מאת:

הנטל להוכחת קיומן של הוצאות שהוצאו בייצרו הכנסה -
ע"מ (ב"ש) 16554-09-15 ואקד חנבוט נ' מדינת ישראל - רשות המיסים - פקיד שומה אילת

ביום 23/07/2018 ניתן פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע, כב' השופט גד גדעון,
לפיו נדחה ערעור על שומה בצו שהוציא פקיד שומה אילת (להלן: "המשיבה") למערער וכן החלטה על פסילת ספרים לשנות המס 2010-2012.
 
רקע עובדתי וטענות הצדדים
המערער הנו עצמאי העוסק בעבודות טיח, ריצוף ועבודות בנייה נוספות. בביקורת צולבת שנערכה למערער, בעקבות חשדות לשימוש בחשבוניות פיקטיביות, נתגלה כי המערער דרש ניכוי הוצאות תוך שימוש בחשבוניות פיקטיביות בין השנים 2010-2012. בנוסף התברר כי תשלומים שונים שנטען לגביהם כי שולמו בהמחאות לספקי המערער, נפרעו על ידי המערער עצמו.
 
המערער טען, בין היתר, כי דוחותיו שיקפו באופן מדויק את הכנסותיו, הוצאותיו ושיעור הרווח וההכנסה החייבת. כן טען המערער כי לא נמסרו לו הנתונים שעמדו בבסיס תחשיבי המשיב, טענותיו לא נדונו בהליך ההשגה ואף התחשיב שהגיש מטעמו לא נבחן. לצורך תמיכה בטענותיה, המשיבה ערכה תחשיב כלכלי מטעמה. בהתייחס לפסילת ספריו של המערער, המשיבה טענה כי אלו נפסלו לאחר חקירתו הפלילית של המערער והגשת כתב אישום בגין עבירות מס שונות שביצע, לרבות הוצאת חשבוניות פיקטיביות והעלמת הכנסות. בנוסף טענה המשיבה כי מחומר החקירה עולה כי בעלי תפקיד בחברות שונות, שלטענת המערער הוציאו לו את החשבוניות, כלל לא הכירו את המערער ולא ביצעו עבורו כל עבודה.
 
פסק דינו של בית המשפט
בית המשפט המחוזי דחה, כאמור, את הערעור וקבע כי המערער לא הביא כל ראיה העשויה לתמוך בגרסתו לעניין ביצע עבודות בפועל, לעניין אמיתות התשלומים בגינן למוצאי החשבוניות הנטענים, ולעניין נכונות החשבוניות, מלבד עדותו שלו, שהינה עדות יחידה של בעל דין, ולא היה בה כדי לערער את הראיות העומדות נגדו. בנוסף, קבע בית המשפט כי המערער לא הוכיח את שיעור הרווח ואת היקף הוצאותיו ודי בכך כדי להורות על פסילת ספריו. בית המשפט העדיף את התחשיב הכלכלי של המשיבה על פני התחשיב הכלכלי של המערער וקבע כי אין מקום להתערב במסקנות המשיב בעניין עלות העבודה ושיעורי הרווח של המערער - לאור כל האמור נדחה הערעור.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.