החל מינואר 2018 יחודש נוהל גילוי מרצון ובכך תוענק הזדמנות נוספת לבעלי "ההון הבלתי מדווח" להצהיר על הונם ולהימנע מהליכים פליליים.
ברשות המיסים מעריכים כי למרות שבמסגרת נוהל הגילוי מרצון אשתקד במסגרתו נחשף הון בלתי מדווח של אלפי ישראלים, קיימים עדיין ישראליים רבים אשר לא דווחו על הונם ומחזיקים בסכומי כסף גדולים הנמצאים בחשבונות בנק במדינות מעבר לים.
שלושה מסלולי דיווח עיקריים
נוהל הגילוי מרצון יאפשר בחירה בין שלושה מסלולי דיווח עיקריים, כאשר אחד מאותם המסלולים הינו "המסלול המקוצר" - מסלול זה שונה ובעל ייחודיות מיתר המסלולים שמציע הליך הגילוי מרצון, ועל כן נעמוד בקצרה על מאפייניו הייחודיים:
במסלול זה ניתן לעשות שימוש כאשר סך ההון שנכלל בבקשה לגילוי מרצון אינו עולה על 2 מיליון ₪ וההכנסה החייבת הנובעת ממנו אינה עולה על 0.5 מיליון ₪ בשנות הדיווח.
הבקשה תוגש לגורם המוסמך, בצירוף לדוחות השנתיים ו/או דוחות אחרים רלבנטיים כשהם מתוקנים לתקופת הגילוי.
לאחר קבלת אישור הגורם המוסמך כי הבקשה עומדת בתנאי הנוהל, הבקשה תאושר ותועבר לגורם האזרחי הרלבנטי שיקלוט את הבקשה והדוחות, יתקצר אותן ויוציא שובר תשלום לפונה על סכום המס הנובע מהבקשה.
ככל וסכום המס הנובע מהבקשה ישולם תוך 15 ימים מיום מסירת הודעת התשלום, לא יפתח כנגד הפונה הליך פלילי לגבי המידע שמסר בבקשה וסכום המס ששילם במסגרת הליך זה.
במסלול זה לא תתאפשר הגשת בקשות אנונימיות למעט בקשות אשר הוגשו באופן אנונימי שלא ב"מסלול מקוצר", ומנהל המשרד האזורי המטפל בבקשה החליט להעבירה לטיפול ב"מסלול המקוצר", בשל עמידתה ביתר התנאים כאמור לעיל, וכמובן תוך ידוע הנישום וחשיפת שמו טרם העברתו למסלול זה.
כל הוראות נוהל גילוי מרצון יחולו, בשינויים המחויבים, גם על בקשות במסלול המקוצר.
למשרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות המס, הידע והיכולת להביא לידי התנהלות מידית בשם הנישום, אשר יש בה כדי לנטרל את החשיפה ולאפשר הליך "גילוי מרצון" מקסימלי עבור לקוחותינו - אנו מזמינים כל אדם המבקש לקחת חלק בנוהל הגילוי מרצון להגיע למשרדנו ואנו נדע להתנהל בשמו במידי מול רשויות המס ולהביא לצמצום עד לכדי איפוס החשיפה הפלילית וכן לביצוע נוהל הגילוי מרצון על הצד הטוב ביותר.
מטבעות קריפטוגרפיים הפכו בעשור האחרון לנכס פיננסי נפוץ בעולם ובהדרגה גם בישראל. סוגי מטבעות דיגיטליים כגון ביטקוין ואתריום, לצד אלפי מטבעות נוספים, מתאפיינים בכך שאינם מונפקים או מפוקחים בידי מדינה או בנק מרכזי. מטבעות אלה נשמרים בארנקים דיגיטליים (Digital Wallets) מוגני הצפנה, המאפשרים למחזיק שליטה מלאה בנכסיו. יתרה מזו, העברת מטבע קריפטוגרפי מתבצעת באופן מידי בין משתמשים בכל רחבי העולם דרך רשת הבלוקצ’יין, ללא צורך במתווך בנקאי או פיננסי – ללא מעורבות צד שלישי. מאפיינים ייחודיים אלה מעלים אתגרים משפטיים, ובעיקר שאלות בענייני מיסוי, דיווח ואכיפ
רשות המיסים הישראלית מקבלת מידע אודות חשבונות מעבר לים של תושבי ישראל – ונדמה כי האמור מניב פרי – שכן במאי 2022 פרסמה רשות המיסים על חשיפת חשבונות בנק לא מדווחים בחו"ל בהיקף של יותר מ-85 מיליון ₪.