מאת:

במסגרת תיקון מס' 37 לחוק מס ערך מוסף, התשל"ו- 1975 (להלן: "החוק"), שונה חוק מע"מ בכל הנוגע לתוכן הדיווח התקופתי, אופן הגשתו ועוד. התיקון, מרחיב את היקף הדיווח על עסקאותיהם ותשומותיהם של עוסקים וכמו כן דורש הגשתם בתדירות חודשית ובאופן מקוון (On Line) בלבד.

 

חובת הדיווח המפורט תחול בהדרגה על אוכלוסיות שונות של החייבים במס כהגדרתם בחוק, על פי היקף וסוג פעילותם. לגופו, החל מינואר שנה זו, נדרשים עוסקים שמחזור עסקאותיהם גבוה מ-4 מיליון ש"ח בשנה, והחייבים לנהל מערכת חשבונות לפי שיטת החשבונאות הכפולה מכוח סעיף 130 לפקודת מס הכנסה, להגיש באופן מקוון דיווח מפורט הכולל את עסקאותיהם ותשומותיהם, בנוסף לדיווח התקופתי הרגיל למע"מ. יודגש כי יישום מלא של הרפורמה עתיד לחול בשנת 2012, בה יחליף הדיווח המפורט למע"מ את הדוח התקופתי, כפי שמוגש כיום.


לפי שלבי הרפורמה, חובת הגשת הדיווח המפורט תוטל בארבעה שלבים, החל מ-1.1.2010 בהדרגה עד ל-1.1.2012, על קבוצות שונות של עוסקים, מוסדות כספיים ומוסדות ללא כוונת רווח (למעט אלו הפטורים ממס). הדו"ח המפורט יכלול רשומות פתיחה שתכלול את מספר הרישום של העוסק, המלכ"ר או המוסד הכספי, תקופת הדיווח, תאריך יצירת הקובץ. כמו כן הדוח המפורט יכלול את פירוט העסקאות והתשומות לרבות פירוט של כל החשבוניות והודעות הזיכוי (או כל מסמך אחר) שהוצאו ללקוחות ושהובאו בחשבון בהכנת הדוח התקופתי למע"מ. יודגש כי המערכת תבדוק את ההתאמה בין הסכומים הנגזרים מהדוח המפורט לבין תוכן הדוח התקופתי. בנוסף יהא לצרף רשומת סגירה, שתכלול סימון סגירה ומספר הרישום של הגוף המדווח (העוסק, המלכ"ר, או המוסד הכספי). כל עוסק, לרבות עסק המדווח כיום למע"מ על בסיס דו-חודשי, יגיש את הדוח המפורט בתדירות חודשית. עם זאת, עוסק החייב בדיווח על בסיס דו חודשי שכאמור יגיש דוח מפורט בתדירות חודשית, ישלם את תשלומי המע"מ רק אחת לחודשיים, בהתאם למצב הנוכחי. בשנים 2010–2011 מועד הדיווח של הדוח המפורט הוא עד 15 ימים ממועד הגשת הדוח התקופתי על פי דין. כיום, מנהל רשות המיסים רשאי לדחות את מועד הגשת הדוח התקופתי עד ל-19 בחודש לכל אלה המגישים אותו באופן מקוון. כפועל יוצא, עוסקים אלה יהיו רשאים להגיש את הדיווח המפורט בתוך 15 ימים מהמועד האמור, קרי עד ל-4 בחודש שלאחר מכן. יובהר כי אין מניעה להגיש את הדוח המפורט לפני או במקביל להגשת הדוח התקופתי.

 

כאמור, הדיווח המפורט יעשה באופן מקוון בלבד. נציין כי מנהל המיסים הבהיר כי לא יתקבלו בשום מקרה דיווחים ידניים או דיווחים שיוגשו על גבי דיסקטים או תקליטורים. ניתן יהיה להגיש את הדוח באתר האינטרנט של רשות המיסים דרך שידור קובץ שהופק במערכת החשבונות או על ידי הזנה ידנית של חשבוניות עד 100 רשומות של עסקאות ועד 100 רשומות של תשומות (סה"כ 200 רשומות). כמו כן תתאפשר דרך חלופית באמצעות מייצג המקושר לשע"מ (דרך שע"מ נט). הדוח המפורט יוגש כשהוא חתום בחתימה אלקטרונית מאושרת המוודאת את זהות המדווח ומונעת שינוי של תוכן הדיווח על ידי גורמים לא מורשים. נציין כי על מנת לחתום על הדוחות בחתימה אלקטרונית מאושרת, יש צורך בכרטיס חכם, קורא כרטיס ותכנה מתאימה. הגורם המאשר של כרטיסים חכמים כיום היא חברת קומסיין, אשר אושרה לצורך כך על פי חוק חתימה אלקטרונית, התשס"א-2001. בכדי לקבל את הכרטיס החכם יש להגיע עם כל המסמכים הדרושים לאחת מנקודות החלוקה של החברה לאחר תיאום מראש.

 

כאמור לעיל, הדוח המפורט מהווה, הלכה למעשה, בסיס לחישוב הנתונים המדווחים בדוח התקופתי ולפיכך תידרש התאמה מלאה בין הסכומים שדווחו ברשומת הפתיחה של הדו"ח המפורט לבין הסכומים שדווחו בדו"ח התקופתי.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פטור ממיסים ביבוא אישי - להשאיר או לבטל"

מאת: אלי דורון, עו"ד

ברכישה של טובין או קבלת שירות בישראל יתווסף למחיר התמורה גם מס ערך מוסף, אולם, חוק מע"מ קובע כי גם על יבוא של טובין לישראל יחול מס ערך מוסף.

ייעוץ מס לפני ביצוע עסקה

מאת: אלי דורון, עו"ד

עולם המס הינו עולם מורכב ודינאמי. החוק משתנה בתדירות גבוה ואירועי המס, לא אחת, חבויים בתוך המהלך העסקי. בחלק מהמקרים מי מהצדדים כלל לא היה מודע לכך כי יש בנמצא אירוע מס שלא טופל דבר שיכול להביא למצב של עבירות פליליות ואי עמידה בהתחייבות האזרחית כלפי המדינה.

מיסוי לפי המהות האמיתית של הרכוש ולא הרישום

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת הדוחות השנתיים המוגשים למס הכנסה, על נישום לפרט בין היתר את רכוש העסק ומהו ייעודו, כלומר האם מדובר ברכוש שהוא חלק מהמלאי העסקי, או שמא מדובר ברכוש קבוע. לסיווג זה השלכות רבות על אופן מיסוי הרווח, ניכוי ההוצאות קיזוז הפסדים ועוד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.