מאת:

תביעות לשינוי גיל מתבצעות לרוב עקב רישום לא נכון אשר מתגלה לאחר מעשה ובעצם משפיע על שורת זכויות וחובות ביניהן זכאות לקצבאות זקנה, זכויות פנסיה, זכאות למשכנתאות, מועד הגיוס לשירות החובה בצה"ל, אורך השירות בצה"ל ועוד, ועל כן נשקלות בכובד ראש רב.

 

שינוי גיל מוסדר באמצעות חוק קביעת גיל, תשכ"ד-1963 ותביעות בעניינו מוגשות לבית משפט לענייני משפחה אשר בתחום שיפוטו מתגורר האדם מגיש התביעה. במצב דברים בו לאדם אין מקום מגורים קבוע בישראל, ניתן להגיש הבקשה לבית המשפט לענייני משפחה במחוז תל אביב. ערעור על פסק דין לעניין זה יוגש לבית המשפט המחוזי. אדם התובע תביעה לשינוי גילו, עליו לסתור את תאריך לידתו המקורי הרשום במרשם האוכלוסין. על מנת לעמוד בתנאי סתירה זו על המבקש לעמוד בשני מבחנים אשר ניתן למצוא בסעיף 3 לחוק מרשם האוכלוסין, תשכ"ח-1965, הקובע כי הרישום במרשם האוכלוסין מהווה ראייה לכאורה לנכונות פרטי הרישום. תחילה, עליו להוכיח כי נפל פגם בהליך הרישום המקורי ולאחר מכן להוכיח מהו תאריך לידתו האמיתי. כמו כן חשוב לציין כי תהליך זה עליו להיעשות רק במהלך חייו של אדם ולא לאחר מותו ע"י אחרים.

 

על פי פסק הדין בע"א 355/59 הרינג נ' היועמ"ש נטל הוכחת יסודות אלו מוטל באופן מוחלט על מגיש התביעה לשינוי גיל ומידת ההוכחה הנדרשת היא הקבועה במשפטים מסוג אזרחי. על התובע לשכנע את בית המשפט כך שתהיה לו, לבית המשפט, האפשרות לבסס מסקנותיו על סמך הוכחות במידה הדרושה במשפטים אזרחיים. בית המשפט לענייני משפחה פועל על פי דיני הראיות, משמע יש להגיש לבית המשפט ראיות חד משמעיות לגיל לו טוען המבקש. חשוב לציין כי כאשר מאחורי תביעתו של התובע לשינוי גיל קיים בין השאר אינטרס כלכלי, יהיה נטל ההוכחה עליו כבד מהרגיל.

 

אם כך, באילו אמצעים יכול תובע בתביעה לשינוי גיל, להוכיח את תאריך לידתו המקורי (ה-"אמיתי")?

הראייה החזקה ביותר תהיה תעודת לידה המראה כי הגיל בתעודה אינו הגיל הרשום הנכון. במצב דברים בו לא קיימת תעודת לידה לתובע לשינוי גיל, ניתן יהיה להביא כראייה תעודה ציבורית אחרת אשר מצוין בה יום לידתו של המבקש. תעודה כזו אף כי כשלעצמה אינה הוכחה מכרעת לגילו של אדם לא תהווה ראיה חותכת כמו תעודת לידה אך כן תוכל לחזק ולסייע לעדותו. תעודה מסוג זה יכולה להיות תעודה צבאית, דרכון, תעודת נישואין ועוד. כאשר אין באפשרותו של התובע להביא כראיות מסמכים רשמיים יכול הוא להגיש עדויות/תצהירים של אנשים המקורבים אליו בצורה זו או אחרת: שכנים, קרובי משפחה, מכרים ועוד. על ראיות מסוג זה להיות אמינות ומשכנעות.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הוצאת צו מניעה או צו עשה - סעד זמני

מאת: אלי דורון, עו"ד

באמצעות סעד זמני ניתן להגיע למצב שיחסוך כסף, זמן ואנרגיה ובנוסף, יקנה וודאות, כאן ועכשיו, תחת התנהלות ממושכת המותירה את כל המחלוקת באוויר, ומקשה על התנהלות בעלי הדין. כמובן שכל מקרה חייב להיבחן לגופו ולא תמיד ניתן לסיים את המחלוקת כבר בשלבים מוקדמים, אולם התנהלות נכונה יכולה למקסם את הסיכוי.

נפסק נגדך פסק דין כספי בסכום מהותי?​ - כך תפעל

מאת: אלי דורון, עו"ד

חלק נכבד מההליכים המשפטים מבוססים רצונו של תובע לקבל סעד כספי: ככל שישנה מחלוקת משפטית כספית מהותית נכון וראוי שלא להתנהל עצמאית, אלא להסתייע בעורך דין אזרחי על מנת שינתח את המצב ויגבש ביחד עם הנתבע אסטרטגיה משפטית.

הפרת הסכם שבעל פה - תביעה משפטית מתוחכמת

מאת: אלי דורון, עו"ד

עולם המשפט הינו עולם מורכב, יחד עם זאת הוא עולם מאוד הגיוני, כזה המתיישב עם הנהוג והמקובל ועם השכל היישר. כך, שכל בעיה משפטית בסופו של יום יושבת על היגיון ועל פעולות חיוניות מקובלות יותר או מקובלות פחות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.