זאת ועוד, ככול והעיזבון עשיר יותר בנכסים, כך יתקשו  היורשים לקבוע את אופן חלוקתו.

באשר למקרים בהם יש בנמצא צוואה הקובעת את אופן החלוקה - יתכן כי היורשים, בינם לבין עצמם, ישתכנעו כי החלוקה כפי שנערכה בצוואה, אינה מדוייקת או אינה מתאימה. לטובת כל אלה, באה לעזרת היורשים חקיקת המס. זו, מנסה, לכל הפחות, לנטרל ו/או לצמצם את הטעמים למריבה משיקולי מס כאלו ואחרים.

חקיקה זו קובעת כי היורשים רשאים לערוך בינם לבין עצמם ״הסכם בין יורשים״ במסגרתו רשאים הם לקבוע כיצד יחולק העזבון. ההסכם אף יכול לקבוע כי מי מהיורשים רשאי לקבל, במסגרת הסכם כאמור, נכסים העולים על שווים חלקו היחסי בעזבון. יתרה מזאת, החוק קובע כי כל עוד החלוקה אינה כרוכה בהבאת הון מחוץ לעזבון ע״י מי מהיורשים - אזי כל אותה חלוקה תהא פטורה ממס. כך יוצא כי היורשים רשאים להחליט בינם לבין עצמם כיצד לחלק את נכסי העזבון וכל עוד החלוקה לא תצריך הזרמת הון מבחוץ, כל ההליך יבוצע ללא חבות מס.

* זקוקים לשירותיו של עו"ד משפחה? לחצו כאן.
* למידע נוסף בנושא כתיבת צוואה, לחצו כאן.

מהלכים מסוג זה יש לבצע בזהירות ובמקצועיות, מחלקת המס של משרדנו, בשילוב עם מחלקת המשפחה, 
ישמחו לסייע בנושא - צרו קשר עוד היום לייעוץ אישי ומקצועי : 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פטור ממיסים ביבוא אישי - להשאיר או לבטל"

מאת: אלי דורון, עו"ד

ברכישה של טובין או קבלת שירות בישראל יתווסף למחיר התמורה גם מס ערך מוסף, אולם, חוק מע"מ קובע כי גם על יבוא של טובין לישראל יחול מס ערך מוסף.

ייעוץ מס לפני ביצוע עסקה

מאת: אלי דורון, עו"ד

עולם המס הינו עולם מורכב ודינאמי. החוק משתנה בתדירות גבוה ואירועי המס, לא אחת, חבויים בתוך המהלך העסקי. בחלק מהמקרים מי מהצדדים כלל לא היה מודע לכך כי יש בנמצא אירוע מס שלא טופל דבר שיכול להביא למצב של עבירות פליליות ואי עמידה בהתחייבות האזרחית כלפי המדינה.

מיסוי לפי המהות האמיתית של הרכוש ולא הרישום

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת הדוחות השנתיים המוגשים למס הכנסה, על נישום לפרט בין היתר את רכוש העסק ומהו ייעודו, כלומר האם מדובר ברכוש שהוא חלק מהמלאי העסקי, או שמא מדובר ברכוש קבוע. לסיווג זה השלכות רבות על אופן מיסוי הרווח, ניכוי ההוצאות קיזוז הפסדים ועוד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.